ArtikelenAziëKostenoverzichtenVerenigde Arabische Emiraten

De kosten van onze 5 dagen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Ook wat betreft de kostenoverzichten zijn we aangekomen bij het 10e en laatste land van onze wereldreis. Ditmaal waren het maar 5 dagen in Dubai, maar deze laatste dagen in de Verenigde Arabische Emiraten tellen natuurlijk ook mee. Eerder hebben we je al de kosten van ons verblijf in Singapore, onze 47 dagen in Nieuw-Zeeland, de 68 prachtige dagen in Australië, onze 49 dagen in Indonesië, 51 dagen in Vietnam, 57 dagen in Thailand, 6 weken in de Filipijnen verteld, 5 dagen in Kuala Lumpur en 29 dagen in Sri Lanka. Na Sri Lanka hebben we nog een leuke tussenstop van een paar dagen gemaakt in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en in dit artikel vertellen we je alles over de kosten hiervan.

Uitgave per categorie

Het wordt ondertussen misschien een beetje vervelend maar eerst vertellen we je nog even dat we gebruik maken van de app Trail Wallet om onze kosten bij te houden Met deze app kan je de kosten eenvoudig opsplitsen in verschillende categorieën en kan je alles kan exporteren naar Excel. Hierdoor kan ik heel makkelijk in een uitgebreid bestand alles bijhouden en kan ik iedere dag zien op welke gemiddelde kosten we zitten. Het eerder genoemde bedrag van €50 per persoon per dag bleek niet haalbaar, dus daarom willen we zo dicht mogelijk bij de €60 per persoon gaan komen aan het einde van de reis.

Zelfs voor deze laatste 5 dagen in Dubai nemen we heel kort de kosten door per categorie. Ook deze keer plaatsen we daar nog even een korte opmerking bij. Tijdens onze reis gaan we namelijk regelmatig leuke samenwerkingen aan met bedrijven. Eigenlijk is dit een beetje ons werk tijdens onze reis. In ruil voor onze diensten krijgen we dan bijvoorbeeld korting op tours en activiteiten. Deze kosten hebben we wel meegenomen in het overzicht, maar hebben we dus zelf niet hoeven te maken.

Vervoer

De meeste kosten voor Dubai hebben we gemaakt voor het vervoer. Dit heeft ons in totaal €1476,31 gekost. Dat is een hele berg geld voor 5 dagen, maar hier zitten wel de kosten bij voor de vlucht van Sri Lanka naar Dubai (€ 439,55 voor 2 personen), maar ook de vlucht van Dubai naar Brussel (€ 883,14 voor 2 personen). Hiermee zit je dus al op €1322,69. In het overzicht hebben we alle kosten meegenomen tot we aankwamen in Essen, dus ook de treintickets van Brussel Airport naar Essen van €36 zitten hier in verwerkt. Tenslotte zat ons hotel nogal ver af van de metrolijn in Dubai. Hierdoor hebben we in totaal €100 betaald aan taxikosten in Dubai.

Accommodaties

Hierna hebben we de meeste kosten gemaakt aan een accommodatie in Dubai. Ondanks dat we er maar 4 (of eigenlijk zelfs maar 3) nachten hebben verbleven hebben we best veel moeite gehad om hier een mooi verblijf voor een goede prijs te vinden. Omdat dit de laatste bestemming was van onze reis wilden we wel op een mooie plek verblijven, maar hier ook weer niet de hoofdprijs voor betalen. Uiteindelijk vonden we het IzzziLifeMINT waar we een erg ruim en net appartement hadden met een zwembad voor €522,18 voor 4 nachten, €130,55 per nacht dus.

Eten en drinken

Hierna hebben we het meeste geld uitgegeven aan eten en drinken in Dubai. Dubai staat niet bepaald bekend als een goedkope bestemming en zeker bij het eten en drinken merk je dit wel. We hadden geen ontbijt bij ons appartement dus hebben hier zelf boodschappen voor gedaan. Hierdoor hebben we de kosten voor het ontbijt wat kunnen drukken. Ondanks dit hebben we in totaal toch €285,97 uitgegeven aan eten en drinken. Zoals overal is er nogal een groot verschil waar je gaat eten. Zo hebben we in het oude centrum van Dubai heel erg lokaal gegeten en zaten we allebei voor €7,25 bomvol. Een dag later zijn we in de jachthaven gaan eten en betaalden we voor een lekkere lunch €42,75. Zo gaat dat in Dubai.

Activiteiten / Aankopen / Kleding wassen

Verder hebben we weinig geld uitgegeven in Dubai. Onze activiteiten waren voornamelijk gratis. Het bezoeken van de waterval en ijsbaan in de Dubai Mall heeft ons niet gekost en ook de fonteinshow bij de Burj Khalifa is helemaal gratis. De wandelroute door het oude centrum van Dubai heeft ons ook niets gekost, dus er is voldoende te zien in Dubai wat je helemaal niets kost. Voor die paar dagen hebben we overigens geen lokale simkaart gekocht. Je hebt op heel veel plaatsen gratis wifi dus dat kwam voor ons goed uit. Ook hebben we onze kleren niet hoeven laten wassen. We hadden namelijk een wasmachine in ons appartementje waardoor we nog een klein wasje hebben kunnen draaien.

Het totaaloverzicht van de kosten voor 5 dagen Dubai per categorie
Gemiddelde kosten per persoon per dag

De gemiddelde kosten per persoon per dag voor Dubai zijn daarmee uitgekomen op €231,52 per persoon per dag. Eigenlijk kan je hier niet zo veel mee, aangezien hier ook de vluchten in verwerkt zitten. Het was dus eigenlijk ook gewoon onmogelijk om de kosten voor Dubai laag te houden. Dat is eigenlijk ook prima omdat het aan het einde van deze reis ook helemaal niet erg

Een visum hoefden we overigens niet aan te schaffen, de was hoefden we ook niet te doen en we besloten ook om geen simkaart aan te schaffen. Deze kosten hebben we daarom nog wel wat laag kunnend houden.

Zoals we al zo vaak hebben gezegd is onze manier van reizen zeker niet de goedkoopste manier. Wij willen dan ook niet laten overkomen dat onze manier de beste manier van reizen is. We willen deze overzichten vooral delen om een beeld te geven van de manier waarop wij dit doen. Natuurlijk zouden we op allerlei manieren kosten kunnen besparen, of nog veel meer geld uitgeven. Toch hopen we met dit overzicht een duidelijk en eerlijk beeld te geven wat deze 5 dagen in Dubai ons hebben gekost.

Als je nou precies wil weten wat we voor dit geld allemaal hebben gedaan kan je het reisverslag van onze 5 dagen in Dubai nog eens lezen. Op die manier kan je zelf beoordelen of je de kosten de moeite waard vindt. Wij hebben in ieder geval geen spijt van iedere cent die we hebben uitgegeven!

De gemiddelde kosten per persoon per dag voor 5 dagen Dubai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.