ArtikelenReisproducten

WINACTIE: Win een Tropilex hangmat t.w.v. €79!

We hebben al heel wat zomerse bestemmingen bezocht zoals Mexico, Brazilië, Curaçao en Thailand. Met de warme zon op je gezicht en een lekkere cocktail erbij krijg je het echte zomerse vakantiegevoel. Wat het plaatje echter helemaal compleet maakt is een heerlijke hangmat om in te relaxen. In warme gebieden hebben we er zelfs ons verblijf wel eens op uitgezocht als de kamer een eigen hangmat heeft. Nadat we in 2019 een prachtige reis door Mexico hebben gemaakt besloten we om er een aan te schaffen voor thuis. Wij kochten deze direct in Mexico, maar mocht jouw koffer al te vol zitten dan kan je thuis ook een hangmat van Tropilex kopen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Haal het vakantiegevoel in huis met een hangmat van Tropilex verberg
Een hangmat op reis

Een hangmat op het balkon is voor ons onlosmakelijk verbonden met een zonnige bestemming. Tijdens onze reis in 2016 door Panama en Costa Rica kwamen we hier al snel achter. In Panama verbleven we in het Casa Congo Hotel in Portobelo. Onze kamer met balkon beschikte over een hangmat vanwaar we heerlijk over de baai uit konden kijken.

Een paar jaar later hebben we een reis van 4 maanden door Zuid-Amerika gemaakt. Volgens sommige bronnen vindt de hangmat zijn oorsprong in Brazilië. Dat zou wel eens kunnen kloppen, want hier kwam je ze echt overal tegen. Het was dan ook heerlijk om tijdens een tour door de Pantanal te kunnen ontspannen in een van de vele hangmatten die er hingen. In Midden- en Zuid-Amerika is de hangmat dan ook echt een onderdeel van het meubilair, maar ook in Azië hebben we op de zonnige bestemmingen regelmatig een fijne hangmat zien hangen.

Ook op schepen zie je het veel terug, ter vervanging van een vast bed. In sommige verblijven kan dit ook wel eens tot een goedkopere optie horen om te overnachten. In de accommodatie in de Pantanal was dit ook het geval, maar gelukkig hadden wij wel gewoon gekozen een degelijk ligbed. Alhoewel het erg lekker is om in te luieren heeft het niet onze voorkeur om er een hele nacht in door te brengen.

Een hangmat thuis

Pas tijdens onze reis van 2019 door Mexico begonnen we er serieus aan te denken om ter plekke een hangmat aan te schaffen. We hadden gelogeerd in het prachtige Capital O Hotel Mis Sueños Holbox hotel waar we recht voor onze kamer een heerlijke hangmat hadden hangen. We maakten hier goed gebruik van en hier was het toen we besloten er een aan te schaffen. Pas toen we op onze eindbestemming Playa del Carmen waren aangekomen besloten we ook daadwerkelijk om dit te gaan doen. We zagen het immers ook weer niet zitten om deze hangmat 3 weken lang met ons mee te sjouwen.

In Playa del Carmen werd je werkelijk doodgegooid met verkopers van hangmatten. Overal op straat kwam je ze tegen, maar wel voor behoorlijke prijzen. We besloten daarom zelf op zoek te gaan naar een adres. Uiteindelijk kwamen we terug bij La Casa de las Hamacas en konden daar voor een mooie prijs een hangmat kopen.

Sindsdien hangt bij iedere zomer bij ons achter in de tuin en hebben we hem met een paar stevige haken gemonteerd onder onze overkapping. Vooral Judith is er helemaal weg van en zodra het zonnetje schijnt ligt ze in de hangmat om te genieten van een goed boek. We zijn er dan ook nog altijd erg blij mee dat we op het laatste moment deze aankoop hebben gedaan. Op deze manier hebben we toch regelmatig het vakantiegevoel in onze eigen tuin.

In samenwerking met Tropilex mogen we een hangmat t.w.v. €79 weggeven zodat jij komende zomer heerlijk kan genieten in je eigen tuin.

Daar moet je natuurlijk nog wel iets voor doen, en dat is het volgende:

1. Volg ons op Facebook of Instagram
2. Laat een reactie achter onder dit bericht waarom je graag een hangmat zou willen hebben
(Vermeld hier dan ook direct je Facebook of Instagram naam in!)

Dat is eigenlijk alles, de winactie loopt 2 weken lang dus zorg dat je voor 17 juni hebt meegedaan om kans te maken op deze prachtige prijs!

Tropilex

Als jij nu ook dat vakantiegevoel wil hebben in je eigen achtertuin of balkon maar op reis niet makkelijk een hangmat mee kan nemen, dan kan je er gelukkig ook een aanschaffen bij Tropilex. Tropilex is een Nederlands bedrijf dat hoogwaardige hangmatten verkoopt. De hangmatten worden met de hand gemaakt door traditionele wevers uit Colombia, Brazilië en India.

In dit proces wordt er nauwkeurig gekeken of de productie eerlijk verloopt en als lid van 1% For The Planet wordt er jaarlijks minimaal 1% van de omzet gedoneerd aan milieuorganisaties. Daarnaast verkopen ze ook producten met FSC gecertificeerd hout, wordt alles verpakt in een milieuvriendelijke verpakking en wordt alles CO2 neutraal vervoerd.

Het aanbod van hangmatten op de website van Tropilex is behoorlijk uitgebreid. Zo kan je er hangmatten vinden in de maten single, double, family of baby. Deze zijn te vinden in talloze kleuren en prints, waarvan er een aantal zijn voorzien van een houten balk, en een aantal niet. Ook de populaire zitvariant, de zogenaamde hangstoel, kan je er vinden in verschillende kleuren en prints.

Daarnaast is er ook een oplossing als je de hangmat nergens kan monteren, want Tropiflex verkoopt ook standaarden. Met reishangmatten en accessoires is het volledige assortiment compleet en kan je bij Tropilex absoluut terecht als je in je eigen tuin of balkon van een hangmat wil genieten en het vakantiegevoel in huis wil halen!

76 gedachten over “WINACTIE: Win een Tropilex hangmat t.w.v. €79!

 • Marian B

  Een hangmat, dat lijkt me echt heerlijk! Wij zijn ons nieuwe huis druk aan het verbouwen en hopelijk kunnen we er in het voorjaar in. We hebben dan ook een ruime tuin en ruimte voor een hangmat. Ik zie me er deze zomer al heerlijk hangen en relaxen. Ik zou zeggen kom maar op met deze mooie prijs! ????????

  Beantwoorden
 • Rebecca Hagedoorn

  Wat een super leuke actie, ik doe graag mee. Ik ga dan mijn man verrassen hiermee want hij wil al zolang een hangmat , het is er alleen nog nooit van gekomen , helaas.
  Kan hij heerlijk ontspannen na een drukke werkdag, en weer even opladen!!

  Beantwoorden
  • Hoi Rebecca, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Misschien kan jij er je man wel blij mee maken 😉 (Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken?)

   Beantwoorden
  • Sinds dit jaar een tuin dus nog op zoek naar leuke spullen. Zie me hierin al liggen om te lezen. Ik ben Kim Meysmans Op Facebook

   Beantwoorden
    • Annemiek Huijgens

     Jaaaaa! Dan kan ik lekker relaxen bij de caravan in Spanje! Ff bijkomen van een jaar heerlijk juf zijn van groep 3. @Judith, kom je nog een keer langs om de mooie reisverhalen te vertellen??
     Neem je dan meteen de hangmat mee . Ook gaaf om in de klas te hangen!

     Beantwoorden
     • Hoi Annemiek, bedankt voor je leuke reactie en deelname aan onze winactie!

  • Hoi Corine, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken op deze fijne hangmat ? 😉

   Beantwoorden
 • Zo heerlijk in een hangmat te liggen. Met een goed boek genieten van de rust het zonnetje. Nadeel de kinderen hebben het ook ondekt dus zou deze hangmat zeer goed uitkomen om gezellig samen tegelijk in de hangmat te kunnen liggen

  Beantwoorden
 • Heerlijk relaxen in deze mat is wel wat voor mij.

  Beantwoorden
  • Hoi Herman, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet aan alle eisen te voldoen om kans te maken op de prijs? 😉

   Beantwoorden
 • Heerlijk lijkt me dat, van de zon genieten in een hangmat. Ik maak heel graag kans dit volgend jaar zelf te mogen ervaren! ????❤️☀️????????????

  Beantwoorden
  • Hoi Peter, bedankt voor je reactie. Vergeet niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken op deze prijs 😉

   Beantwoorden
 • Wilmsen Anita

  Eerst in onze jacuzzi en daarna lekker soezen in een hangmat, heerlijk

  Beantwoorden
 • Wij zijn net als jullie dol op reizen en hebben nog geen hangmat bij onze caravan. De hangmat is daarom zeer welkom!

  Beantwoorden
 • Sandra Kamphuis

  Het ultieme vakantie gevoel is een hangmat!

  Beantwoorden
 • Jacqueline de Waal

  Een heerlijke hangmat hoe fijn zou dat zijn.

  Beantwoorden
 • Angeline

  Wat een heerlijke actie . Lekker luieren in een hangmat dat zie ik wel zitten/hangen.
  Tussen de 2 moerbei bomen in onze tuin zou een prima hangplek zijn .

  Beantwoorden
  • Hoi Angeline, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken?

   Beantwoorden
 • cor Boeren

  Buiten regen, ik verlang zo naar een hangmat in de zon.

  Beantwoorden
  • Hoi Anja, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet om aan alles eisen te voldoen om kans te maken?

   Beantwoorden
  • Hoi Wesley, dit is zeker Tropiflex zo’n hangmat 😉 haha als je alle stappen netjes doorloopt win jij misschien wel deze hangmat 😉

   Beantwoorden
  • Een hangmat is iets wat ik al heel lang wil en wat nu heel goed uitkomt met de verbouwing van ons schip! Het ontspannen en heerlijk tot rust komen na het klussen kan ik nu zeker gebruiken. Hopelijk win ik deze hangmat!! 🙂

   Beantwoorden
   • Hoi Gerrie, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Als je alle stappen goed hebt doorlopen maak je kans!

    Beantwoorden
 • Heleen Hoeve

  Vakantiegevoel op m’n balkon, dat lijkt me heerlijk!! ????????????????

  Beantwoorden
 • melissa van stipdonk

  Wat een heerlijke prijs: ik ga snel meedoen.

  Beantwoorden
  • Hoi Melissa, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet niet om aan elle eisen te voldoen om kans te maken op de prijs 😉

   Beantwoorden
  • Hoi Bobby bedankt voor het meedoen aan deze winactie. Vergeet niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • heerlijk om je eigen hangmat overal mee naar toe te nemen, ik zou graag mee willen doen met deze winactie,
  maar ik heb geen facebook , instragram of iets dergelijks.

  jammer maar helaas

  Beantwoorden
  • Hoi Anne, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Als je aan alle stappen voldoet maak je kans op de prijs!

   Beantwoorden
 • Superleuk, hopelijk maak ik ook zonder social media kans!

  Beantwoorden
  • Hoi Ilse, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Zorg er wel voor dat je aan alle eisen voldoet om kans te maken!

   Beantwoorden
 • Anneliese de Waal

  Heel erg leuk ????????, ik doe erg graag mee !!! Groetjes Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • het lijkt me echt heerlijk om in weg te dromen naar de allerleukste bestemmingen. ik doe graag mee.

  Beantwoorden
 • Emmy Oster

  Ik wil lekker luieren in zo’n hangmat op mijn zolder!

  Beantwoorden
  • Hoi Emmy, bedankt voor je deelname. Vergeet niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken op de prijs!

   Beantwoorden
 • Nadia Visschers

  Ik ben al een lange tijd een stille volger, maar vind jullie reisverslagen naast praktisch ook gewoon echt fantastisch om te lezen. Mijn hobby is naast reizen eigenlijk misschien nog wel meer lezen of reizen, over bijvoorbeeld bestemmingen die ik zelf niet meteen zou kiezen of juist over plekken waar ik ook ben geweest (zoals de Pantanal). Jullie verhalen zijn leuk, eerlijk en realistisch en dat waardeer ik. Als ik ze vanuit een hangmat in het zonnetje kan lezen, dan is dat helemaal top. Onze hangmat onder de pergola is recent gesneuveld en het zou extra leuk zijn als we in een hangmat kunnen chillen die echt een link heeft aan gave reizen.

  Instagram; @xnadiav

  Beantwoorden
  • Hoi Nadia,

   Bedankt voor je leuke reactie en fijn om te lezen dat je zoveel plezier beleeft aan onze verhalen. Je deelname staat genoteerd!

   Beantwoorden
 • Imina Jaarsma

  Oooh… hoe tof! Ik volg jullie al lang op Instagram (@iminanas_) en heb echt onwijs genoten van jullie reis het afgelopen jaar. Over een maand gaat mijn reis beginnen en wij gaan voor het eerst met onze zoontjes ver op reis, namelijk naar Costa Rica en heel, heel graag zou ik deze hangmat in de bagage willen meenemen! Ik denk dat wij een druk programma hebben, maar niets lijkt mij heerlijker om aan het einde van de dag even met zijn allen na te genieten van een mooie dag en om even te luieren! Als dat niet het ultieme Pura Vida is…

  Beantwoorden
  • Hoi Imina,

   Bedankt voor je leuke bericht en wat een mooi vooruitzicht is het om naar Costa Rica te gaan. Geniet van je reis en misschien win je nog wel een mooie hangmat binnenkort!

   Beantwoorden
 • Hey Luitjes,

  @vendebie hier vanuit het zonnige Oud-Gastel 😉

  Ik zie mezelf hier wel in liggen hoor na het drukke triathlonseizoen en dan nadenken over de plannen voor de volgende reis!

  Groeten Mark!

  Beantwoorden
 • Hoi Erik en Judith. Leuke active hoor.
  Al een tijdje last van mijn rug en in een hangmat schijnt dat een stuk minder te zijn met slapen. Dat zou ik graag uit willen testen.
  Insta: jeanpaulheins

  Beantwoorden
 • Hoi Erik en Judith, ik heb jullie een beetje gevolgd tijdens jullie fantastische reis. Ook een hoop van jullie tips doorgegeven aan Lotte (dochter en voor haar ben je nog steeds prins Erik ) omdat zij ook een fantastische reis naar Indonesië gemaakt heeft. Ze mist het daar enorm dus hoe leuk zou het zijn als jullie haar deze hangmat uit Indonesië gunnen. Gr Natalie Vonk

  Beantwoorden
  • Hoi Natalie! Bedankt voor je leuke reactie en mooi om te lezen dat Lotte iets aan onze tips heeft gehad! Jullie deelname staat genoteerd

   Beantwoorden
 • Volgens mij de ultieme manier om heerlijk te ontspannen. (Facebook; onder genoemde naam.)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.