ArtikelenAziëKostenoverzichtenMaleisië

De kosten van onze 5 dagen in Kuala Lumpur, Maleisië

We kunnen al weer het 8e land van onze reis afvinken. Ditmaal waren het maar 5 dagen in Maleisië, maar deze dagen in Kuala Lumpur tellen ook mee. Eerder hebben we je al de kosten van ons verblijf in Singapore, onze 47 dagen in Nieuw-Zeeland, de 68 prachtige dagen in Australië, onze 49 dagen in Indonesië, 51 dagen in Vietnam, 57 dagen in Thailand en 6 weken in de Filipijnen verteld. Op doorreis naar Sri Lanka hebben we ook nog 5 dagen doorgebracht in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië en in dit artikel vertellen we je alles over de kosten hiervan.

Uitgave per categorie

We vertellen je eerst nog even snel dat we gebruik maken van de app Trail Wallet om onze kosten bij te houden Wij vinden het in deze app erg handig dat je de kosten eenvoudig kunnen opsplitsen in verschillende categorieën. Nog handiger is dat je alles kan exporteren naar Excel. Hierdoor kan ik in een uitgebreid bestand alles bijhouden en kan ik iedere dag zien op welke gemiddelde kosten we zitten. We hebben al eerder aangegeven dat het eerdere doel van €50 per persoon per dag voor ons niet helemaal haalbaar bleek. Daarom willen we zo dicht mogelijk bij de €60 per persoon gaan komen aan het einde van de reis.

Ook voor deze 5 dagen in Kuala Lumpur nemen we heel kort de kosten door per categorie. Ook deze keer moeten we daar een kleine opmerking bij plaatsen. Tijdens onze reis gaan we namelijk regelmatig leuke samenwerkingen aan met bedrijven Eigenlijk is dit een beetje ons werk tijdens onze reis. In ruil voor onze diensten krijgen we dan bijvoorbeeld korting op tours en activiteiten. Deze kosten hebben we wel meegenomen in het overzicht, maar hebben we dus zelf niet hoeven te maken.

Accommodaties

De accommodatie heeft ons €188, 20 gekost. We verbleven er 4 nachten en hebben dus €47 per nacht betaald inclusief ontbijt. De prijzen liggen dan ook niet erg hoog in Kuala Lumpur voor een overnachting en dat is erg gunstig. Dit hotel had namelijk erg goede kamers en ook nog eens een zwembad. Dan vinden we deze prijs echt een koopje.

Eten en drinken

Eten en drinken heeft ons in totaal €165, 37 gekost. Ontbijt zat inbegrepen bij het hotel, dus we hebben het hier voornamelijk over de lunch en het avondeten. Je kan in Kuala Lumpur echt wel eten voor een goede prijs vinden. Zo hebben we een aantal keer voor ongeveer €10 gegeten voor 2 personen. Alleen het diner bij het Hard Rock Café Kuala Lumpur liep wat uit de hand met een totaalbedrag van €58,58. Dit was dan ook voor de verjaardag van Judith, dus dan mag dit ook wel een keertje.

Vervoer

De meeste kosten voor Kuala Lumpur hebben we gemaakt voor het vervoer. Dit was in totaal namelijk €338,50. De vlucht inclusief de bagage vanuit de Filipijnen naar Kuala Lumpur koste namelijk €287. Als je dit verspreid over deze 5 dagen is dit nog altijd veel geld. Het Kuala Lumpur International Airport ligt daarnaast op meer dan een uur rijden van de binnenstad. We betaalden daarom €12,96 voor een enkele reis vanaf het vliegveld naar de stad. Tenslotte hebben we regelmatig een Grab genomen, omdat dit vaak voordeliger en makkelijker was dan het openbaar vervoer. Gemiddelde heeft dit ons €2,55 per rit gekost.

Activiteiten

Dan nemen we nog even snel de activiteiten door. De fietstour van MikeBikes was niet bepaald goedkoop met €45 per persoon, maar hier zat dan wel een uitgebreide brunch bij. Ook het bezoek aan de KL Tower kost maar liefst €12 per persoon en is dus ook niet bepaald goedkoop.

Het totaaloverzicht van de kosten voor 5 dagen in Kual Lumpur, Maleisië per categorie
Gemiddelde kosten per persoon per dag

Voor Kuala Lumpur zijn we hiermee uitgekomen op €83,90 per persoon per dag, ruim boven de richtlijn dus. Dat is ook niet zo gek, want de kosten van een vlucht krijg je in 5 dagen heel lastig naar beneden gewerkt. Een tussenstop van 5 dagen is hierdoor erg lastig met gemiddelde lage kosten per persoon per dag.

We hoefden overigens gelukkig geen visum aan te schaffen, want iedere Nederlander kan maar liefst 90 dagen lang zonder een visum door Maleisië reizen. Een simkaart was daarnaast ook erg goedkoop en omdat we hier zo kort waren hadden we besloten om er maar 1 aan te schaffen.

Hierdoor is nog maar eens eens duidelijk maken dat onze manier van reizen zeker niet de goedkoopste is. Wij beweren dan ook zeker niet dat onze manier de beste manier van reizen is. We laten dit vooral zien om een beeld te geven van de manier waarop wij dit doen. Natuurlijk zouden we op allerlei manieren kosten kunnen besparen. Toch hopen we met dit overzicht een duidelijk en eerlijk beeld te geven wat deze 5 dagen in Kuala Lumpur ons hebben gekost.

Als je precies wil weten wat we voor dit geld allemaal hebben gedaan kan je het reisverslag van onze 5 dagen in Kuala Lumpur nog eens lezen. Op die manier kan je zelf beoordelen of je de kosten de moeite waard vindt. Wij vonden het in ieder geval wel!

Een totaaloverzicht van de gemiddelde kosten per persoon per dag voor 5 dagen Kuala Lumpur, Maleisië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.