Artikelen

Veilig op reis met het handige Thuisvaccinatie.nl

Eind oktober 2022 hebben we het grote nieuws onthuld over de wereldreis die we gaan maken in 2023. Vanaf 8 maart gaan we voor onbepaalde tijd op reis, en daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Een van die zaken zijn de vaccinaties voor op reis. Vanwege de eerdere reizen die we hebben gemaakt hebben we al flink wat vaccinaties gehad. Toch ontbreken er nog een aantal. We zijn daarom bij de GGD langs geweest voor een consult. Er waren nog best een aantal vaccinaties die we moeten nemen. Na wat onderzoeken hebben we gekozen om ze via het erg handige Thuisvaccinatie.nl te laten zetten. Waarom we hier voor gekozen hebben en wat onze ervaring ermee is lees je in dit artikel.

Consult GGD

De eerste stap die we gemaakt hebben de vaccinaties voor onze wereldreis was een afspraak bij de GGD. In het verleden hebben we hier ook onze reisvaccinaties laten zetten. De GGD beschikt dan ook over alle informatie. Bij de GGD in Breda hebben we op een donderdagavond dan ook een erg prettig gesprek gehad met een medewerkster. Na het bekijken van de landen die we mogelijk gaan bezoeken was het al vrij snel duidelijk. Met onze huidige vaccinaties was het advies om ons te laten inenten voor Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës. Buiktyfus is maar 1 prik, maar voor Hepatitis B en Rabiës krijg je een dubbele portie. We wisten dus wat we moesten gaan doen en gingen met dit advies naar huis. Een dergelijk consult bij de GGD kost je overigens €26 per persoon.

Thuisvaccinatie.nl

Eenmaal thuis besloten we al snel om akkoord te gaan met het advies van de GGD en om alle geadviseerde vaccinaties voor deze reis te nemen. Op het gebied van gezondheid moet je niet te veel risico’s nemen vinden wij. We kwamen er alleen wel achter dat het erg lastig was om een afspraak te maken bij de GGD. In onze directe omgeving zijn er namelijk niet veel vestigingen die op een gunstig tijdstip open zijn. Gelukkig werden we er via social media op gewezen dat je de vaccinaties ook gewoon thuis kan laten zetten. Zo kwamen we terecht bij het erg handige Thuisvaccinatie.nl.

Voordelen

Thuisvaccinatie.nl kent wat ons betreft behoorlijk wat voordelen. Zoals de naam al zegt is het grootste voordeel dat ze bij je thuis langs komen. Zeker als je in een klein dorp woont en er op korte afstand geen GGD vestiging zit is dit een heel stuk handiger. Ook in verband met je werk, hobby’s of familiesituatie kan het veel makkelijker zijn om thuis een afspraak te maken.

Het tweede voordeel is daarnaast dat de tijden veel ruimer zijn opgezet. Als je wederom naar een GGD vestiging kijkt moet je eerst kijken of er een in de buurt zit. Daarna zal je zien dat deze buiten kantoortijden ook nog eens heel beperkt open zijn. Het gebeurt regelmatig dat ze enkel op 1 á 2 dagen in de week geopend zijn en dan ook nog enkel binnen bepaalde uren. Hierdoor wordt het natuurlijk wel heel lastig om een afspraak in te plannen. De kans is immers hierdoor nog groter dat de beschikbare openingstijden al helemaal zijn volgepland.

Tenslotte is alles heel makkelijk via de website te boeken. Je geeft eerst aan op welke dag en tijdsblok je de afspraak graag in wil plannen. Een dag voor de afspraak krijg je vervolgens per e-mail een specifieke tijd door. Op die manier weet je hoe laat je iemand kan verwachten. Ook een consult wordt aan huis gedaan en de persoon die de vaccinaties komt zetten neemt ruim de tijd om je alles uit te leggen. Vaccinaties laten zetten via het handige Thuisvaccinatie.nl biedt dus vooral heel veel gemak. Voor de prijs hoef je het namelijk niet te doen, deze wijkt nauwelijks af van de prijzen die bij de GGD worden gevraagd.

Ervaring

Onze ervaring met Thuisvaccinatie.nl is ronduit positief. Waar we in het verleden naar de GGD zijn gegaan zullen we in de toekomst (mocht dit nodig zijn) toch echt eerst hier aan denken. Het is gewoon reuze handig dat ze bij je thuis langs komen. Je kan hierdoor de afspraak beter inplannen. Daarnaast krijg je in een vertrouwde omgeving je vaccinaties. Tenslotte hadden wij te maken met een zeer bekwame en vriendelijke vrouw die ons erg goed heeft geholpen. Wat betreft de prijs is er nauwelijks verschil, dus daar hoef je het zeker niet voor te laten. Mocht jij dus voor een komende reis ook nog vaccinaties nodig hebben dan zou ik zeker eens op Thuisvaccinatie.nl kijken!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.