ArtikelenKostenoverzichtenNieuw ZeelandOceanië

De kosten van onze 47 dagen in Nieuw-Zeeland

Tijdens het begin van onze wereldreis hebben we maar liefst 47 dagen doorgebracht in het prachtige Nieuw-Zeeland. Nadat we gestart waren in Singapore hebben we hier dus bijna 7 weken rondgereisd. Nieuw-Zeeland is een vrij duur land dus we hebben behoorlijk wat kosten gemaakt tijdens deze weken. Hoeveel dit precies is geworden lees je in dit artikel!

Uitgave per categorie

Zoals we ook op eerdere reizen hebben gedaan maken we tijdens deze reis weer gebruik van de app Trail Wallet om onze kosten bij te houden tijdens onze reis. Daarmee kunnen we de kosten eenvoudig opsplitsen in verschillende categorieën. Nieuw-Zeeland is een vrij duur land. Daar hadden we op voorhand al rekening mee gehouden. We wisten dat we de €50 per persoon per dag hier niet gingen halen. Dat is dus ook niet zo erg. We hebben de verwachting dat we het gemiddelde naar beneden kunnen gaan halen zodra we in Azië zijn gekomen.

Vervoer

De meeste kosten hebben we in Nieuw-Zeeland gemaakt aan het vervoer. Dit is in totaal € 5389,26 geworden. Dat is niet zo heel gek, want we hebben in totaal €2659,69 betaald om 23 dagen met de campervan van Wendekreisen rond te rijden. Het huren van een camper is nou eenmaal niet goedkoop, maar het heeft die periode wel de kosten gedrukt op de overnachtingen.

Zelf nemen we deze kosten overigens niet mee in ons gemiddelde. Dit doen we bewust omdat we de betaling voor de campervan al thuis in Nederland hadden gedaan. We willen graag zicht houden op wat we ter plekke uitgeven en hebben daarom deze kosten eruit gehaald. Voor het Noordereiland hebben we voor 18 dagen €727 betaald voor onze huurauto. Daarnaast hebben we ook €1204,89 betaald voor twee vliegtickets naar Christchurch vanuit Singapore en twee tickets van Christchurch naar Auckland. Gedurende deze periode hebben we natuurlijk wel meer kosten voor de accommodaties gemaakt.

Accommodaties & Eten en Drinken

Om daar maar direct mee te beginnen hebben we voor accommodaties €2496,59 betaald. Dat is een gemiddelde van €26,56 per persoon per dag. Daarnaast hebben we in totaal €1903,24 uitgegeven aan eten en drinken in Nieuw-Zeeland. Hier zitten zowel de maaltijden bij in restaurants, bakkerijtjes en lunchrooms als de boodschappen die we hebben gedaan voor het ontbijt of avondeten.

Gemiddelde kosten per persoon per dag

In totaal zijn we maar liefst 47 dagen in Nieuw-Zeeland geweest. We hebben inclusief de huur van de campervan €119,51 per persoon per dag uitgegeven. Onze richtlijn voor de volledige reis is €50 per persoon per dag, dus we zitten er ruim boven. Dat hadden we voor Nieuw-Zeeland ook al wel ingeschat. We verwachten het gemiddelde voor de volledige reis in Azië wel weer wat naar beneden te kunnen krijgen.

2 gedachten over “De kosten van onze 47 dagen in Nieuw-Zeeland

  • Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken! En bedankt voor het inzicht in de kosten in Nieuw Zeeland, ik ben eea aan het onderzoeken want Nieuw Zeeland staat nog hoog op mijn wensenlijstje.
    Veel reisplezier verder!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.