ArtikelenAustraliëKostenoverzichtenOceanië

De kosten van onze 68 dagen in Australië

Een tijdje geleden hebben we al uitgebreid uitleg gegeven over de kosten die we gemaakt hebben tijdens onze 6 dagen in Singapore, en tijdens onze 47 dagen in Nieuw-Zeeland. Na Nieuw-Zeeland zijn we doorgereisd naar Australië. Hier hebben we maar liefst 68 dagen verbleven. Tijdens deze (bijna) 10 weken hebben we allerlei delen van dit enorme land gezien. Het waren niet bepaald goedkope weken, want Australië is een vrij duur land. Wat de kosten voor deze 68 dagen in Australië zijn geweest kan je dan nu ook uitgebreid lezen in dit artikel.

Uitgave per categorie

Zoals we ook al verteld hadden in het vorige kostenoverzicht maken we tijdens deze reis weer gebruik van de app Trail Wallet om onze kosten bij te houden We doen dit omdat we hiermee de kosten eenvoudig kunnen opsplitsen in verschillende categorieën. Nieuw-Zeeland was een vrij duur land, en Australië was dat ook. Natuurlijk wisten we dit al voordat we naar Australië gingen. Daarom wisten we dat we de €50 per persoon per dag hier niet gingen halen. Deze €50 per persoon per dag is namelijk de richtlijn voor onze reis. Dat we dit in Australië niet haalden is dan ook niet zo erg. We verwachten namelijk het gemiddelde naar beneden de te kunnen gaan halen nu we door Azië gaan reizen.

Per categorie bespreken we dus de uitgaves. We moeten wel een kanttekening plaatsen bij de kosten. Tijdens onze reis gaan we namelijk regelmatig leuke samenwerkingen aan met bedrijven. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld overnachtingen, vervoer, tours of activiteiten met korting krijgen of zelfs gratis. Natuurlijk moeten we hier wel wat voor doen, zoals stories en posts plaatsen op social media en een artikel op onze website plaatsen. Deze kosten hebben we wel meegenomen in het overzicht, maar hebben we dus zelf niet hoeven te maken.

Accommodaties

Zoals je kan zien hebben we tijdens onze 68 dagen in Australië de meeste kosten gemaakt aan accommodaties. Dit is in totaal € 5110,75 geworden. We hebben overal heel goed op de prijs gelet en erg goedkope hostels, hotels, motels en Airbnb’s genomen. Op de kwaliteit wilden we echter niet volledig inboeten en we waren vaak op zoek naar een goede locatie. In YHA Hostels hebben we 12 overnachtingen gehad, anders waren de kosten nog veel verder opgelopen. Nu hebben we €37,58 per persoon per dag betaald voor de overnachtingen.

Vervoer

Op het vervoer hebben we gelukkig nog wat geld kunnen besparen. De grootste kosten hebben we hier gemaakt met de vliegtickets waar we in totaal voor 3 vluchten €1119,95 hebben betaald. De autohuur koste ons €614,66 voor 15 dagen en de bustickets van Greyhound Australia hadden een waarde van €776,50.

Activiteiten

Doordat we veel met de Greyhound Australia bus hebben gereisd waren we wat beperkter met onze mobiliteit. Daarom hebben we ook veel tours gedaan. We waren nu eenmaal niet in de gelegenheid om bepaalde parken op eigen gelegenheid te bezoeken. Mede daardoor hebben we voor de activiteiten in totaal €2264,54 uitgegeven. De grootste uitschieters hierbij waren de dagtour naar Uluru (€399,13), de Litchfield Day Tour (€260,91) en de dagtour naar Fraser Island (€215,12).

Eten en Drinken

Waar we na een tijdje wel van schrokken waren de kosten die we maakten voor het eten en drinken. Vooral in het begin van ons verblijf in Australië hebben we hier veel kosten gemaakt. Het ontbijt kochten we altijd bij de supermarkt, maar voor een lunch gingen we regelmatig naar een bakkerijtje en in de avond kozen we regelmatig voor een restaurant. We zochten wel goedkopere restaurants uit, maar toch liep het behoorlijk op. Na een tijdje hadden we dan ook de knop omgezet en zijn we in hostels, appartementen en Airbnb’s meer zelf gaan koken. Daarnaast zijn we ook eigen lunchpakketjes gaan maken. Hierdoor zijn we uiteindelijk op €3163,31 uitgekomen. Dat is €23,26 per persoon per dag.

Gemiddelde kosten per persoon per dag

Dan komen we aan bij de gemiddelde kosten per persoon per dag. Onze richtlijn van €50 per persoon per dag hebben we absoluut niet gehaald, maar dat is geen probleem. 68 dagen Australië is bijna 10 weken en we hebben hier gemiddeld €104,60 per persoon per dag uitgegeven.

Zoals je kan zien komt komt dit vooral door de accommodaties, eten en drinken en vervoer. Gelukkig geven we niet al te veel geld uit aan bijvoorbeeld souvenirs, want dan had het bedrag nog verder uit de hand gelopen. Natuurlijk kan je voor veel minder kosten een rondreis door Australië maken, maar met dit overzicht hopen we een duidelijk en realistisch beeld te geven wat deze 10 weken ons hebben gekost.

In alle reisverslagen van Australië kan je zelf teruglezen wat we voor dit geld allemaal hebben gedaan en hebben meegemaakt, en wij vinden het absoluut al het geld waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.