ArtikelenAziëSingapore

De kosten van onze 6 dagen in Singapore

Zoals we tijdens onze verschillende reisverslagen hebben verteld zijn we onze wereldreis op 8 maart 2023 gestart in Singapore. In dit bijzondere land hebben we 6 dagen verbleven, voor we zijn doorgereisd naar Nieuw-Zeeland. In Singapore hebben we ons eerste spaargeld opgemaakt en in dit artikel vertellen we je welke kosten we hebben gemaakt voor onze 6 dagen in Singapore.

Uitgave per categorie

Zoals we ook op eerdere reizen hebben gedaan maken we tijdens deze reis weer gebruik van de app Trail Wallet om onze kosten bij te houden tijdens onze reis. Daarmee kunnen we de kosten eenvoudig opsplitsen in verschillende categorieën. Singapore is een vrij dure stad, maar gelukkig hebben we de kosten vrij laag kunnen houden.

De meeste kosten hebben we gemaakt aan de accommodatie. We verbleven in het Fragrance Hotel – Oasis waar we €259 voor hebben betaald voor 4 nachten. Nog geen €65 per nacht voor 2 personen is écht een koopje in Singapore. Het hotel was ook niet veel bijzonders, maar als je de hele dag op pad bent wil je ook gewoon een plek om te slapen en je te wassen.

Daarnaast hebben we in totaal €210 uitgegeven aan eten en drinken in Singapore. Wat betreft het vervoer hebben we enkel het vervoer in Singapore zelf meegenomen. Dit betrof dus enkel de taxi naar het hotel en het gebruik van de bus in Singapore.

Onze vliegtickets hebben we hier niet in meegenomen. Deze betroffen namelijk ook de doorreis naar Nieuw-Zeeland. De totaalprijs voor onze tickets was €1866, dus €933 per persoon. Deze kosten zie je hier dus niet terug. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we graag in beeld willen brengen wat de kosten ter plekke waren. Daarnaast zijn de kosten voor de vliegtickets ook geldig voor Nieuw-Zeeland.

Gemiddelde kosten per persoon per dag

We zijn natuurlijk maar 6 dagen in Singapore geweest. Ondanks dat dit een korte periode is geweest vinden we het niet verkeerd dat we maar €48,99 per persoon hebben uitgegeven per dag. Onze richtlijn voor de totale reis is €50 per persoon per dag, dus in Singapore is dat nog gelukt ook.

Omdat we er nog maar zo kort zijn geweest hebben we er onze kleren niet hoeven te wassen. We hebben er ook geen musea bezocht. Dat scheelt natuurlijk wel in de kosten. Het vervoer is daarnaast erg goedkoop in Singapore en als je in hawker centers gaat eten kan je dat wel heel veel geld schelen. Het is dus best mogelijk om in Singapore een paar goedkope dagen door te brengen!

De grote vraag of ons dit ook in Nieuw-Zeeland zal gaan lukken kan ik alvast beantwoorden. Nee, dat is zeker niet gelukt. Maar dat hadden we al wel verwacht. Nieuw-Zeeland en Australië zijn landen waar we waarschijnlijk ruimschoots over ons dagbudget van €50 per persoon per dag heen zullen gaan. Maar dat is geen probleem, want we denken dit in Azië wel enigszins recht te kunnen trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.