2020ArtikelenDen Haag (15/08/2020-17/08/2020)EuropaNederlandReisverslagenRotterdam (22/07/2020-24/07/2020)

Rotterdam, de Wikkelboat (Dag 1)

Een paar weken terug hebben we jullie al verteld over de citytrip naar Rotterdam die we zouden gaan maken. Vandaag was het dan eindelijk zover en vertrokken we voor 3 dagen naar de Zuid-Hollandse havenstad met een aantal overnachtingen in de bijzondere wikkelboat.

Woensdag 22 juli 2020 (Dag 1)

Vanochtend konden we nog lekker even uitslapen en namen we rond 10:30 uur de trein naar Rotterdam. Zoals het hoort op dit moment draagden we mondkapjes, al zorgde dit wel voor een erg beslagen bril. Ongeveer drie kwartier later kwamen we al in Rotterdam aan.

Met mondkapjes in de trein.
Centraal Station van Rotterdam
Kabouter Buttplug

Vanaf het prachtige Centraal Station van Rotterdam wandelden we richting het bekende kunstwerk “Santa Clause” op het Eendrachtsplein. Het beeld staat ook wel bekend als “Kabouter Buttplug” vanwege het opvallende object wat de kabouter in zijn hand heeft.

Kabouter Buttplug

Hierna hebben we koers gezet naar de eerste boekwinkel van onze trip, Donner. In de grootste boekwinkel van de stad hebben we flink rond kunnen neuzen en allebei met succes nog nieuw leesvoer aan kunnen schaffen. Uiteraard was Judith niet weg te slaan bij de kinderboeken.

Judith tussen de kinderboeken
Witte de Withstraat

Onze magen begonnen inmiddels al te knorren en dus gingen we richting de Witte de Withstraat. Hier bevinden zich erg veel leuke restaurants en bars en dus konden we kiezen tussen verschillende smaken. We besloten plaats te nemen op het terras van het NRC (Nieuw Rotterdams Café) wat een goede keuze bleek te zijn.

Het Nieuw Rotterdams Café in de Witte de Withstraat.
Overal in de stad tref je streetart.

Hierna zetten we koers naar de Kleine Kapitein, een boekenwinkel gespecialiseerd in kinderboeken. Ook hier kon Judith haar hart ophalen en wist ze nog een paar goede cadeaus te scoren. De volgende tussenstop was de Markthal waar we wat inkopen deden voor tijdens ons verblijf. Met het ontbijt voor de volgende ochtend, wat lekkere nootjes en drinken liepen we richting onze wikkelboat.

Wikkelboat

Zoals we al in een eerdere blog hadden verteld overnachten we deze dagen in een Wikkelboat. Bij aankomst werden we ontvangen door een van de eigenaars en konden we ons drijvende huisje in. De wikkelboat is erg leuk ingericht en echt een unieke overnachting in deze stad. Op het water van de wijnhaven drijft ons tinyhouse inclusief jacuzzi. Nadat we het huisje hadden bekeken en al onze spulletjes een plaatsje hadden gegeven namen we dan ook plaats in de jacuzzi.

De Wikkelboat
Het uitzicht van binnen.
Het interieur.
Het achterdek.
Onze eerste duik in de jacuzzi!

Rond etenstijd besloten we onze elektrische fietsen eens uit te testen en dus zetten we koers richting de Foodhallen. We maakten een mooie tocht over de Erasmusbrug, waarbij de fiets van Judith het beduidend beter deed dan die van mij. Hier moeten we dan morgen maar ook eens goed naar kijken. Het was bij de Foodhallen behoorlijk rustig, maar we hebben erg lekker Mexicaans gegeten. Hierna fietsten we nog even door naar Katendrecht. Bij Café De Ouwehoer namen we nog een biertje en een whiskey om de dag af te sluiten.

Drinken hoort er ook bij in de Foodhallen.
Mmmmmmmexicaans
De Erasmusbrug.

Terug bij onze wikkelboat besloten we om toch nog maar even plaats te nemen in de jacuzzi. Ik rond deze blog dan ook snel af en kruip snel naast Judith in het water, tot morgen!

[bdotcom_bm bannerid=”10227″]

4 gedachten over “Rotterdam, de Wikkelboat (Dag 1)

 • Halina Welboren ( alias Lirida Hooghuizen)

  Leuk verslag en veel gedaan. Het huisje ziet er inderdaad leuk uit.

  Beantwoorden
 • Je ziet , in het binnenland is het ook goed vertoeven , alleen wat duurder. Mooi verslag.

  Beantwoorden
 • Ada van de vreugde

  Dat ziet er heel leuk uit en dat huisje apart hoor geniet ervan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.