2020ArtikelenDen Haag (15/08/2020-17/08/2020)EuropaNederlandReisverslagenRotterdam (22/07/2020-24/07/2020)

Rotterdam, Food ‘n Route Tour (Dag 2)

Gisteren hadden we de eerste dag van onze citytrip naar Rotterdam gehad. We hebben ons al goed vermaakt en vandaag stond de tweede dag op het programma waarbij we de Food ‘n Route tour gingen doen van Inside Rotterdam.

Donderdag 23 juli 2020 (Dag 2)
Wikkelboat

We werden vanochtend al vroeg wakker in onze wikkelboat. De zon scheen vol op de voorkant waar we ook gisteren ons bed hadden uitgeklapt. Door een gebrek aan zonwering werden we dus al vroeg door het zonnetje gewekt. We hebben nog een paar keer besloten om verder te slapen, maar konden dit niet eeuwig uit blijven stellen. Gisteren hadden we bij de Albert Heijn ons ontbijt gehaald en dus konden we in het heerlijke ochtendzonnetje genieten van een lekker ontbijt op ons eigen terras. Een goed begin van de dag dus!

Wakker worden met een uniek uitzicht in onze eigen Wikkelboat.
Het ontbijt smaakte heerlijk!
Food ‘n Route Tour

Voor vandaag hadden we de Food ‘n Route Tour geboekt bij Inside Rotterdam. We hadden deze tour vorige week geboekt en hadden daarom al goed kunnen kijken wat ons te wachten stond. We kregen namelijk een route toegestuurd die we met de fiets konden gaan maken. De route zou ons langs 5 lokale ondernemers brengen waar we iedere keer getrakteerd zouden worden op iets lekkers. Ook kregen we van iedere ondernemer een uitgebreid verhaal te lezen. Aangezien we 2 fietsen tot onze beschikking hebben bij onze Wikkelboat leek dit ons een ideale tour om ook eens de minder bekende wijken van Rotterdam te bezoeken.

Chocoholic

We stapten om 11:00 uur op onze fietsen en voor we het wisten waren we al bij de eerste stop. Onze elektrische fietsen werkten uitstekend en we vlogen werkelijk door de Rotterdamse straten. We kwamen aan in de Goudsesingel in de wijk Hoogkwartier waar Marco van Chocoholic ons al stond op te wachten. De vriendelijk Rotterdammer vertelde ons uitgebreid over zijn mooie zaak vol met bijzondere chocolade bonbons.

Chocoholic kenmerkt zich door de bijzondere smaken waarmee Marco zijn klanten graag verrast. Wij werden dan ook aangenaam verrast met bonbons met smaken zoals citroengras, limoncello met peper, balsamico met aardbei en lavendel. Het smaakte allemaal erg lekker, en chocolade is natuurlijk altijd een goede start. Met een blij gezicht gingen we dan ook verder naar de volgende stop.

Chocoholic aan de Goudsesingel
Marco specialiseert zich in bijzondere smaken.
Onze bonbons smaakten best
Kaya Pastanesi

We stapten weer op onze witte monsters en vlogen door de straten naar het volgende adres. Dit adres bevond zich in de Middellandstraat. In deze multiculturele straat kan je eten vinden uit iedere hoek van de wereld en wij kwamen bij Kaya Pastanesi aan. In een van de beste Turkse bakkerijen van de stad mochten wij genieten van een originele lahmacun. De meeste Nederlanders kennen dit als een zogenaamd “Turkse Pizza”, en op deze plek zouden ze de beste van de stad hebben.

Ook hier werden we zeer vriendelijk ontvangen en konden we lezen hoe deze zaak inmiddels al 38 jaar een succes is. Naast hartige specialiteiten was er ook een enorm aanbod van zoetigheden. De lahmacun smaakte erg lekker, en vulde erg goed. Op dus naar de volgende stop!

De voorgevel van Kaya Pastanesi
Lekker eten voor goede prijzen!
De zeer smakelijke lahmacun
Obst & Gemüse

Met erg goed gevulde buiken stapten we weer op de fiets om koers te zetten richting de wijk Crooswijk. Hier bevindt zich namelijk Obst & Gemüse. John runt dit huiskamerrestaurant dat zich vooral richt op biologische, vegetarische en veganistische gerechten. Op een hoek van de straat genoten we hier van een lekkere salade. Ook kregen we de taartjes van Sharp Sharp. Normaal zou dit ook een tussenstop zijn, maar op dit moment is het geen onderdeel van de tour omdat ze deze periode gesloten zijn.

Eigenaar John was ietwat schuchter en niet heel erg spraakzaam, maar met een lekker hapje achter de kiezen sprongen we weer op de fiets.

De salade van Obst & Gemuse
De lekkere taartjes van Sharp Sharp.
Casa Reinders

In de wijk Kralingen bevond zich de laatste stop van deze tour. We werden hartelijk ontvangen bij het proeflokaal van Casa Reinders. Hier worden voornamelijk delicatessen zoals gedroogde worst, ham en kaas verkocht. Hier kregen we dan ook een heerlijk borrelplankje voorgeschoteld met een lekker glas wijn erbij.

Casa Reinders op de hoek in de wijk Kralingen
Het borrelplankje met de wijn ging er goed in!

Ook hier hebben we een erg lekker hapje gegeten. Het was een erg leuke tour met leuke adresjes, aardige mensen en lekkere hapjes. Wij vonden de Food ‘n Route Tour in Rotterdam zeker een aanrader, en een goede manier om eens wijken te bezoeken die je anders niet direct zou bezoeken als toerist. Het was inmiddels ongeveer 15:00 uur en we zaten behoorlijk vol. We besloten daarom om bij de Markthal boodschappen doen voor het ontbijt en terug te gaan naar onze Wikkelboat. Onderweg kwamen we nog langs de bekende kubuswoningen, waar uiteraard even een foto van gemaakt moest worden.

De kubuswoningen
Even ontbijt gescoord bij de Markthal.

Terug in onze Wikkelboat werd het tijd om maar weer eens de jacuzzi in te duiken. Net zoals gisteren werden we vanaf de brug regelmatig aangestaard wat resulteerde in zwaaien naar wildvreemde mensen. Helemaal ontspannen en toen het eten wat gezakt was pakten we weer onze fietsen. De Foodhallen waren ons zo goed bevallen dat we weer die kant op gingen. Eenmaal aangekomen besloten we voor de Dim Sum te gaan. We hadden dit nog nooit gegeten, dus dit was de mogelijkheid om het eens te proberen. We hebben er geen spijt van gehad.

Dim Sum

Ook vandaag hebben we weer een mooie dag gehad. De tour was leuk en het weer werkte goed mee. We sluiten de dag zo weer af in de jacuzzi inclusief discolichten, we hadden het slechter kunnen treffen toch?

[bdotcom_bm bannerid=”10227″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.