2023ArtikelenReisverslagenWereldreis (08/03/2023 - 24/02/2024)

NIEUWS! We gaan vanaf maart 2023 op wereldreis!

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu mogen we het echt kenbaar maken aan de rest van de wereld. Vanaf 8 maart 2023 gaan we namelijk op wereldreis! In 2018 zijn we voor het eerst voor een langere tijd op reis geweest, destijds naar Zuid-Amerika. Tijdens deze reis hebben we Peru, Bolivia, Argentinië, Uruguay en Brazilië bezocht. In dit eerste artikel over onze wereldreis vertellen we je waarom we in 2023 op wereldreis willen en wat onze plannen ongeveer zijn.

Onze wens

Zoals gezegd hebben we in 2018 een rondreis door Zuid-Amerika gemaakt van 4 maanden. Voor deze reis hadden we vooraf al een ticket terug naar Nederland geboekt. De terugreis stond dus al vast. Gedurende de reis hadden we het echter zo naar ons zin dat we op 9 november 2018 eigenlijk niet naar huis wilden gaan. Eigenlijk hadden we toen al besloten om nog later nog eens een lange reis te gaan maken. Als je na 4 maanden reizen nog niet naar huis wil dan is dat volgens ons toch wel een signaal.

De jaren gingen voorbij en in 2019 hebben we nog een mooie reis naar Mexico kunnen maken. Begin 2020 gooide corona echter onze reisplannen flink in de war. Dat jaar hebben we een paar kleine trips door Nederland gemaakt maar helaas bleef het daar bij. Op die momenten merkten we pas echt hoe graag we op reis zouden willen en begon er al iets te groeien. Op dat moment was er echter nog niets mogelijk en waren de vooruitzichten nog erg onzeker. Gelukkig kwam daar in 2021 al wat verandering in en maakten we een roadtrip door Denemarken, Zweden en Duitsland en eind 2021 vlogen we naar Curaçao.

Die reis naar Curaçao gaf misschien wel de doorslag. Toen alle regels nog verder versoepeld werden besloten we om wat concretere plannen te gaan maken voor een wereldreis. Vanwege onze hobby’s en werk besloten we om dit te schuiven naar begin 2023. Ook gaf dit ons de mogelijkheid om nog even te sparen natuurlijk. Voor 2022 kozen we daarom bewust voor een bestemming in het Midden-Oosten. Deze regio zal dan ook geen onderdeel zijn van de landen die we willen gaan bezoeken. Een definitieve datum was al snel gekozen. Deze zou tussen 6 en 9 maart 2023 zijn en ditmaal niet voor 4 maanden, maar voor onbepaalde tijd!

Waar gaan we heen?

Onbepaalde tijd klinkt natuurlijk wel heel leuk, maar voorlopig richten we ons op een periode van ongeveer 1 jaar. We wisten eigenlijk ook al vrij snel welke kant we op wilden gaan. Midden- en Zuid-Amerika hebben we inmiddels al een aantal keer bezocht. Dat is dus niet zo interessant meer om voor een langere tijd te bezoeken.We komen er dan namelijk niet onderuit om landen te bezoeken waar we al eens eerder geweest zijn. Dat hebben we liever niet, we willen graag nieuwe ervaringen op gaan doen. Nu we toch hadden besloten om voor een jaar op reis te gaan leek het ons daarom wel verstandig om zo ver mogelijk van Nederland de reis te starten.

We starten onze wereldreis in 2023 daarom in Nieuw-Zeeland. Nou, eigenlijk starten we onze reis in Singapore. We hebben onze tickets namelijk al gekocht en vliegen op 8 maart 2023 met Finnair vanuit Amsterdam eerst naar Helsinki om met een korte tussenstop daarna door te vliegen naar Singapore. Hier verblijven we vervolgens 5 dagen in het Fragrance Hotel – Oasis om op maandag 13 maart 2023 een vliegtuig van Air New Zealand te pakken. Met een tussenstop in Auckland komen we dan op dinsdag 14 maart aan in Christchurch. Hier verblijven we 2 dagen in een AirBnB om daarna 3 weken over het zuidereiland van Nieuw-Zeeland te gaan rondtrekken met een campervan die we bij Wendekreisen hebben gehuurd.

Daarna staat alles nog open. We hebben wel een aantal landen in gedachten die we graag willen bezoeken. Zo willen we na het zuidereiland ook het Noordereiland van Nieuw-Zeeland gaan bezoeken. Daarna is de kans groot dat we verder zullen reizen richting Australië. Ook een tussenstop op Fiji of Tasmanië hoort zelfs tot de mogelijkheden. Na Australië willen we Zuidoost-Azië in gaan trekken. Landen als Indonesië, de Filipijnen, Thailand en Vietnam en zelfs Sri Lanka staan hoog op onze lijst om te bezoeken. Maar zoals gezegd laten we alles open. Welke route we gaan volgen en hoe lang we in bepaalde landen zullen blijven staat niet vast. We hebben immers ruim de tijd!

4 gedachten over “NIEUWS! We gaan vanaf maart 2023 op wereldreis!

 • Echt ik ben dodelijk jaloers!! Nieuw-Zeeland is het mooiste land waar ik ooit ben geweest! Ik ga jullie vertellen, daar wil je nooit meer weg! Ik ben zo blij dat ik straks met jullie mee kan reizen op afstand.

  Beantwoorden
  • Hoi Ingrid! Bedankt voor je leuke reactie, wij denken ook dat Nieuw-Zeeland een prima start kan worden van onze wereldreis 😉

   Beantwoorden
 • Sanneke van den Boom

  Geweldig! Ik kan niet wachten om over al jullie avonturen te lezen. Al ga ik Judith ook ontzettend missen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.