ArtikelenAziëJordanië

Onze gids voor jouw bezoek aan het Saraya Aqaba Waterpark in Jordanië

In de zomer van 2022 hebben we een prachtige rondreis van 14 dagen door Jordanië gemaakt. De eindbestemming van deze reis was de kustplaats Aqaba. Deze toeristische stad aan de Golf van Aqaba is een mooi eindpunt om nog even een paar dagen te relaxen na een intensieve reis door Jordanië. Wij besloten daarom om hier een dagje naar het grootste waterpark van Jordanië te gaan, het Saraya Aqaba Waterpark.

Aqaba

Het Saraya Aqaba Waterpark ligt in de stad Aqaba. Dit is een stad helemaal in het zuidelijkste puntje van Jordanië en is tevens de enige havenstad van het land. De stad grenst aan het Israëlische Eilat en telt meer dan 100.000 inwoners. De haven is dan ook een grote bron van inkomsten voor deze regio en een belangrijk punt voor Jordanië. Het is immers de beste manier om grote vrachten binnen te krijgen vanuit het buitenland.

Naast de haven is het toerisme heel belangrijk voor deze stad. Je kan er dan ook talloze hotels en resorts vinden en een groot aanbod aan winkels en restaurants. Veel reizigers die door Jordanië reizen kiezen er dan ook voor om hier hun reis af te sluiten. Ook veel toeristen uit Israël komen naar Aqaba toe vanwege de gunstige prijzen. In augustus 2000 heeft de Jordaanse regering er namelijk voor gekozen om van Aqaba een speciale economische zone te maken. Hierdoor is dit tegenwoordig een belastingvrij gebied. Ook kan je Jordanië via Aqaba binnen komen op een zogenaamd gratis ASEZA-visum waar je bij binnenkomst in Amman 40 JOD (ongeveer €53) moet betalen.

Saraya Aqaba Waterpark

Vanaf de zomer van 2021 is in deze plaats het Saraya Aqaba Waterpark gebouwd. Saraya is een projectontwikkelaar in Aqaba die een groot complex aan het ontwikkelen is. Onderdeel hiervan zijn appartementen, winkels, een hotel en dus dit waterpark. In tegenstelling tot de andere projecten is het waterpark inmiddels geopend. Het park beschikt in totaal over 25 waterattracties die geschikt zijn voor groot en klein die allemaal vernoemd zijn naar bekende plaatsen in Jordanië. Zo is er het grote waterparadijs voor kinderen genaamd Aqua Jerash, het Rum Waves golfslagbad en de Al Mujib Lazy River. Nog leuker zijn de 4 verschillende glijbanen op Mount Nebo, waarvan je er op 2 met een band naar beneden moet gaan. Ook op het Aqaba Waterfort kan je 6 verschillende glijbanen vinden. Niet alles is trouwens op kinderen gericht, want in de Azure Oasis ben je onder de 12 jaar niet welkom.

Wij zijn er in de zomer van 2022 geweest en hebben er een geweldige dag gehad. Het park is gloednieuw en dat kan je overal zien. Alles is zeer goed onderhouden en brandschoon. De kleuren die gebruikt zijn zorgen ervoor dat je je op een tropisch eiland waant en ondanks dat er behoorlijk wat bezoekers waren voelde het zeker niet druk aan. Er is zichtbaar veel aandacht besteed aan de veiligheid en dat voelt goed aan. Er zijn enorm veel lifeguards en overal hangen er hoogwaardige zwemvesten. De glijbanen gaan ook fantastisch en zijn zeer comfortabel. Aqaba is natuurlijk een plek om echt vakantie te hebben en te genieten van het lekkere weer en heerlijk te ontspannen. Wat ons betreft past een bezoek aan het Saraya Aqaba Waterpark daar perfect in. Zelf als je net als ons niet met je gezin op pad bent!

Locatie

Aqaba ligt helemaal in het zuiden van Jordanië en heeft een eigen vliegveld, het King Hussein International Airport. Dit vliegveld ligt op 10 minuten rijden van het centrum van de stad. De kans is echter groot dat je Aqaba bezoekt nadat je bijvoorbeeld van Petra of Wadi Rum komt. Vanaf Wadi Rum is het ongeveer 64 kilometer rijden, en dat red je zeker in een uur. Vanaf Petra ben je met 125 kilometer ongeveer 2 uur onderweg. Mocht je na Aqaba terugvliegen via het Queen Alia International Airport dan heb je via de Desert Highway de 305 kilometer in ongeveer 3 uur en 45 minuten afgelegd.

Het Saraya Aqaba Waterpark ligt ligt in het westen van Aqaba, bijna tegen de grens met Israël aan. Aqaba is geen grote stad, dus met de auto ben je er vanaf het centrum al in 5 minuten rijden. Als je een huurauto hebt ben je er dus zo, maar ook een taxi zal je niet veel kosten.

Praktische informatie

Tenslotte geven we je nog wat praktische informatie voor jouw bezoek aan het Saraya Aqaba Waterpark:

Het park is het hele jaar door geopend. Aqaba heeft een zeer aangenaam klimaat waardoor het enkel in de winter fris zal zijn. De rest van het jaar zullen de temperaturen dan snel boven de 25 graden uitkomen.

De openingstijden zijn van 11:00 uur ’s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds.

De toegangsprijs voor het Saraya Aqaba Waterpark is niet goedkoop. Een kaartje voor een kind kost 15 JOD (+/- €22) en voor een volwassene 20 JOD (+/- €28). Je kan een ticket online bestellen via de website, maar natuurlijk ook gewoon bij de ingang van het park. Ook zijn er vaak aanbiedingen te vinden op de website waardoor je geld kan besparen op je bezoek.

Eigen eten en drinken is niet toegestaan om mee te nemen in het park, behalve een flesje water of bijvoorbeeld babyvoeding. Dat is ook niet nodig want in het park heb je verschillende plekken waar je kan drinken en snacks kan halen. Ook is er de Jerash Beach Bazaar waar je verschillende gerechten kan bestellen. Zoals je vaak ziet op een dergelijk park is dit voornamelijk fastfood en loopt het uiteen van pizza tot hamburgers en shewarma.

Veiligheid is heel belangrijk in dit waterpark. Zoals al eerder aangegeven staat veiligheid erg hoog aangeschreven en dat is te zien. Overal zie je lifeguards staan en verspreid over het terrein staat er een grote hoeveelheid hoogwaardige zwemvesten klaar voor de kinderen om te gebruiken.

Handdoeken, ligbedjes en kluisjes hoef je ook niet aan te denken. Ligbedjes zijn helemaal gratis te gebruiken, maar voor een eigen cabana betaal je extra. Ook een handdoek kan je huren voor 2 JOD (+/- €2,80) en een kluisje voor 3 JOD (+/- €4,25). Wil je er een mee naar huis nemen dan kan je zelfs terecht bij de Al Siq Souk, waar allerlei producten van het Saraya Aqaba Waterpark te koop zijn.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.