2020ArtikelenDen Haag (15/08/2020-17/08/2020)EuropaNederlandReisverslagenRotterdam (22/07/2020-24/07/2020)

Den Haag, Sightseeing in de hofstad (Dag 1)

In deze zomer vol coronaproblemen en nieuwe regels is het niet mogelijk om een reis te maken zoals we dat gewend zijn. Daarom hebben wij er dit jaar voor gekozen om enkele leuke citytrips binnen Nederland te maken. Een paar weken terug hebben we daarom al een mooie trip naar Rotterdam gemaakt, inclusief een uniek verblijf in de wikkelboat. Ook voor dit weekend hebben we een mooie trip op het programma staan, want we hebben zojuist de eerste dag sightseeing achter de rug van onze citytrip naar Den Haag!

Zaterdag 15 augustus 2020 (Dag 1)

Vanochtend zijn we rond 10:00 vanuit Kruisland vertrokken. Het grote voordeel van een citytrip in eigen land is dat je ook zo op je bestemming bent aangekomen! Na een uurtje rijden kwamen we al in de hofstad aan en parkeerden we de auto midden in het centrum. We slapen de komende nachten in het Staybridge Suites – The Hague – Parliament hotel dat tegenover de hofvijver is gelegen. We zitten dus echt in het hart van Den Haag. Helaas konden we nog niet direct onze kamer in dus gingen we de stad in.

Staybridge Suites – The Hague – Parliament
We stappen het hotel uit en kijken zo op de hofvijver.
Binnenhof

We gingen dus de stad in en staken eerst de weg maar eens over om het binnenhof te bekijken. Dit is nu echt zo’n plek die je dagelijks op televisie voorbij ziet komen, maar ik zelf nog nooit in het echt had gezien. Eerst passeerden we het Mauritshuis, waar we besloten om morgen eens een bezoek voor te reserveren. Op een rustige zaterdagmiddag gebeurt er natuurlijk erg weinig, maar de herkenbare plekken maken het zeker de moeite waard. Uiteraard konden we ook de Ridderzaal zien, maar alleen van de buitenkant.

Vlak voor we het Binnenhof oplopen passeren we het Mauritshuis
Het binnenhof met de Ridderzaal.

Om wat meer informatie op te doen wilden we naar het VVV om daar wat tips te krijgen. Hier stond buiten echter al een enorme rij waardoor we maar besloten om zelf op pad te gaan. Dit zijn toch wel de nadelen die je kan ondervinden in die coronatijdperk.

Het Plein

Het was ondertussen tijd voor lunch en dus zochten we een plaatsje uit op Het Plein om wat lekkers te eten. Het is gelukkig niet meer zo warm als de afgelopen week, dus gewoon erg prettig om op deze zaterdagmiddag op een terrasje te zitten.

Toen werd het tijd voor een vast onderdeel van onze citytrips: een bezoek aan een boekenwinkel. De grootste boekwinkel van de stad is Paagman en hier hebben we natuurlijk ook weer lekker kunnen rondneuzen. Om Judith helemaal blij te maken zijn we nog doorgelopen naar Alice in Wonderland, de Haagse Kinderboekenwinkel. Onderweg kwamen we ook nog voorbij Paleis Noordeinde. Ook dit paleis kennen we alleen van de beelden van Prinsjesdag, dus het is erg leuk om hier zelf eens een beeld van te krijgen. Na een bezoek aan de fietsverhuur kwamen we toch bij de kinderboekenwinkel aan, waar Judith naar hartelust rond kon kijken. Na een tijdje ben ik buiten gaan wachten, waarna Judith uiteraard met een aantal nieuwe aanwinsten naar buiten kwam.

Paleis Noordeinde
De Haagse Kinderboekenwinkel Alice in Wonderland
Vredespaleis

Vanaf de Haagse kinderboekenwinkel was het nog maar even doorlopen naar het Vredespaleis. Dus besloten we om door te stappen en daar eens een kijkje te gaan nemen. Eigenlijk waren we niet bekend met dit gebouw, des te verrassender was het toen we hier aankwamen. Indrukwekkende paleis is prachtig gelegen en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Als we een kijkje binnen hadden willen nemen hadden we moeten reserveren, maar dat hadden we helaas niet gedaan.

Het Vredespaleis
Het Staybridge Suites Hotel

Het was inmiddels al het einde van de middag en dus werd het tijd om het Suites – The Hague – Parliament maar eens op te zoeken. We konden nu de kamer in en deze had mooi uitzicht op de hofvijver (tussen de bomen door 😉 ). Eventjes opfrissen en onze spullen wegleggen hadden we wel verdiend.

Een mooie frisse kamer aan de voorzijde van het hotel.
De Foodhallen Den Haag

Zoals de meesten wel zullen weten zijn in enorme liefhebber van zogenaamde foodhallen of foodmarkets. Het principe om op één plek allerlei soorten eten en drinken te kunnen bestellen spreekt ons erg aan. Net als een paar weken terug in Rotterdam, en langer terug in Londen gingen we daarom naar de Foodhallen Den Haag. Van hetzelfde concept als in Rotterdam en Amsterdam zit er in Den Haag ook een vestiging. I.v.m. corona moesten we echter via een app de bestellingen doen. We hebben erg lekkere hamburgers gegeten met een lekker drankje erbij, maar voor de ervaring is deze manier van bestellen wel een stuk minder.

Na afloop namen we nog een overheerlijk ijsje bij het IJskabinet. We sloten de avond af met een paar lekkere drankjes op een klein terrasje in de Denneweg waar we genoten van alle markante passanten.

De Foodhallen Den Haag
Een ijsje bij het IJskabinet

Voor morgen hebben we al een reservering gemaakt bij het Mauritshuis, waar we aan het einde van de middag terecht kunnen. Verder hebben we fietsen gehuurd waarmee we morgenochtend naar Scheveningen willen gaan. Hopelijk zit het weer mee en kunnen we onze plannen uitvoeren morgen, maar dat lees je morgen weer!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.