ArtikelenReisliteratuur

Reisliteratuur: Reis rond de wereld van Elisabeth Dumont – Le Cornec

Deze keer een boekrecensie van Judith. Als leesconsulent bij de bibliotheek ben ik alleen maar bezig met kinderboeken. Mijn oog valt natuurlijk op reisboeken voor kinderen. Eerder hebben we al eens Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis besproken, maar eigenlijk komen er maar heel weinig kinderboeken in deze categorie naar voren. Zelf was ik meteen helemaal weg van Reis rond de wereld voor kleine ontdekkingsreizigers van Elisabeth Dumont-Le Cornec en Agathe Demois. Daarom bespreken we dit boek uitgebreid in dit artikel.

De cover van het kleurrijke Reis rond de wereld voor kleine ontdekkingsreizigers
Elisabeth Dumont-Le Cornec

Elisabeth Dumont – Le Cornec is een Franse historicus en journalist. Ze heeft meegewerkt aan verschillende tijdschriften, films en historische programma’s. Ze heeft meerdere geschiedenis en andere informatieve boeken geschreven voor volwassenen en kinderen.

Agathe Demois heeft de illustraties gemaakt voor dit boek. Zij is een grafisch ontwerper en heeft meerdere reisboeken voor kinderen geïllustreerd zoals het boek “The great journey” waarbij alle illustraties met alleen rood en blauw zijn getekend. Met een “magische” kijker zijn er vele geheimen te ontdekken. Speciaal voor Reis rond de wereld voor kleine ontdekkingsreizigers zijn ze de samenwerking aangegaan.

Ook de Europese Mont Blanc komt voorbij.
Ook de Europese Mont Blanc komt voorbij.
Hoofdstukken

In deze grote atlas maken kinderen (maar ook volwassenen) een echte reis rond de wereld. Het boek is ingedeeld in werelddelen. Ieder werelddeel heeft meerdere pagina’s waarbij verschillende landschappen worden geïllustreerd. Bij iedere illustratie zijn weetjes beschreven over de dieren, planten en mensen die daar wonen. Ook heeft iedere illustratie leuke cijfermatige weetjes. Bijvoorbeeld dat het -40 graden Celsius kan worden op de top van de Mont Blanc! Warm aankleden dus als je daarnaartoe gaat.

De Grand Canyon wordt prachtig in beeld gebracht.
De Grand Canyon wordt prachtig in beeld gebracht.

Daarnaast heeft ieder werelddeel twee hoofdstukken met als titel “Op ontdekking”. In deze hoofdstukken ga je op ontdekking en leer je allerlei dingen over bijzondere bevolkingsgroepen zoals de Aymara-Indianen in Bolivia of tradities in Japan. Ook staan hier waar/niet waar stellingen met het antwoord en uitleg hierbij. Bijvoorbeeld: Elk jaar zwemmen enkele rendierkudden in Noorwegen de fjord over om hun zomerweiden te bereiken. (Lees het boek maar om er achter te komen of dit waar of niet waar is!)

Het werelddeel sluit altijd af met een hoofdstuk “Spelletjestijd”. Dit hoofdstuk bestaat uit verschillende quizjes en een doe-opdracht zoals het maken van je eigen mini-tuin met cactussen.

In “Op ontdekking” wordt verder ingegaan op een bevolkingsgroep.
In “Spelletjestijd” kan je een leuke quiz doen, achterin het boek staan de juiste antwoorden!

Ben jij ook zo enthousiast geworden van Reis rond de wereld van Elisabeth Dumont – Le Cornec

Dan zou ik het gewoon bestellen. Winnen is geen optie meer want onze winactie is inmiddels afgelopen.

Het prachtige boek is gewonnen door Femke Machiele-Poppe. Heel veel plezier ermee!

Ook het Titicacameer wordt utigebreid besproken in het boek.
Ook het Titicacameer wordt utigebreid besproken in het boek.
Eindoordeel

“Laten we een schitterende wereldreis maken! Neem je verrekijker en vertrek op een ontdekkingstocht door de meest verrassende landschappen van onze planeet.”

Met deze tekst begint dit geweldige boek. Met de mooie, kleurrijke illustraties en de terugkerende luchtballon, ga je echt op reis en neem je een kijkje bij de meest verrassende landschappen. Door de duidelijke indeling van de hoofdstukken en pagina’s zijn de illustraties niet te druk en is op iedere illustratie een hoop te ontdekken. Met de verschillende quizjes, opdrachten en weetjes is het een heel gevarieerd boek en leer je op verschillende manieren.

Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar natuurlijk is het met jongere kinderen ook leuk om samen in het boek op ontdekkingsreis te gaan. Het boek hoeft niet in logische volgorde gelezen te worden. Ik ben eerst de pagina’s gaan lezen waar we geweest zijn en daarna de pagina’s waar we nog naartoe willen. Een perfect boek voor kleine, maar ook grote ontdekkingsreizigers die meer over de wereld willen leren.Reis rond de wereld voor kleine ontdekkingsreizigers
Auteur: Elisabeth Dumont-Le Cornec
Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn
EAN: 9789462914421
Prijs: € 25,95, hardcover, 91 pagina’s


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

30 gedachten over “Reisliteratuur: Reis rond de wereld van Elisabeth Dumont – Le Cornec

  • Hoi Katrijn, bedankt voor je reactie en leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet niet het bericht op Facebook te liken en delen!

   Beantwoorden
  • Lirida Hooghuizen

   Ik heb helaas geen kleinkinderen, het is een fantastisch boek, voor die van mijn jeugdvriendin wil ik wel een kansje wagen.

   Beantwoorden
 • Marien Claerbout

  M’n dochtertje zou dit boek dolgraag winnen! Ze houdt van reizen en nieuwe dingen ontdekken dus dit boek is perfect voor haar!

  Beantwoorden
 • Anna Maria

  Heel erg mooi boek om samen met mijn zoontje van te genieten

  Beantwoorden
  • Hoi Sanne, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Hier zou Lauren inderdaad erg blij van worden denk ik 😉

   Beantwoorden
   • Linstravelmoments

    Dit zou mijn nichtje echt een fantastisch boek vinden!! Ze is zo nieuwsgierig naar alles in de wereld..

    Beantwoorden
  • Hoi Maaike! Leuk dat je meedoet aan onze winactie. Dat is het enige virus waar je mensen inderdaad mee mag besmetten?

   Beantwoorden
 • Miekske Dingens

  Heel benieuwd om dit boek samen met onze kids te ontdekken, zeker ons zoontje, die heel veel wilt weten en een heel erg groot interesse-veld heeft, zo leert hij weer nieuwe dingen bij <3

  Beantwoorden
 • Cuypers Marita

  Wat een leuk en origineel informatief boek, graag wil ik voor mijn kleinkinderen een kans maken.

  Beantwoorden
  • Hoi Liedeke, dat is een mooi doel om voor te gaan. Misschien kan jij er straks wel een hele klas mee blij maken 😉

   Beantwoorden
 • Melany Oomen

  Lijkt me heel leuk om te winnen om samen met de kindjes te lezen over verschillende landen waar je mooie avonturen kan beleven

  Beantwoorden
 • Femke Machielse-Poppe

  Ik doe graag mee voor Duuk & Jill!

  Beantwoorden
 • Monique Kruf-Peters

  Hoi, dit zou een mooie verrijking van mn boekenkast zijn. Leuk om hier met de kleuters in te kijken en over te vertellen. Deze wil ik heel graag winnen ????????

  Beantwoorden
  • Hoi Monique! Leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet om het bericht op Facebook te liken en te delen om kans te maken? 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.