2019ArtikelenEngelandEuropaLonden (29/12/2019-03/01/2020)Reisverslagen

Londen, de Harry Potter Tour (2019/2020) (Dag 2)

Maandag 30 december 2019 (Dag 2)

Vandaag stond er eigenlijk maar één ding op het programma dat echt telde zoals gisteren al te lezen viel. Dat was ons bezoek aan de Harry Potter Tour bij de Warner Bros Studio Tour in Watford dicht bij Londen. We waren echter genoodzaakt om dit via een reisbureau te boeken en de bus zou pas om 13:30 uur vertrekken. Tot die tijd zouden we ons dus nog op een andere manier moeten vermaken voordat het hoogtepunt van onze citytrip Londen 2019 zou plaatsvinden.

Nadat we nog maar eens gecheckt hadden of we nu wel ontbijt in ons hotel hadden kwamen we helaas bedrogen uit. De eerdere meevaller bleek een tegenvaller en het ontbijt bleek niet inbegrepen. Gelukkig is er voldoende keuze in de direct omgeving en dus konden we na een bakje yoghurt, een sapje en een broodje snel op pad.

Met dat ontbijt was weinig mis!
Fortnum & Mason

We besloten om met de metro richting Picadilly Circus te gaan en van daaruit richting Buckingham Palace te lopen voor het wisselen van de wacht. Onderweg maakten we eerst een tussenstop bij het warenhuis Fortnum & Mason. Dit hadden we nog nooit eerder bezocht maar je kijkt hier je ogen uit. Alle producten staan prachtig opgesteld en de hele benedenverdieping is besteed aan thee, koffie en chocolade.

De prijs is er echter ook naar, want je betaalt je helemaal scheel voor deze producten. We hebben echter lekker rondgekeken!

De prachtige winkel
Koffie in alle smaken.
Marsepein in alle vormen en kleuren.
Buckingham Palace

Toen we daarna richting Buckingham Palace liepen zagen we dat we niet de enige waren. Hordes met mensen beweegden zicht richting het koninklijk paleis en een goed plekje was bij voorbaat al kansloos. Veel hebben we dan ook niet kunnen zien. Gelukkig scheen het winterzonnetje goed en hebben we van een afstandje er nog iets van mee kunnen krijgen.

De hordes toeristen stonden allemaal klaar.
Gelukkig scheen het zonnetje.
Market Hall Victoria

Hierna wandelden we langzaam richting Victoria Station. Hier in de buurt zou onze bus klaar staan die middag. Eerst moesten we iets gaan eten. Na een drankje in de pub vonden we de Market Hall Victoria. Zoals je inmiddels misschien wel door hebt zijn wij grote liefhebbers van foodhallen dus wisten we niet hoe snel we deze kant op moesten gaan.

Ook deze foodhall stelde ons niet teleur! Ik nam zelf een cheeseburger, waar Judith een naanbrood met beef nam. Deze was rijkelijk bedeeld met hete chili sambal waardoor bij ons beiden het zweet uitbrak en onze monden in brand stonden. Het was erg lekker, maar ook erg heet!

Het naanbrood met beef en de gloeiend hete saus.
De Market Hall Victoria
Harry Potter Studio Tour

Toen was het tijd om naar Watford af te reizen. We waren ruim op tijd bij het reisbureau waar we met een volle bus richting de Warnet Bros. Studio’s vertrokken. In iets meer dan een uur kwamen we daar aan en kon het feest beginnen…vanaf hier neemt Judith de blog over:

Judith was klaar voor de Harry Potter Tour in Londen!

Aangezien Erik geen van de boeken heeft gelezen en maar 1 film heeft gezien, kan ik hier beter over vertellen als Harry Potter fan van het eerste uur. Bij het binnenkomen hebben we meteen een audio tour genomen en kon de magie beginnen. In de eerste hal werden we al opgewacht door een gigantische draak. Hier moesten we in de rij gaan staan om echt toegang te kijken tot de studio’s.

De ontvangsthal.

Na ongeveer een half uurtje wachten kregen we eerste twee introductie filmpjes en na het tweede filmpje rolde het scherm omhoog en kwam de ingang van de grote hal van Zweinstein tevoorschijn. De deuren werden geopend en Hogwarts in the snow werd zichtbaar. De grote lange tafels waren gedekt met kalkoenen en brandbare puddingen.

Hogwarts in de sneeuw

Daarna konden we alles zelf gaan ontdekken. Overal zijn mooie kostuums, attributen, visual en special effects te zien. Alles leek veel kleiner dan in de film, maar wat is dit knap gemaakt. Na vele decors zoals de toren van Griffoendor met de slaapkamer en gezamenlijke ruimte, het kantoor van Perkamentus en het toverdrankenlokaal kwamen we aan bij het huisje van Hagrid.

De kamer van Griffoendor
Het kantoor van Perkamentus
Het huisje van Hagrid.

Via de audio tour kregen we uitleg hoe ze Hagrid groot over hebben laten komen en Harry juist klein. Vervolgens kregen we uitleg over de special effects hoe het spel zwerkbal opgenomen is. Hier kon je zelf een bezemsteel laten zweven. Natuurlijk moest ik dit ook proberen! Nadat ik “ up” gezegd had, zweefde de bezemsteel onder mijn hand. Helaas had Erik dit de eerste keer niet kunnen filmen maar was de medewerker gelukkig niet te beroerd om het knopje nog een keer in de drukken zodat de bezemsteel weer een keer naar boven kwam.

Daar ging de bezem nog een keer!

Ook kon je via een green screen en een bezemsteel je eigen zwerkbal wedstrijd laten filmen. Ik heb eventjes in de rij gestaan hiervoor, maar vind 20 pond voor een filmpje toch wel erg veel dus zijn we verder gegaan met de tour en konden we een kijkje nemen in het Nest, het huis van familie Wemel. Hier staat de magische klok waarop te zien is waar ieder familielid op dat moment is.

De magische klok van de familie Wemel.

Nadat we het ministerie van Toverkunst hebben gezien, mochten we het Verboden Bos betreden. Met rook, flitsen en grote bomen stuurde het pad ons naar Aragog, een gigantische vogelspin. Ook namen we een kijkje in de Zweinsteinexpres en moest ik uiteraard op de foto met platform 9 3/4.

Bij de ingang van het verboden bos.
Het verboden bos.
Aragog
Op Platform 9 3/4

Halverwege de Harry Potter tour in Londen is er de mogelijkheid om een boterbiertje te drinken. Een mierzoet drankje zonder alcohol maar met een soort slagroom en karamel smaak. We vonden allebei best lekker!

Judith aan het boterbier!

Ook was er een klein gedeelte buiten. Nadat we een foto hebben laten maken in de motor met zijspan van Hagrid, zijn we weer snel naar binnen gegaan voor het volgende gedeelte. Via Goudgrijp en de Wegisweg kwamen we uit bij de grote Harry Potter shop.

Het ouderlijk huis van Harry Potter.
Goudgrijp
De Wegisweg tijdens de Harry Potter Tour in Londen
De Wegisweg

Na 3 uur kwam een einde aan ons bezoek. Na de tentoonstelling in Los Angels gezien te hebben bij de Warner Bros Studio’s en de tentoonstelling in Utrecht kan ik toch wel zeggen dat dit het gaafste is om te zien en om te beleven. Met een sleutelhanger van Dobby en een chocokikker zijn we voldaan weer in de bus naar Londen gestapt.

Met de metro zijn we weer terug gegaan naar het hotel en hebben we een kroon op de dag gezet met een lekkere cider in de pub. Op naar morgen, we kijken er erg naar uit om hier oud en nieuw te vieren. Waarschijnlijk overmorgen hier meer over.

Met deze cider sloten we de dag af.

 [bdotcom_bm bannerid=”7464″]

Een gedachte over “Londen, de Harry Potter Tour (2019/2020) (Dag 2)

  • Wauw Judith! Wat een geweldige tour! En goed verteld en gefotografeerd! Zo heeft deze Jaloerse HP fan er toch ook een beetje van mee mogen genieten! Prachtig!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.