2019ArtikelenEngelandEuropaLonden (29/12/2019-03/01/2020)Reisverslagen

Londen, Oud & Nieuw en Arsenal (2019/2020) (Dag 3 & 4)

Dinsdag 31 december 2019 (Dag 3)

Na ons bezoek aan de Harry Potter Studio’s 2 dagen terug was het gisteren dan zover, oudjaarsdag in Londen. Dit zou een lange dag worden dus begonnen we dag rustig en kwamen we niet al te vroeg ons bed uit. Na het ontbijt bij een tentje een paar straten verderop pakten we de metro richting Picadilly Circus. Daar wandelden we naar Waterstones, een van de grootste boekwinkels van de stad. In de kinderboeken afdeling kon Judith naar hartelust rondkijken en een mooi boek uitzoeken.

De kinderboeken afdeling
Een hele Harry Potter afdeling

Met een flink Harry Potter boek in de tas liepen we via Regent Street naar Carnaby Street. Hier stopten we traditiegetrouw bij Ben’s Cookies, waar we genoten van een vers gebakken koek(je). Het was inmiddels een beetje aan het miezeren, dus het was ook een goed moment om even binnen te zitten.

Het mooi versierde Carnaby Street.
Judith geniet van een flinke koek
Ben’s Coookies in Carnaby Street

Na een korte stop bij M&S voor wat Engelse thee zochten we weer de route richting het hotel. Onderweg kochten we nog een flesje Bacardi voor de avond en na een frisse duik in het zwembad maakten we ons gereed voor oudejaarsavond.

Oudejaarsavond

Nadat we ons warm hadden aangekleed gingen we eerst een hapje eten bij de pub om de hoek. Een lekkere cider en een bord kippenvleugels en ribbetjes later stapten we in de metro naar station Blackfriars. Bij dit station bevond zich de ingang voor onze rode zone waarvoor we kaarten hadden weten de bemachtigen voor het wereldberoemde vuurwerk van Londen.

De eerste taak was om wat cola te kopen waarmee we de Bacardi konden mengen. Het aanbod was erg beperkt wat betreft eten en & drinken dus we waren erg blij dat we al op voorhand hadden gegeten. Toen we eindelijk een kraampje hadden gevonden waar we met een creditcard konden betalen hadden we ons drinken voor de avond.

We namen plaats op een plek met redelijk zicht op de London Eye, waarvan het vuurwerk werd ontstoken. Al bij aankomst rond 21:00 uur was er volop muziek te horen en deed de DJ hard zijn best om alle 100.000 aanwezigen warm te houden.

Het zicht was niet slecht, dus konden we vooral wachten tijdens Oud & Nieuw in Londen.

3 uur wachten is niet iets wat je te vaak moet doen, maar voor deze ene keer was het niet vervelend. Het hoort er nu eenmaal bij, en dus moet je dit maar voor lief nemen. Naarmate de uren vorderden werd het steeds drukker totdat we rond 23:30 uur nog amper plek hadden om te staan. Ondanks de drukte en de mensen die er op allerlei mogelijkheden langs wilden komen vermaakten we ons goed. Het bereiken van de toiletten (waarvan de pisbakken ook gewoon als zitplekken werden gebruikt ?!?) was nog de grootste uitdaging van de avond.

Toen het eindelijk bijna twaalf uur was bleek het dat we niet voor niks hadden gewacht. Een 10 minuten lange vuurwerkshow konden we vanuit de verte uitstekend zien. Het publiek raakte enthousiast van het prachtige kleuren werk dat gecombineerd werd met een speciaal gemaakte muziek remix. Benieuwd hoe het vuurwerk eruit zag? Check dan de liveregristratie van de BBC!

Wij hebben enorm genoten van het vieren van Oud & Nieuw in Londen. Lijkt je dit ook wel wat?

Op Reisgelukjes kan je de leukste steden vinden om oud & nieuw te vieren!

Na afloop van het vuurwerk tijdens Oud & Nieuw in Londen.

Nadat een groot gedeelte van de menigte was weg gelopen startten wij ook met onze tocht. Overal in de straten wemelde het van de mensen die terug naar hun slaapplek liepen, en na ongeveer 20 minuten kwamen we aan bij een werkend metrostation. Daar pakten we de metro naar het hotel. Het was een lange, maar erg leuke avond.

Woensdag 1 januari 2020 (Dag 4)

Nadat het gisteren een lange avond was geworden en we pas laat in de nacht in slaap vielen besloten we om de ochtend aan ons voorbij te laten gaan. Rond 11:00 uur namen we dan ook pas ons ontbijt bij de Starbucks om de hoek, die nog wel open was. Zoals verwacht was er vrij veel gesloten op nieuwsjaardag, vooral in de ochtend.

Daarna zetten we koers richting Trafalger Square, waar de nieuwjaarsparade voorbij zou komen. Al snel hadden we door dat we door de drukte er weinig van konden zien. Op een scherm konden we wel zien wat we misten, en dat bleek niet al te veel te zijn naar onze mening. We hadden het daarom ook al vrij snel gezien.

Vanaf het scherm konden we zien wat er aan zat te komen.
Mede door de drukte hielden we het al snel voor gezien.

Om een wat rustigere omgeving op te zoeken pakte we de metro naar London Bridge waar we al wandelend langs de Thames richting de Tower Bridge zouden lopen. Langs de Thames staan er verschillende kraampjes en dit bleek dan ook een goede keuze. Natuurlijk mag ook de traditionele foto bij de Tower Bridge niet ontbreken.

De kraampjes verkochten werkelijk van alles!
Een foto bij de Tower Bridge mag niet ontbreken.
Arsenal

Na een duik in het zwembad en een lekkere pizza op een straat afstand van het hotel zetten we koers richting het Emirates Stadium in het noorden van Londen. Daar vond namelijk de topper plaats tussen Arsenal en Manchester United.

We waren op tijd om nog even in de fanshop te kijken maar dit bleek al snel geen goed idee te zijn. Het was er enorm druk. Toe we de rij bij de kassa zagen staan besloten we om gewoon het stadion in te gaan. Onder het genot van een cider hebben we op de start van de wedstrijd gewacht.

Het Emirates Stadium
Een cider in het Emirates Stadium

De wedstrijd was zeker de moeite waard en Arsenal stond al voor rust met 2-0 voor. Dit resultaat werd de 2e helft vastgehouden waardoor the Gunners eindelijk weer eens wisten te winnen. We hadden goede zitplaatsen, met schuin voor ons een lekker enthousiaste Engelsman.

Mooi zicht op de 2-0 overwinning.

Na de wedstrijd kwamen we na een kleine wandeling bij een metrostation waar we de metro naar het hotel konden nemen. We hebben weer een mooie dag achter de rug die gelukkig erg positief werd afgesloten door de overwinning van Arsenal. We gaan echter nog niet naar huis, want morgen hebben we gewoon nog een dag in Londen!

 [bdotcom_bm bannerid=”7464″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.