DenemarkenDuitslandEuropaZweden

Ons plan voor de zomer van 2021: Een roadtrip door Duitsland, Denemarken en Zweden

Helaas houdt het coronavirus nog altijd de wereld in bedwang. Als fanatieke reizigers vinden we dit erg moeilijk en kunnen we dan ook niet wachten om weer op reis te gaan. Vorig jaar hebben we er bewust voor gekozen om een aantal citytrips te maken naar Rotterdam en Den Haag. Later dat jaar wilden we ook nog graag naar Curaçao, maar helaas viel dat plan in het water. We hebben er inmiddels weer een leuk tripje naar Alkmaar en Burgh-Haamstede opzitten, en we kunnen niet wachten om echt voor langere tijd op pad te gaan. Met de huidige versoepelingen en goede vooruitzichten hebben we voor komende zomer meer verwachtingen wat betreft de mogelijkheden. Daarom zijn we van plan om deze zomer een roadtrip te gaan maken door Duitsland, Denemarken en Zweden! In dit artikel vertellen we je hoever onze plannen staan en hoe welke route we willen gaan maken.

Locaties

Zoals gezegd willen we dit jaar vanwege het coronavirus in Europa blijven en daar een mooie roadtrip maken. We willen daarvoor richting het noorden rijden en landen bezoeken die we nog nooit eerder bezocht hebben. Daarom gaat onze roadtrip deze keer naar Denemarken en Zweden. In één ruk naar Denemarken rijden vonden wij iets te veel van het goede dus maken we zowel op de heen- als terugweg ook nog een stop in Duitsland.

Duitsland

Onze eerste stop in Duitsland zou ons in Hamburg moeten brengen. Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland en heeft maar liefst 1,8 miljoen inwoners. Hamburg is een havenstad en heeft veel verschillende kanten. Zo zijn er prachtige gebouwen te bezichtigen als het Hamburger Rathaus en de St. Michaeliskirche, maar heeft de stad ook een rouwe kant die je kan vinden in de Reperbahn. Hier denken we ons zeker wel een aantal dagen te kunnen vermaken.

Onze laatste stop voordat we terug naar huis rijden zal ook in Duitsland zijn en moet de stad Bremen worden. Net buiten de top 10 van grootste steden van Duitsland vind je deze plaats met ongeveer 560.000 inwoners. Bremen zou een veel traditionelere Duitse stad moeten zijn met oude Duitse vakwerkhuisjes en natuurlijk de Bremer Stadsmuzikanten.

Een van de plaatsen in Duitsland die we willen bezoeken is Hamburg
Denemarken

Na Hamburg willen we doorreizen naar de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Kopenhagen is naast de hoofdstad ook de grootste stad van Denemarken en telt ongeveer 632.000 inwoners. Het zou een hele veelzijdige stad moeten zijn met architectonische hoogstandjes, koninklijke paleizen en een mooie oude binnenstad. Ondanks dat het bekend staat als een van de meest teleurstellende bezienswaardigheden (na Manneke Pis in Brussel) mag een bezoek aan de Kleine Zeemeermin natuurlijk niet ontbreken, en ook het wereldberoemde pretpark Tivoli mag niet ontbreken. Wij denken ons hier dan ook makkelijk een aantal dagen te kunnen vermaken. Dat moet zeker gaan lukken met de zogenaamde Copenhagen Card die we mogen gaan gebruiken. Met deze kaart kunnen we 3 dagen lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en hebben we toegang tot meer dan 80 attracties in de stad en kunnen we daarnaast nog korting krijgen op talloze tours, cafés en restaurants.

Kopenhagen zal niet de enige stad zijn die we in Denemarken zullen bezoeken. De kans is vrij groot dat we op de terugweg vanuit Zweden ook een tussenstop zullen maken in Aalborg. We zullen deze stad bereiken nadat we vanuit Göteborg de ferry naar Fredrikshavn hebben genomen. Aalborg is de drie na grootste stad van Denemarken met ongeveer 115.000 inwoners. De stad bevindt zich in de regio Noord-Jutland. Deze regio in het noordelijke puntje van Denemarken staat bekend om de eindeloze ruimte en eindeloze stranden. Een goede uitvalsbasis dus om ook de natuur in dit gebied te ontdekken.

Kopenhagen mag natuurlijk niet ontbreken bij een trip naar Denemarken
Zweden

Vanaf Kopenhagen in Denemarken is het nog geen uur rijden naar Malmö in Zweden. Dat zou dan ook de volgende bestemming moeten worden in onze rondreis. Malmö is de twee na grootste stad van Zweden en heeft ongeveer 340.000 inwoners. Deze knusse stad heeft een wereldberoemd gebouw: de Draaiende Torso. Het hoogste gebouw van Scandinavië mag zeker niet gemist worden. Daarnaast is Malmö een mooie uitvalsbasis om het pittoreske plaatsje Ystad te bezoeken en om met eigen ogen “Ales Stenar” te bezoeken, een van de bekendste Viking monumenten van Zweden. Aangezien we dus ook iets van omgeving willen ontdekken willen we hier ook een aantal dagen blijven.

Daarna willen we de Zweedse natuur in trekken. Daarvoor willen we waarschijnlijk richting Jönköping rijden. Jönköping is een relatief kleine stad, met maar 85.000 inwoners. De stad ligt aan het één na grootste meer van Zweden, het Vätternmeer. Jönköping ligt in het landschap Småland. Dit gebied staat bekend om de glooiende heuvels en vele meren en bossen. Ook is de wereldberoemde Pipi Langkous afkomstig uit deze streek. Hier willen we graag de natuur in trekken. Wandelen, fietsen en kajakken staat dan ook zeker op ons verlanglijstje wanneer we hier een paar dagen zullen verblijven tijdens onze roadtrip door Duitsland, Denemarken en Zweden.

Onze laatste bestemming in Zweden zal Göteborg worden. Göteborg is na Stockholm de grootste stad van Zweden met maar liefst 575.000 inwoners. Het is de grootste havenstad van Zweden en er is dus genoeg water. Je kan daarom zelfs een rondvaart door de grachten maken in deze stad. Göteborg beschikt daarnaast over talloze leuke restaurants en cafés en we zouden zelfs nog een dagje naar het populaire attractiepark Liseberg kunnen gaan. Tenslotte heeft Göteborg ook talloze prachtige oude gebouwen en enkele sfeervolle hippe wijken. Hier denken wij ons dan ook zeker wel een aantal dagen te kunnen vermaken. Vanuit hier zullen we met de Stenaline Ferry de oversteek maken naar Denemarken waar we via Fredrikshavn naar Aalborg door zullen reizen.

In Malmö kan je dit spectaculaire gebouw vinden
Route

Gezien de huidige situatie in Europa hebben wij goede hoop dat we in augustus onze roadtrip door Denemarken en Zweden kunnen gaan maken. Ook zijn dit landen waar we nog niet eerder geweest zijn. De steden trekken ons enorm aan, net als de bezienswaardigheden en de prachtige natuur die je er kan vinden. Daarom hebben we gekozen voor deze landen.

De route is gebaseerd op aantrekkelijke steden. De steden zijn aantrekkelijk vanwege de voorzieningen in de stad en de ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden en natuur in de directe omgeving. We kwamen dan ook al snel tot deze route. In het verleden hebben we ook regelmatig roadtrips gemaakt, zoals door de Verenigde Staten van Amerika en verschillende roadtrips door Europa. Uit eigen ervaring weten we daarom inmiddels dat het fijn is om wat langer op een locatie te blijven. We rijden daarom maar 4 keer een grote afstand van ongeveer 400-600 kilometer op een dag. Op een totaal van 3 weken reizen is dit goed te doen, en houden we genoeg tijd over om te genieten!

We hopen jullie in augustus dan ook allemaal weer regelmatig te kunnen voorzien van reisverslagen over deze reis. Tot die tijd is het vooral veel inlezen en duimen dat de voorpret deze keer ook waarheid zal gaan worden!

Kruisland naar Hamburg532 kilometer+/- 5 1/2 uur
Hamburg naar Kopenhagen472 kilometer+/- 5 uur
Kopenhagen naar Malmö42 kilometer+/- 1 uur
Malmö naar Jönköping292 kilometer+/- 3 1/2 uur
Jönköping naar Göteborg144 kilometer+/- 2 uur
Göteborg naar AalborgFerry naar Fredrikshaven en 65 kilometer naar Aalborg+/- 3 1/2 uur met de Ferry en +/- 1 uur rijden
Aalborg naar Bremen563+/- 6 uur
Bremen naar Kruisland428+/- 4 1/2 uur
TOTAAL+/- 2500 kilometer+/- 32 uur
De route zoals wij die deze zomer willen maken in kilometers en tijd

Heb jij al wel eens een van de bestemmingen bezocht die wij tijdens onze roadtrip gaan bezoeken en heb je nog een tip voor ons?

Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.