ArtikelenEuropaNederland

Luxe aan de Zeeuwse kust in Boutique Hotel Ter Zand

In de laatste dagen van mei hebben we een reisverslag geplaatst van onze paar zonnige dagen aan de Zeeuwse Kust. We verbleven hier in het gloednieuwe Boutique Hotel ter Zand in Burgh-Haamstede. We hebben enorm genoten het luxe verblijf in dit prachtige hotel en in dit artikel vertellen we je dan ook wat je hier allemaal kan verwachten!

Burgh-Haamstede

Laten we eerst eens kort ingaan op de locatie van Boutique Hotel ter Zand. Het bevindt zich op 2 1/2 kilometer van het centrum van Burgh-Haamstede en op 2 kilometer afstand van het strand. Het ligt dus mooi centraal gelegen. Burgh-Haamstede ligt aan de Kop van Schouwen op het eiland Schouwen-Duiveland, in Zeeland. Officieel gezien bestaat het uit twee dorpen, Burgh en Haamstede. Het dorp heeft ongeveer 4.500 inwoners en is na Zierikzee dus de grootste plaats op Schouwen-Duiveland.

Burgh-Haamstede is echter voornamelijk bekend dankzij het toerisme in de zomermaanden. Dit komt natuurlijk doordat het zo dicht aan het Noordzeestrand gelegen is. Dat is echter niet het enige want er is nog veel meer te doen op dit eiland. Zo kan je er heerlijk fietsen en langs de Brouwersdam, de Plompetoren of naar Zierikzee. Daarnaast is Deltapark Neeltje Jans en ook de Oosterscheldekering per fiets te bereiken.

Er zijn jaarlijks dan ook ongeveer 1,5 miljoen toeristische overnachtingen in Burgh-Haamstede. In de zomer loopt het inwonersaantal van het dorp dan ook op tot ongeveer 35.000. Het centrum van Burgh-Haamstede is opgebouwd rondom de kerk, zoals je dit veel ziet in Zeeland. Hier kan je ook Slot Haamstede vinden, maar ook een groot aantal winkeltjes en restaurants. Wij besloten plaats te nemen op het terras van Restaurant Bom en hebben hier heerlijk gegeten!

Booking.com
Boutique Hotel Ter Zand

Wij mochten dus 1 nacht verblijven in het Boutique Hotel ter Zand. Dat heel makkelijk per auto te bereiken is. Het hotel is eigenlijk opgesplitst in 2 delen. Vooraan op het terrein bevinden zich namelijk 2 gebouwen. In een van deze gebouwen bevindt zich ook het restaurant, het ontbijt en de receptie.

Comfort en Luxe kamers

Verder vind je in deze gebouwen de reguliere kamers. Dit zijn de zogenaamde Comfort en Luxe kamers, waarvan er in totaal 53 stuks van zijn. Deze kamer beschikking over een double of twin bed, een 43″ Smart TV, en een badkamer met inloopdouche en toilet. Het grote verschil tussen deze kamers is dat de Luxe kamers beschikken over een eigen balkon of terras. Aangezien wij niet een van deze kamers hebben gehad kunnen wij hier verder weinig over vertellen. Deze kamers kan je boeken vanaf €108 inclusief ontbijt.

Garden Suites

Wij mochten namelijk verblijven in een van de 32 Garden Suites van het Boutique Hotel ter Zand. Ook deze zijn opgesplitst tussen de Garden Suites en de zogenaamde Garden Suites Deluxe. In tegenstelling tot de Comfort en Luxe kamers zijn dit geen reguliere hotelkamers. Als kleine bungalows zijn deze kamers namelijk als 3 gekoppelde kamers in het park van dit hotel geplaatst. De kamers zijn ruimer, hebben een privéterras en beschikken over een gescheiden toilet. Daarnaast hebben ze ook nog eens een Swiss Sense King Size bed. De kamers zijn zo ruim dat er ook nog plek was in de kamer om lekker te zitten om iets te kunnen drinken.

Ook op het privéterras kan je een aantal stoelen vinden waardoor je lekker op je eigen terras kan zitten wanneer je dat zelf wilt. Deze gekoppelde kamers zijn in de zogenaamde tuin van het hotel geplaatst en hebben daarom deze naam gekregen. Tijdens ons verblijf was de tuin nog volop in groei dus was er vooralsnog meer sprake van enkele groene weides. Men was echter druk bezig om alles netjes te onderhouden dus we sluiten niet uit dat er binnen een paar jaar een mooi volgroeide tuin ligt. Deze kamers boek je vanaf €148 per nacht inclusief ontbijt.

Ontbijt

Na een goede nachtrust is er natuurlijk niets zo lekker als een goed ontbijt. Vanwege de geldende coronamaatregelen moesten wij een tijdstip reserveren bij het ontbijtbuffet. We kregen een ruim dienblad mee en konden het vervolgens op ons privéterras nuttigen. De keuze was enorm en er was enorm veel lekkers te vinden. Van koffiekoeken en Zeeuwse mini-bolussen tot croissants en harde broodjes. Natuurlijk was er een ruim aanbod van zoet en hartig beleg en kon je er vers gekookte of gebakken ei krijgen. Ook waren er verschillende soorten vers fruit, granola en yoghurt te vinden. Een glas sap, thee of koffie maakte het ontbijt compleet. We kwamen dus niets tekort en waren die dag pas laat toe aan onze lunch!

De andere dag hadden we een heerlijk ontbijt van het ontbijtbuffet!
Eindoordeel

Wij verbleven zelf dus in een van de zogenaamde Garden Suites van het Boutique Hotel ter Zand en waren erg onder de indruk. De kamer was lekker ruim en was zeer stijlvol ingericht. Het bed was echt heerlijk. We vonden het gescheiden toilet erg prettig, zeker omdat je dit niet vaak ziet in een hotel. Ook de zitjes en de grote Smart TV vonden we erg aangenaam. De badkamer was heerlijk ruim met een ruime wasbak en een krachtige straal uit de handdouche.

Het is wel een heel nieuw hotel, en ook dat konden we wel merken op sommige punten. De voordelen zijn dat je een nieuw bed hebt en alles er nog helemaal netjes uit ziet. Het nadeel is dat sommige zaken niet helemaal goed waren afgewerkt. Zo kon de schuifpui van onze kamer net niet helemaal dicht, omdat deze niet helemaal goed gemonteerd was. Ook waren een aantal stopcontacten niet afgewerkt en zat er op de regendouche weinig druk. Daarnaast is de tuin van het hotel nog niet helemaal volgroeid, al weten de kikkers de aangelegde waterpartijen al wel te waarderen (ook ’s snachts!).

Deze punten zijn echter absoluut geen reden om niet voor dit hotel te kiezen. Er heerst een enorm rustige sfeer en het hotel is goed gelegen. Als je dus op zoek bent naar een luxe verblijf voor een paar heerlijke dagen aan de Zeeuwse kust dan is Boutique Hotel ter Zand zeker een goede keuze en zal je er absoluut geen spijt van krijgen! Wij komen hier in ieder geval graag nog eens terug.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.