ArtikelenDenemarkenEuropa

Onze gids voor jouw bezoek aan Tivoli in Kopenhagen

In 2021 hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Denemarken, Zweden en Duitsland. We hebben je al eens eerder onze 11 tips voor jouw bezoek aan Kopenhagen gegeven. Een van die tips was het bezoeken van attractiepark Tivoli, dat in het hart van de stad ligt. In dit artikel vertellen we je waarom je dit park absoluut moet bezoeken en geven we je onze gids voor jouw bezoek aan Tivoli in Kopenhagen.

Tivoli

Zoals altijd beginnen we eerst met wat algemene informatie over de bestemming. Tivoli is een attractiepark dat in 1843 werd opgericht door Georg Carstensen. Hij kreeg destijds van koning Christian VIII de opdracht om een park te creëren waar de mensen zich zouden amuseren en niet aan politiek zouden denken. Daardoor is het direct ook een van de oudste attractieparken ter wereld. Het ligt midden in de stad en is dan ook maar 8 hectare groot. Toch hebben ze op dit kleine stukje grond 25 attracties weten te plaatsen, waarvan 4 achtbanen en 2 waterattracties. De bekendste attractie is de Rutschebanen, een houten achtbaan uit 1914. Toch is het niet allemaal nostalgie, want je kan ook in de Dæmonen stappen waarbij je 3 loopings maakt of je kijkt vanuit The Star Flyer op 80 meter hoogte over de stad uit.

Jaarlijks trekt het park ongeveer 4 1/2 miljoen bezoekers. Het park kenmerkt zich door de enorm sfeervolle uitstraling van het park. Er is zoveel mogelijk groen geplaatst en het park is prachtig verlicht. Daarnaast is het een seizoensgebonden attractiepark. Het is namelijk 3 periodes in het jaar geopend. Het zomerseizoen, dat loopt van begin april tot eind september, het Halloweenseizoen dat loopt van midden oktober tot begin november en tenslotte het kerstseizoen dat loopt van midden november begin januari. Naast attracties zijn er verschillende podia waar je gedurende de dag kan genieten van allerlei optredens. In het zomerseizoen treden er ook regelmatig grote artiesten. Tenslotte hoef je er ook zeker geen honger te lijden, want je vindt er veel leuke restaurants en zelfs de Tivoli Food Hall.

Locatie

De locatie van Tivoli is een van de meest bijzondere aspecten van dit park. Het ligt namelijk midden in het centrum van Kopenhagen. Direct tegenover het park kan je dan ook het centraal station van Kopenhagen vinden. Mocht je van buiten Kopenhagen komen dan kan je dus heel makkelijk met de trein komen en zo oversteken. Door de ligging in het centrum is Tivoli ook heel goed met de bus te bereiken. Bus 11, 250S, 33, 5C, 68 en 7A hebben namelijk allemaal een stop die je zo in het pretpark brengt.

De laatste optie is om gewoon met de auto te komen. Dat is ook mogelijk, maar geen aanrader. Naast de hoofdingang van het park bevinden zich de zogenaamde Axel Towers. In deze parkeerplaats kan je je auto parkeren. Parkeertickets kan je kopen via de website van Tivoli. Je bent voor 12 uur parkeren wel €50 kwijt, dus dat kan wel behoorlijk oplopen.

Praktische informatie

Tenslotte geven we je nog wat praktische informatie voor jouw bezoek aan Tivoli in Kopenhagen.

Het park is verschillende periodes per jaar geopend. Let hier dus op, het park is dus niet het hele jaar geopend. Zoals eerder aangegeven is het park 3 periodes per jaar geopend. In 2022 is dat van 8 april tot 25 september tijdens de zomerperiode, 13 oktober tot 6 november tijdens de Halloweenperiode en van 18 november tot 31 december tijdens de kerstperiode. Buiten deze datums is het park dus gesloten.

De openingstijden zijn erg ruim. Het park is namelijk geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur van zondag t/m donderdag. Op vrijdag en zaterdag is het park zelfs tot 24:00 uur geopend.

De toegangsprijs voor Tivoli is relatief laag. Je betaalt namelijk maar DKK 149 (ongeveer €19,50) en kinderen tussen de 3 en 7 jaar betalen maar DKK 65 (ongeveer €8,50). Een kaartje kan je aan de kassa kopen, maar natuurlijk ook online via de officiële website van Tivoli. Daarmee heb je echter alleen toegang tot het park, maar nog niet tot de attracties. Hier moet je namelijk een zogenaamde “ride pass” voor hebben.

De ride pass is een goede aankoop als je veel tijd in het park door wil brengen en van zo veel mogelijk attracties wil genieten. Een ride pass kost DKK 165 (ongeveer €22) en daarmee kan je onbeperkt in alle attracties. Als je met een groep bent waarvan iemand dus niet in de attracties wilt hoef deze persoon geen ride pass te kopen. Dit systeem heeft dus wel degelijk zijn voordeel.

Losse tickets zijn ook nog mogelijk om te kopen als je bijvoorbeeld maar een enkele attractie wil bezoeken. Door het hele park verspreid staan er 29 automaten waar je zelf een gewenste hoeveelheid tickets kan kopen. Bij iedere attractie staat aangegeven voor hoeveel tickets je er gebruik van maken maken. Op deze manier kan je dus zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft.

Eten en drinken is er ook voldoende te krijgen in het park. Door het hele park verspreid kan je talloze restaurants vinden die voor ieder wat wils bieden. Zo kan je uitgebreid dineren bij A Hereford Beefstouw een biertje drinken bij de Bryggeriet Apollo of zelfs op chique gaan bij Brdr. Price. Ook kan je er typisch Deens eten bij Faergekroens Bryghys of natuurlijk wat snoep, frisdrank of ijs kopen bij een van de vele stalletjes. Helemaal leuk is de Tivoli Foodhall waar je een grote keuze hebt uit verschillende smaken. Je kan dit restaurant vanuit het park bereiken, maar ook van buiten het park. Zelfs als je dus geen bezoek gaat brengen aan Tivoli in Kopenhagen kan je hier nog heerlijk gaan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.