Artikelen

Witte da ? Een zondagmiddag vol vertelsels

Wat hebben een koekjesfabriek, wielrennen, popmuziek, de oorlog in Nederlands-Indië, blind zijn, grappige columns en een puberdagboek met elkaar gemeen? Witte da? verschaft het antwoord. Op zondag 5 juli staat in theatercafé Myra Ceti in Steenbergen de eerste editie van een middag vol vertelsels onder de naam Witte da ? op het programma.

Steenbergenaren Claudia de Groen en Willem Jongeneelen hebben een lijst afwisselende verhalen, gebracht door een gemêleerd gezelschap vertellers, samengesteld. Bovengenoemde zaken hebben dus eigenlijk helemaal niets met elkaar gemeen, buiten het feit dat het allemaal onderwerpen zijn die tijdens deze editie van de zondagmiddag vertelsels aan bod gaan komen.

Zo zal Hanneke Meulblok van de heemkundekring in Steenbergen vertellen over de speciale geschiedenis van de locatie waar het evenement plaatsvindt en over diens oud-bewoners. Zelf mag ik ook een bijdrage leveren met een bijzonder reisverhaal. Paul Asselbergs brengt columns en Dasja Abresch leest voor uit haar puberdagboek. Riet Brusselaars vertelt waar ze soms letterlijk en figuurlijk allemaal tegenaan loopt omdat ze blind door het leven gaat. Journalist Willem Jongeneelen leest een poprecensie voor. Ook vertelt hij iets over zijn binnenkort te verschijnen boek De Verzwegen Oorlog. Tenslotte doet hij een interview met ex-wielerprof/huidig bondscoach Koos Moerenhout. Zangeres Elly Kellner brengt met stem en gitaar een aantal van haar meest persoonlijke akoestische liedjes. Ook zal ze iets voorlezen uit haar tienerdagboek.

Wil je ook de vertelsels van Witte Da ? horen? Vanaf 15.00 uur is de inloop, tussen 15.30 en 17.30 uur volgen de verhalen. De entree bedraagt 5 Euro (dat is inclusief een drankje en een hapje), vanwege de coronamaatregelen is het aantal stoelen beperkt en reserveren via witteda@hotmail.com noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.