ArtikelenReisliteratuur

Reisliteratuur: Reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis – Anika Redhed.

In december 2019 heb ik in de rubriek reisliteratuur het boek Cappuccino in het Midden-Oosten van Anika Redhed besproken. Dit boek bevatte een uitgebreid reisverslag van haar reis Iran, Dubai en Oman. Omdat een dergelijke reisverhalen er vaak voor kunnen zorgen dat je ook je eigen reis wil gaan beschrijven bracht Anika vervolgens ook een aantal reisdagboeken uit die geschikt waren voor specifieke landen. Maar wat moet je doen als je even niet kan reizen en je misschien even een tijdje thuis moet blijven? Daar bedacht Anika Redhed iets op en bracht daarom het boek Reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis uit!

Het reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis.
Reisdagboek

Een reisdagboek is vooral bedoeld om je herinneringen van een reis op dat moment vast te leggen. Op deze manier kan je later je herinneringen ophalen door je reisdagboek terug te lezen. Eens reisdagboek zoals Anika Redhed ze uitgeeft gaan echter net een beetje verder dan een dagelijkse beschrijving van bezigheden. De opdrachten en vragen zorgen er namelijk voor dat je buiten je standaard paden zult treden en zodoende informatie op zult gaan schrijven die je ander misschien niet had opgeschreven. Daarnaast is er ook gewoon voldoende ruimte beschikbaar om je eigen ervaringen te noteren.

THUIS editie

In tegenstelling tot de reguliere edities is de THUIS editie niet bedoeld voor op reis, maar gewoon om thuis te maken. Wanneer je je in een situatie bevindt dat reizen geen optie is geeft dit speciale reisdagboek je dus de mogelijkheid om op reis te gaan in je eigen huis. Het boek bevat opdrachten om dit zowel in letterlijke zin te doen als door terug te gaan naar herinneringen over eerdere reizen.

Zo staan er door het boek verspreid kaarten van de werelddelen waarbij je zelf in kan kleuren waar je geweest bent, wat je leukste land in dat werelddeel was en de gekste maaltijd die je er op hebt. Ook kan je er heel makkelijk een overzicht maken van de door jou bezochte landen met hun hoofdsteden. Op deze manier wordt je thuis meegenomen naar de reizen die je in het verleden al eens hebt gemaakt.

Daarnaast staan er ook veel opdrachten in om daadwerkelijk thuis uit te voeren. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om thuis met je camera aan de slag te gaan en verschillende voorwerpen te gaan fotograferen. Of een hele reeks dilemma’s die je thuis kan gaan invullen?

Een kaart van Zuid-Amerika met een aantal vragen erbij.

De winnaar van onze winactie is inmiddels bekend.

Leonie Schiphorst gefeliciteerd met jouw exemplaar van Reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis van Anika Redhed t.w.v. €14,99!

Een reeks met foto-opdrachten voor in huis.
Eindoordeel

Dit reisdagboek THUIS is gewoon een heel erg leuk boekje. Op momenten dat je helaas niet op reis kan is dit een leuke mogelijkheid om terug te duiken in de reizen die je in het verleden gemaakt hebt en om thuis even op reis te gaan. Het bevat goede opdrachten, leuke vragen en veel ruimte om zelf je verhalen kwijt te kunnen. Wat ik zelf erg prettig vind is het feit dat het boekje voorzien is van een ringband, net als de andere reisdagboeken uit deze reeks. Voor het schrijven in een dergelijk boekje is dit erg prettig, zeker wanneer je het ergens mee naartoe wilt nemen. Kortom, een erg leuke bezigheid voor de reiziger die op dit moment helaas thuis zit!

Reisdagboek Thuis, op reis door je eigen huis
Auteur: Anika Redhed
EAN: 9789083055428
Prijs: € 14,95, ringband


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

6 gedachten over “Reisliteratuur: Reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis – Anika Redhed.

 • Dit boek lijkt me super leuk om te laten zien via de social media van mijn blog. Ik weet namelijk zeker dat onze tweeling dit ook erg kan waarderen. En anders ik wel want ik ben helemaal enthousiast geworden omdat geluk in kleine dingen zit. En dit boek sluit daar bij aan aangezien we er de komende tijd allemaal het beste van moeten maken ????

  Beantwoorden
  • Hoi Linda! Leuk dat je meedoet aan de winactie, we moeten er inderdaad maar het beste van maken de komende tijd dus misschien dat dit wel gaat helpen 😉

   Beantwoorden
 • Wat een superleuk boek! Nu mijn echt reisjes niet door gaan moeten we er toch het beste van maken

  Beantwoorden
  • Hoi Leonie, leuk dat je meedoet aan de winactie! Laten we er inderdaad maar gewoon het beste van proberen te maken 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.