ArtikelenReisliteratuur

Reisliteratuur: Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis.

Het laatst besproken boek in deze rubriek Reisliteratuur was het Reisdagboek THUIS, op reis door je eigen huis van Anika Redhed. Eigenlijk was dit een boek uit een speciale categorie, aangezien het geen reisverhalen bevatte en ook geen inspiratieboek was. Het was zelfs een boek waar je jouw eigen reisverhalen in moet verwerken, een reisdagboek dus. Een vergelijkbaar boek bespreken we nu in de categorie met het boekje Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis.

Aan de buitenkant is het net een echt paspoort.
Mijn Paspoort

Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis is een doe-boek voor kinderen wat heel leuk is opgezet. Zoals de titel en de kaft al doet vermoeden is het volledig gebaseerd op een paspoort wat het voor kinderen extra leuk maakt. Het is dus compact van formaat en makkelijk mee te nemen. Naast de standaard informatie staan er verschillende opdrachten in die kinderen tijdens de reis kunnen uitvoeren.

Het doe-boekje begint met het invullen van je persoonlijke informatie, net als in een echt paspoort.

De winnaar van onze winactie is inmiddels bekend.

Gitte de Coster gefeliciteerd met jouw exemplaar van Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis t.w.v. €3,99!

Opdrachten

De opdrachten die in het boekje staan en door de kinderen gedaan moeten worden zijn afwisselend en soms zelfs leerzaam. Zo krijg je de opdracht om woorden op te schrijven uit de taal van je bestemming, nummerborden te noteren van auto’s die je onderweg ziet en te omschrijven wat mensen daar zoal dragen.

Een erg leuke vinding is het muntgeld waarvoor een pagina is gereserveerd. De truc is om op muntgeld eronder te leggen en zo te krassen dat het muntgeld zichtbaar wordt. Aan het einde van het boekje is overigens ook nog ruimte om contactgegevens te noteren van vriendjes die je op vakantie gemaakt hebt.

Een van de opdrachten is om woorden uit de taal van bestemming te noteren.
De pagina met het muntgeld is een leuke idee.
Eindoordeel

Over dit boekje valt weinig te zeggen. Het is klein, compact en leuk opgezet en ik denk dat kinderen er op de achterbank van de auto veel plezier mee kunnen hebben. Daarnaast is het voor later ook nog eens een leuk aandenken aan die ene vakantie. Wat wil je nou nog meer voor €3,99?

Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor op reis
Auteur: Witte Leeuw
Uitgeverij: Leopold
EAN: 9789025874759
Prijs: € 3,99, paperback


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

2 gedachten over “Reisliteratuur: Mijn paspoort, het leukste doe-boek voor kinderen op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.