ArtikelenVrienden van Reisprins

Vrienden van Reisprins: Reisinterview met Nicole en Peter van Beers

Het heeft even op zich laten wachten, maar we brengen je weer een aflevering van onze rubriek Vrienden van Reisprins. Na reisinterviews met Mario, Joep, Steff en Eva zijn we deze keer beland bij een koppel. In deze aflevering heb ik namelijk een reisinterview met Nicole en Peter van Beers.

Nicole en Peter (beiden 55) ken ik uit mijn geboorteplaats Wouwse Plantage. Zij wonen daar prachtig in de Plantagebaan en tijdens evenementen in het dorp komen we elkaar altijd tegen. Daarnaast ken ik Nicole en Peter als fanatieke carnavalsvierders in het dorp waar ik zelf inmiddels al 15 jaar actief ben als Prins Carnaval en we blijken nog een overeenkomst te hebben. Ze houden namelijk veel van reizen. Dat biedt dus een mooie gelegenheid voor een uitgebreid reisinterview met Nicole en Peter van Beers.

Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Wij zijn dus Peter en Nicole van Beers en inmiddels zijn we 28 jaar getrouwd en 29 jaar samen onder één dak. We zijn de trotse ouders van 2 dochters die ondertussen allebei ook het reisvirus te pakken hebben. Iets met jong geleerd…..én dat er ook geen appels groeien aan perenbomen.

In het dagelijks leven werkt Peter fulltime als Teamleider op het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Bravis Ziekenhuis. Nicole werkt parttime als Technisch Onderwijs Assistent op het Norbertus Gertrudis Lyceum en parttime als Hoofd R&D bij Valorisatielaboratorium Reststromen Tuin en Akkerbouw (VARTA).

In de vrije tijd kun je ons vinden in onze ecologische (moes)tuin waarin wij tuinieren met respect voor de natuur. Daarnaast zijn we redelijk sportief, bezoeken we graag een concert of festival en genieten we van een goed glas bier met lekkere hapjes in tof gezelschap. Onnodig wellicht om verder nog te vermelden, maar we gaan ook héél graag op vakantie!

Nicole en Peter met het hele gezin.
Wat is de eerste reis die jullie samen hebben gemaakt?

De eerste reis die wij samen hebben gemaakt was naar Oostenrijk in 1990, helemaal nog in de vorig eeuw. In een volgepropte Opel Corsa die zo nu en dan eens tegensputterde. Zonder navigatie en een lekkende minitent genoten wij volop van het prachtige Alpenlandschap. Overdag maakten we heerlijke bergwandelingen en ’s avonds kookten we op een één pits gasstelletje. We dronken biertjes die koud uit het meer kwamen. Het was echt genieten!

Welke landen hebben jullie zoal bezocht?

Onze reislust heeft zich tot dusver beperkt tot Europa. Oorzaak hiervan is vooral ons “Slakje’. Zo noemen wij onze 5 persoons oldtimer VW LT-camper uit 1982. Samen met Slakje hebben wij als gezin al heel veel fantastische avonturen beleeft. Deze speelden zich meestal af gedurende de schoolvakanties van onze meiden.

Zo bezochten we meerdere malen België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Ook bezochten we jarenlang iedere meivakantie heel uitgebreid één van de Nederlandse Provincies.

Daarnaast genieten wij regelmatig tussen de schoolvakanties door van minivakanties en citytrips met z’n tweeën, met het gezin (al dan niet met aanhang) of met vrienden. Zo bezochten wij naast bovengenoemde landen ook nog Spanje, Portugal, Griekenland, Schotland, Engeland, Ierland en Noorwegen.

Peter en Nicole met hun “Slakje”.
Als wat voor type reizigers zouden jullie jezelf omschrijven?

Wij houden vooral van de mix van natuur en cultuur. Zo zullen wij tijdens een natuurvakantie zeker ook een museum of culturele activiteit bezoeken. En tijdens een culturele citytrip staat er meestal ook een bezoek aan een botanische tuin of bijzonder park op het programma.

Peter heeft een uitgesproken belangstelling voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog waardoor het hem meestal wel lukt om zijn reisgenoten mee te slepen naar monumenten, begraafplaatsen, musea en tentoonstellingen die aan deze onderwerpen zijn gerelateerd.

Nicole en Peter tijdens hun bezoek aan Athene.
Bereiden jullie je een beetje goed voor op een reis?

We hebben doorgaans een redelijk beeld van welke richting ons camperreis zal gaan. In het tijdperk waarin we nog niet het voordeel van de navigatie en onze mobiele telefoon hadden werd er op kaart genavigeerd en op voorhand grotendeels de te bezoeken bezienswaardigheden op de kaart gemarkeerd. We zochten dan gedurende de reis in ACSI- boeken een geschikte overnachtingsplaats.

Tegenwoordig bepalen we welke kant de reis ongeveer op zal gaan en bepalen wij onderweg onze exacte koers. Deze is dan afhankelijk van het weer, de drukte op de weg en vooral ook van onze stemming en het toeval. Als wij met de camper op vakantie vertrekken ligt alles dus nog open Onderweg hebben we immers, met alle info op je mobiel binnen handbereik, tijd genoeg om onze plannen uit te rollen.

Bij een minivakantie of citytrip lezen wij ons vooraf in, in de geschiedenis, de gebruiken, en bezienswaardigheden. Niet te missen excursies worden meestal al vooraf vastgelegd om onnodige wachttijden te voorkomen. Vaak maken we ook gebruik van een Citypas welke veel voordelen biedt. Als we gebruik maken van een huurauto ter plaatsen dan leggen wij deze ook voorafgaande aan de reis al vast.

Indien we op reis gaan met vrienden heeft het onze voorkeur om vooraf globale afspraken te maken over de invulling van de dagen. Op deze manier kan iedereen zijn voorkeuren uitspreken en komen we tot een mooie vakantie waar iedereen met tevredenheid op terug kan kijken.

Welke indrukwekkende activiteiten hebben jullie tijdens jullie reizen wel eens gedaan?

Vele indrukwekkende activiteiten zijn er inmiddels gepasseerd. Zo hebben we natuurwandelingen in de Zwitserse Alpen. Ook hebben we de indrukwekkende geschiedenis van de stranden van Normandië ontdekt e de ongerepte schoonheid van de Schotse Hooglanden gezien. Natuurlijk staan ook bezienswaardigheden als de Berlijnse muur en de Acropolis op onze lijst.

Echt spectaculair was echter de kabelbaan Aiguille du midi. Ook het zogenaamde Fantasticable in de Vogezen en Franse Ardennen was een hele ervaring, net als het paragliden boven het meer van Annecy.

Het aanschouwen van het Noorderlicht (Aurora borealis) op onze laatste reis naar Tromsø was zeker enorm indrukwekkend en ligt nog vers in het geheugen.

De kabelbaan Aiguille du midi .
Is er ook wel eens iets mis gegaan tijdens een van jullie reizen?

Als alles altijd volgens het boekje gaat, heb je ook nooit wat te vertellen. En hoe vaker je op avontuur gaat, hoe groter de kans dat er wel eens dingen anders lopen dan je had verwacht. Zo hebben we wel eens minder weer gehad waarbij er hagelstenen vielen zo groot als tennisballen. Ook hebben we de ANWB wel eens moeten bellen, maar dan was het ook weer zo gefikst.

Wat opvallender was misschien wel toen we midden in Parijs per ongeluk langs de branddeur naar buiten liepen en deze in het slot viel. Toen stonden we naar beneden te roepen om hulp. Iets vergelijkbaars gebeurde ons (tot twee keer toe zelfs) in een park. We bleven toen na sluitingstijd net iets te lang hangen in een park. We hebben toen naar boven moet roepen om hulp om daar daar niet de nacht door moeten brengen.

Uiteindelijk treft je overal behulpzame en vriendelijke mensen die je snel te hulp schieten. Als met met Slakje op een net iets te krappe camperplaats kwamen met de opdringerige buren hebben we deze volgende dag uiteraard alweer verlaten. Het voordeel van niet al te veel te plannen, is dat het dan ook niet al te veel kan tegenvallen.

Wat is de favoriete bestemming die jullie al eens bezocht hebben?

Voor onze dochters was de bestemming altijd glashelder, met ‘Slakje’ naar de Zwitserse Alpen om daar lange bergwandelingen te maken. Zwitserland heeft daarmee zeker een warm plekje in ons hart gekregen. Nu de meiden volwassen zijn, is Ierland een geliefd gezinsvakantieland. Bezoekjes aan Dublin en Cork alwaar we overheerlijke Guinness drinken en gezamenlijk meezingen met Ierse folkmuziek in de Ierse pubs.

Onlangs hebben we de schoonheid van het arctisch gebied mogen ervaren. Indrukwekkend, dit gaat dan ook zeker een vervolg krijgen. Het zou zomaar onze nieuwe favoriet kunnen worden.

De Zwitserse Alpen, een van de favoriete bestemmingen van Nicole en Peter.
Welke activiteit raden jullie echt aan om eens te gaan doen?

Ga op zoek naar het Noorderlicht. Maar wees gewaarschuwd, als je het eenmaal gezien hebt smaakt het naar meer!

Peter en Nicole tijdens hun jacht naar het Noorderlicht.
Wat is jullie favoriete reisfoto?

Het maakt eigenlijk niet uit waar deze foto gemaakt is en het had net zo goed een andere foto van dezelfde strekking kunnen zijn. Het gaat om het totaal plaatje (en deze past dan ook perfect in dit reisinterview met Nicole en Peter van Beers). Het geeft weer hoe onze vakanties er meestal uitzien. Sportief, actief, een flinke dosis natuur of cultuur en vooral veel gezelligheid onder het genot van een biertje!

Hebben jullie specifieke muziek die voor jullie echt bij reizen hoort?

Het debuut album Blind Melon van de gelijknamige band gaat al sinds het uitkomen van het album in 1992 met ons mee op reis. De ‘grijsgedraaide’ muziekcassette ging al mee in onze oude Corsa en zit momenteel nog steeds in de cassetterecorder van onze camper. Wellicht brengt het anderen ook in de vakantiestemming!

Wat is de volgende reis die jullie op de planning hebben staan?

Hongarije staat momenteel gepland voor de zomervakantie. Met een bezoek aan de GP Formule 1, Budapest en Sziget. Er stond nog een vakantie, met nog nader te bepalen bestemming, gepland voor de meivakantie maar deze komt te vervallen i.v.m. de coronacrisis. Wij hopen natuurlijk dat de zomervakantie wel haalbaar blijkt te zijn, maar gezondheid boven alles dus wij wachten de komende tijd rustig af.

Hebben jullie nog een gouden tip voor onze volgers?

Wij zeggen altijd:

No Worries: Ze bakken overal brood!

Maak jij ook mooie reizen en wil je net als reisliefhebbers Nicole en Peter van Beers een reisinterview af laten nemen?

Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons gewoon eens een email!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.