Vrienden van Reisprins

Vrienden van Reisprins: Reisinterview met Afrikaliefhebber Steff Nouws

Eind mei hebben we de nieuwe rubriek Vrienden van Reisprins geïntroduceerd op deze website met een interview met fietsreiziger Mario van Loenhout. Aangezien dit artikel erg positief ontvangen werd gaan we er een vervolg aan geven en worden er de komende tijd meer interviews geplaatst. Het concept is heel simpel, in deze rubriek worden regelmatig interviews geplaatst met vrienden en bekenden die ook een passie voor reizen hebben. In de tweede aflevering van deze reeks een reisinterview met de 27-jarige Steff Nouws.

Persoonlijk ken ik Steff via onze gezamenlijke hobby: carnaval. Al jaren lopen we elkaar tegen het lijf tijdens evenementen waar hij actief is als muzikant van de band Dofkapel uit het Belgische Essen. Naast carnaval en muziek bleken we nog een gemeenschappelijke interesse te hebben en dat is reizen.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Zoals je al vertelde ben ik Steff en ben ik 27 jaar oud. Samen met mijn vrouw Marianne woon ik in het Belgische Essen vlak over de grens bij Roosendaal. In het dagdagelijkse leven werk ik op het secretariaat van Gitok, een secundaire school in Kalmthout. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met politiek en muziek. Ik ben sinds januari 2019 fractieleider voor CD&V Essen in de gemeenteraad. Om me volledig te ontspannen kan ik me focussen op het muziekspelen bij harmonie Essentia of Dofkapel.

Wat is de eerste reis die je hebt gemaakt?

Mijn eerste reis was als ik het goed herinner als 13 jarige. We gingen destijds met ons ons gezien naar Spanje. Voor mij was het een hele ervaring om voor de eerste keer in een vliegtuig te stappen!

Steff samen met zijn vrouw Marianne bij de Victoria Falls
Welke landen heb je sindsdien allemaal al bezocht?

Uiteraard heb ik Nederland bezocht, maar daarnaast heb ik in Europa ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Zwitserland en Turkije bezocht. Daarnaast heb ik in Afrika Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika bezocht.

Het prachtige uitzicht op de Tafelberg vanaf Bloubergstrand
Welke reis heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Onze 2 reizen naar Afrika waren onvergetelijk. In 2016 hebben we een reis door Zuid-Afrika gemaakt. Dit jaar hebben we wederom Zuid-Afrika bezocht maar dit gecombineerd met een bezoek aan Botswana, Namibië en Zimbabwe. Het is moeilijk kiezen tussen die 2 welke het meeste indruk heeft gemaakt!

Het prachtige uitzicht over de Okavangodelta in Botswana
Hoe bereid je je voor op een reis?

Mijn vrouw en ik willen zo veel mogelijk bezoeken en ervaren. We zijn dan ook enorme fans van het maken van een roadtrip. We zoeken dan altijd heel veel informatie en voorbeeldroute’s op. Daaruit kiezen we dan zelf onze hoogtepunten. Vervolgens stippelen we zelf een route uit en plannen zo onze reis verder.

Wat is de meest indrukwekkende activiteit die je tijdens een van je reizen hebt gedaan?

Tijdens onze laatste reis naar Afrika hebben we op de eerste dag een fietstocht gemaakt in Soweto. Soweto is een township van de stad Johannesburg en is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenstad. Het was niet de eerste keer dat ik een zogenaamde sloppenwijk heb bezocht, maar het laat toch steeds een enorme indruk na over de leefomstandigheden van de mensen daar.

Is er wel eens iets mis gegaan tijdens een van je reizen?

Er is inderdaad wel eens iets mis gegaan tijdens een van onze reizen. Enkele jaren geleden hadden we bijvoorbeeld een overnachting geboekt in Swaziland. We zouden hier vanuit het Krugerpark in Zuid-Afrika met onze huurauto heen rijden. Wegens drukte in het Krugerpark liepen we al wat achter op schema, maar hadden op zich nog tijd genoeg om voor het donker in onze lodge te zijn. We wisten alleen niet dat de grens om 16:00 uur zou sluiten en kwamen zodoende dus aan bij een afgesloten grens. Er zat dus niets anders op dan ter plekke een overnachting te zoeken. Uiteraard is dat wel gelukt!

Mooi uitzicht over de Afrikaanse wegen
Wat is je favoriete bestemming die je bezocht hebt?

Afrika, for sure! Ik ben er intussen 3 keer geweest en heb er mijn hart helemaal verloren!

Welke bestemming raad je echt aan om eens te bezoeken?

Wat ik absoluut aan kan raden is het bezoeken van de natuurparken in Afrika. Je bent niets in vergelijking met zo’n natuur!

Is er iets wat je altijd meeneemt op reis?

We nemen altijd een leeg schriftje mee dat we omdopen tot dagboek. Mijn vrouw schrijft vervolgens elke dag op wat we gezien en gedaan hebben die dag. Ook de leuke inside-jokes en grappige momenten krijgen een plekje in het boekje. Het is fantastisch om er nadien nog eens in te lezen en die herinneringen op te halen.

In het reisinterview vertelt Steff Nouws dat hij de meeste reizen met zijn vrouw Marianne heeft gemaakt
Wat is de volgende reis die je op de planning hebt staan?

Onze volgende reis wordt iets helemaal anders dan de reizen naar Afrika, we gaan namelijk een citytrip naar New York maken!

Heb je nog een tip voor mensen die op reis (willen) gaan?

Mocht je op citytrip gaan, of op reis dicht bij een grote stad zoek dan even op of je een wandeling kan maken met Sandeman’s Tours. Ze bieden in verschillende grote steden gratis wandelingen aan. De gids is steeds een local. Hij toont je toeristische zaken, maar ook de leuke weetjes die niet in je reisboek staan kunnen ze je vertellen. Een absolute aanrader!

Maak jij ook mooie reizen en wil je net als Afrikaliefhebber Steff Nouws een reisinterview af laten nemen?

Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons een email!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.