ArtikelenReisproducten

Druk je foto’s af als retroprint bij Fotofabriek

Op onze website hebben we inmiddels als verschillende manieren laten zien hoe je op een leuke manier foto’s af kan laten drukke van jouw reis. Zo hebben wel al eens een foto op aluminium of fotobehang besproken. Het blijft natuurlijk leuk om die herinneringen aan een mooie reis in huis te halen. Onlangs werden we dan ook benaderd door Fotofabriek om foto’s als retroprint af te laten drukken. Deze retroprints wekken de indruk dat ze met een ouderwetse polaroidcamera zijn genomen en afgedrukt. De herkenbare stijl van deze afdrukken maken ze erg geschikt om een mooi plekje in je huis te geven. In dit artikel geven we je uitleg over de retroprint foto’s van Fotofabriek.

Fotofabriek.nl

We hebben al eens eerder een product van Fotofabriek besproken, maar toch geven we je nog even kort uitleg over dit bedrijf. Fotofabriek is onderdeel van een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Al meer dan 25 jaar verzorgt dit bureau reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland, en in 2008 is Fotofabriek opgericht.

Het gratis softwarepakket van Fotofabriek is het grote voordeel. Dit biedt de gebruiker namelijk de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het vormgeven en bewerken van fotoproducten. Naast retroprints kan je er namelijk ook fotoalbums, verjaardagskalenders, wenskaarten of zelfs feestelijke fotoslingers laten maken. Ze drukken, binden en verpakken het product op professionele wijze en verzenden de bestelling binnen twee tot zeven (afhankelijk van het product) werkdagen naar ieder adres in Nederland en België.

Retroprints

Wij mochten dus foto’s als retroprint af laten drukken, maar wat is dat precies?

Fotofabriek omschrijft het als een vierkante weergave van je foto voorzien van een wit frame wat uiteindelijk een retroprint oplevert van 10,2 x 12,7 cm. Hiermee wek je de indruk dat ze middels een ouderwetse polaroid is gemaakt. Door het witte frame is er ook nog eens ruimte voor eventuele cliparts, sjablonen of tekst. Naast de standaard retroprints, biedt Fotofabriek ook een deluxe versie aan. Deze heeft dikker karton, gelamineerd fotopapier en een groter formaat. De originele retroprints zijn uit te breiden tot 100 stuks. Verder is er bij Fotofabriek de mogelijkheid voor een fotowaaier. Deze bestaat uit 30 retroprint foto’s gebundeld door middel van een klein schroefje.

Dus zijn we zelf aan de slag gegaan! We besloten om in onze 8 foto’s terug te kijken naar de reizen die we in de afgelopen 8 jaar hebben gemaakt, met uit ieder jaar een foto. De eerste stap was dus het uitzoeken van de foto’s en deze te uploaden middels de software van Fotofabriek.

In een paar tellen waren de foto's geüpload.
In een paar tellen waren de foto’s geüpload.

Om de retroprints een persoonlijk tintje te geven besloten we om ze ook nog een filter te geven, of een effect zoals het in deze software genoemd wordt. Je kan hier kiezen uit 9 varianten. Voor ons had het “Lo-Fi” effect het gewenste resultaat. Met onze foto’s vonden wij dit effect het beste de retro foto’s benaderen. Ook kozen we ervoor om iedere foto te voorzien van het jaartal. Natuurlijk hadden we de foto’s kunnen voorzien van uitgebreide teksten, en er zelfs nog cliparts of sjablonen aan toe kunnen voegen, maar bij de keuze voor een simplistisch eindresultaat leek dit ons de beste keuze.

Je kan kiezen uit 9 verschillende effecten, en ook is er de mogelijkheid om teksten, cliparts of sjablonen aan de retroprints toe te voegen.
Je kan kiezen uit 9 verschillende effecten, en ook is er de mogelijkheid om teksten, cliparts of sjablonen aan de retroprints toe te voegen.

Zodra we dit gedaan hadden bij alle foto’s waren we al klaar en konden we de foto’s bestellen. Een leuke optie is dat je ook al een preview kan downloaden van het eindresultaat. Zo heb je een goed beeld van wat je gaat ontvangen.


We hebben een winactie gehouden waarbij je een set retroprints t.w.v. €4,99! van Fotofabriek kon winnen.


Inge Trouwborst was de gelukkig winnaar, veel plezier met het afdrukken van jouw foto’s!

Onze ervaring

We vonden het idee van de retroprints erg leuk. Het is een manier om nét iets creatiever je foto’s af te drukken en een plekje te geven in je inrichting. De software werkt erg eenvoudig en binnen een paar minuten heb je de foto’s voorzien van een tekst en effect. Het bestellen ging goed en 2 dagen later kregen we ze al in huis. De foto’s waren erg goed verpakt en kwamen dus in erg goede conditie aan.

De foto’s waren goed afgedrukt en zagen er mooi scherp uit. Het enige wat me een beetje tegenviel was de kwaliteit van de retroprints wat betreft het papier. Bij deze standaard versie worden ze op vrij dun papier gedrukt waardoor je niet echt het gevoel hebt dat je te maken hebt met een soort van polaroid afdruk. Als je echt op zoek bent naar die ouderwetse afdruk voor op bijvoorbeeld je prikbord moet je denk ik de UV Hoogglans afwerking kiezen voor een meerprijs van €1,49. Ga je de foto’s bijvoorbeeld verwerken in een fotoboek dan is de standaardafwerking van de retroprint foto’s van Fotofabriek echter ruim voldoende en heb je voor €4,99 echt iets leuks.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

6 gedachten over “Druk je foto’s af als retroprint bij Fotofabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.