ArtikelenJapanKORTING

Review: Pocket Wifi in Japan met Japan-Wireless

Ter voorbereiding op onze reis door Japan in de zomer van 2017 heb ik in juli 2017 al eens een artikel geschreven over de mogelijkheden van het huren van een pocket wifi in Japan, die je hier terug kan lezen. Met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio voor de deur is Japan een erg gewilde bestemming. Als westerse toerist heb je dan ook verschillende redenen om een goede internetverbinding te hebben tijdens je verblijf in Japan. Een van de beste methodes om dit te doen is door een pocket wifi te huren.

Hier zocht ik nog even naar de weg, vlak voor Yoyogi National Stadium, maar tijdens de Olympsiche Spelen van 2020 handbalwedstrijden gespeeld zullen worden.

Een pocket wifi is een klein doosje dat werkt als eigen persoonlijke hotspot. Het huren van een pocket wifi geeft (onbeperkt) toegang tot high speed internet waar je ook bent in Japan. In het eerder geschreven artikel had ik al aangegeven dat er verschillende aanbieders zijn en dat we uiteindelijk voor Japan Wireless hadden gekozen. In deze review kijken we nog even terug hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt.


Ga je naar Japan en heb je na het lezen van dit artikel besloten om ook een Pocket WiFi te huren?

Maak dan gebruik van de volgende link en bestel hem direct!


Bestellen

Het bestellen ging erg eenvoudig via de website van Japan Wireless. Je kan hier kiezen tussen Premium (187Mps) of Business (75mps) Wifi. Omdat wij graag met meerdere apparaten de mogelijkheid wilden hebben om bijvoorbeeld ook onze blog te kunnen uploaden en op YouTube eens iets te bekijken zijn voor we voor de Premium versie gegaan. Naast de snelheid heeft deze ook een iets groter bereik in Japan, maar beiden versies hebben geen limiet wat betreft de data.

Vervolgens kan je ook kiezen om de pocket wifi op een postkantoor in een stad of het postkantoor van het vliegveld te laten afleveren zodat je hem direct op kan halen nadat je geland bent. Wij kozen echter voor de optie om de pocket wifi bij het hotel af te laten leveren en hebben dus aangegeven bij welk hotel we aan zouden komen. De kosten voor het huren van deze Pocket Wifi was in totaal ¥9.050 voor 17 dagen. Omgerekend koste het ons dus ongeveer €4,20 per dag.

Inhoud

Bij aankomst in Japan werd ons bij het inchecken bij het hotel direct verteld dat er post was, en dit was dus de afgeleverde Pocket Wifi. We openden het pakketje en de volgende onderdelen zaten erin:

 • de pocket wifi; een klein apparaatje dat mooi in je broekzak of rugzak past waarmee je verbinding kan maken met internet.
 • een powerbank; een externe batterij waarmee je je pocket wifi overal op kan laden mocht de batterijduur niet voldoende zijn.
 • USB kabels en oplader; deze kabels heb je nodig om de pocket wifi op te laden middels de meegeleverde oplader of de powerbank.
 • handleiding; er zit een korte handleiding waarop staat uitgelegd hoe het apparaatje werkt en wat het gevraagde wachtwoord is.
 • een gefrankeerde en geadresseerde envelop; deze heb je nodig aan het eind van de reis om alles weer in terug te sturen naar Japan Wireless
De geleverde items van Japan Wireless
Gebruik

Na het openen van het pakketje konden we direct aan de slag. De pocket wifi werd aangezet en we konden direct het wifi signaal terugvinden op onze iPhones en iPads. Middels het wachtwoord dat in de handleiding vermeld stond konden we verbinding maken en hadden we direct internet. Wij hadden 4 apparaten aangesloten op de pocket wifi, maar je kan tot maar liefst 10 apparaten tegelijk aansluiten op het apparaat.

Vanaf dat moment hebben we overal gebruik kunnen maken van internet via de pocket wifi. In een land als Japan kan dit erg handig zijn. Denk hierbij aan de volgende voorbeelden:

* Je bent in Tokio en ben op zoek naar het dichtstbijzijnde metrostation. Via Google Maps en je pocket wifi heb je dit zo gevonden!
* Je zit in Kyoto in een restaurant en kunt de kaart niet lezen? Met Google Translate en je pocket wifi kan je het direct vertalen!
* Na 2 weken ramen en sushi wil je wel eens iets anders eten? Met je pocket wifi en Tripadvisor zoek je zo de beste hamburgertent van Osaka!
* Je zit in het Olympisch Stadion in Tokio en wil graag Nederlands commentaar bij de wedstrijd die je bezoekt? Met je pocket wifi kan je zo naar de Nederlandse radio luisteren!

Terug in het hotel logden we vaak in op het wifi netwerk van het hotel. Vaak bleek dit toch langzamer te zijn dan onze pocket wifi. Ook hier maakten we er dus weer gebruik van en konden zodoende onze blog uploaden en YouTube video’s bekijken.

Tijdens de reis gebeurde het heus wel eens dat we op een bepaalde locatie geen bereik hadden. Dan moet je voornamelijk denken aan afgelegen plaatsen waar nu eenmaal moeilijk een gsm signaal op te vangen is. Ook kwam het voor dat bij groot gebruik tijdens de dag de batterij leeg dreigde te raken. Gelukkig konden we dan gebruik maken van de meegeleverde powerbank. We eindigden onze reis door Japan in Fukuoka. Daar hebben we bij het hotel de envelop met inhoud achter kunnen laten. Zij hebben vervolgens de envelop op de post gedaan.

Het kastje waar het uiteindelijk om gaat!
Alternatieven

Naast de pocket wifi met Premium (187Mps) of Business (75mps) Wifi is er nog een derde alternatief. Japan Wireless biedt namelijk ook de mogelijkheid om een simkaart aan te schaffen. Je kan hiermee 500MB per dag downloaden met een maximale snelheid van 150Mbps. Mocht je meerdere apparaten hebben dan betekent dit natuurlijk wel dat je meerdere simkaarten aan moet schaffen. De prijs is echter wel beduidend lager dan voor een Pocket Wifi. Wanneer je echter reist met een smartphone, tablet en/of laptop zou ik echter toch voor de pocket wifi kiezen.

Met Google Translate en de pocket wifi konden we heel makkelijk bij de wasserette het juiste programma vinden!
Conclusie

Terugkijken waren we erg onder de indruk van het gebruik van dit apparaat. Het was de beste en goedkoopste optie om met verschillende apparaten overal in Japan bereik te hebben. Gezien de taalbarrière was ons dit veel waard en we hebben er dan ook goed gebruik van kunnen maken. We hadden razendsnel internet en bijna overal goed bereik. De kwaliteit van Japan Wireless was erg goed, en de manier van bestellen en afleveren was erg praktisch.

Mocht je dus voor de eerste keer naar Japan gaan dan is een pocket wifi zeker aan te raden. Het zal je reis vergemakkelijken en een stuk aangenamer maken.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

6 gedachten over “Review: Pocket Wifi in Japan met Japan-Wireless

 • Herman Slegt

  Ik ga dit zeker gebruiken, Bedankt voor de info Reisprins.
  Heeft u trouwens de SIM-kaart uit het mobiletje verwijderd.
  Wij vertrekken 9 april voor 3 weken naar Japan

  Beantwoorden
  • Graag gedaan Herman! Je SIM maar kan je gewoon laten zitten, alleen roaming moet je wel uitzetten on ongewenste kosten te voorkomen

   Beantwoorden
 • Het is 15% korting dat je krijgt 😉
  Besteld! bedankt hiervoor!

  Beantwoorden
 • Ook ik dank je voor de korting en de website. Een paar jaar geleden al gebruik om te oriënteren. Uiteindelijk tijdens de COVID-periode toch maar voor een georganiseerde reis gekozen. Achteraf blij mij gezien de annulering/ wijziging. Volgende week is het dan na twee jaar eindelijk zo ver! Zojuist de MiFi besteld en in het eerste hotel laten afleveren. Iets om naar uit te kijken!

  Beantwoorden
  • Wat een mooi vooruitzicht! Bedankt voor je reactie en fijn dat ik je heb kunnen helpen. Veel plezier in Japan!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.