ArtikelenKORTINGReisproducten

Raak niets meer kwijt met de tags van Thnx (incl. 20% kortingscode THNX_REISPRINS)

Een hele tijd terug hebben we al eens eens een artikel geschreven over de digitale bagagelabels van TagOnce. Net als de meeste reizigers is het namelijk mijn grootste angst dat ik iets kwijt raak op reis. Als het om iets onbenulligs gaat is dat niet zo’n probleem, maar als het om mijn backpack of sleutels zou gaan wordt het opeens wel een probleem. We hebben dit bijna al eens meegemaakt in Brazilië. Net als de meeste reizigers voorzie ik daarom altijd braaf mijn backpack van een bagagelabel waar met de hand mijn adresgegevens op schrijf. TagOnce kwam echter met digitale bagagelabels die dit een stuk makkelijker maakten. Onlangs hebben deze labels een volledige make-over gekregen. Naast het het design is ook de naam veranderd in Thnx. In dit artikel vertellen we je alles over dit superhandige product, en geven we ook nog eens een Smart Travel Pack weg boordevol tags van Thnx ter waarde van €27!

Thnx

Op internet kwam ik de bagagelabels van Thnx tegen. Thnx is opgericht door Brian Høj Andersen in 2015 die hiermee een succesvolle Kickstarter campagne had gedraaid, waarna dit innovatieve concept naar Nederland is gehaald. In 2021 heeft het product een flinke metamorfose ondergaan en heeft het een grote verandering gekregen in design en naam. Voorheen waren de tags bekend onder de naam TagOnce, maar nu is er gekozen voor de nieuwe naam Thnx.

Wat is het, en hoe werkt het?

De digitale bagagelabels van Thnx werken echt supersimpel. Alle labels zijn voorzien van een zogenaamde QR-code of NFC-chip. Deze QR-code zorgt ervoor dat de vinder van jouw bagage middels het scannen van deze code direct de door jou beschikbare contactinformatie kan lezen en zodoende direct contact met je op kan nemen.

Op de tags zit een duidelijke QR-code met de opmerking “scan me” en uitleg hoe je deze moet registreren.

Het werkt dus als volgt:

 1. Download de Thnx tags App uit de Google Play Store of de Apple Store.
 2. Maak een profiel aan in de app en vul hier al je contactgegevens in.
 3. Bevestig de tag als een sleutelhanger aan bijvoorbeeld je ritssluiting of plak de sticker op een item wat je écht niet kwijt wil raken.
 4. Open de Thnx tags App en scan je eigen tag.
 5. Geef de tag een naam (bijvoorbeeld backpack, rugzak, laptop of sleutelbos) en geef in de app aan welke contactinformatie je aan de tag wil koppelen. Daarnaast kan je in de app ook je reisgegevens invoeren wanneer je bijvoorbeeld een langere reis gaat maken.
 6. Ga met een gerust gevoel op reis!

Mocht nu iemand je bagage vinden met daaraan de tag van Thnx dan hoeft die persoon enkel nog met zijn smartphone de tag te scannen. Hij krijgt dan direct de door jou beschikbaar gestelde informatie te zien op een aparte website. Die persoon heeft dus geen speciale app nodig aangezien je tegenwoordig op (bijna) iedere smartphone een QR-code al kan scannen met je camera app. Ook krijg jij direct een bericht wanneer jouw tag is gescand.

Is het nog niet helemaal duidelijk? Check dan even het volgende YouTube filmpje:

Vind jij de Thnx tags ook superhandig?

Met de kortingscode THNX_REISPRINS krijg je tot het einde van 2021 20% korting bij de aankoop van jouw Thnx tags!

Verschillende types

De tags van Thnx zijn er in verschillende types, maar wij richten ons nu vooral op de tags die handig zijn voor op reis. Deze vind je dan ook terug in het zogenaamde Smart Travel Pack. In dat geval kan je de tags opsplitsen in 2 soorten.

De tags. Deze tags zijn klein en van stevig materiaal, ze zijn eenvoudig aan een sleutelbos te monteren of aan een ritssluiting te maken. Deze tags maken gebruik van een QR-code én een NFC chip. Je kan kiezen uit verschillende formaten: S, M en L. Maat S is heel erg geschikt om aan je sleutelbos te hangen, waar de grotere en stevigere maat L handiger is om aan bijvoorbeeld je backpack te hangen.

De stickers. Dit zijn kleine ronde maar zeer stevige stickers. Deze kan je dus plakken op kostbare items zoals je laptop, smarthphone of camera. Deze tags maken enkel gebruik van een QR-code.

De smart travel pack wordt geleverd in een erg hippe en kleurrijke verpakking.

In samenwerking met Thnx mochten we een Smart Travel Pack ter waarde van €27 weggeven met daarin 1 thnx tag S, 1 thnx tag M en een stickervel met maar liefst 6 thnx tag stickers.

De gelukkig winnares van dit pakket was Leonieke Jonker geworden!

De voor- en nadelen

Dan is het tijd om de voor- en nadelen even op een rijtje te zetten. Wat mij betreft zitten er een groot aantal voordelen aan deze tags, maar ook wel een aantal twijfels.

Voordelen

– De tag brengt je direct in contact met de vinder.
– Je kan zelf aangeven welke contactinformatie je beschikbaar wil stellen.
– Je hebt geen gedoe meer met pen en papier.
– Hij werkt zonder batterij.
– Je kan je gegevens altijd en overal aanpassen.
– Ook tijdens je reis kan je dus je verblijfplaats of telefoonnummer gewoon wijzigen als je dit wilt.
– De online service van Thnx is gratis en mochten de bagagelabels tegenvallen dan zit je niet aan een of ander abonnement vast.

Nadelen

– De tags als sleutelhanger zijn redelijk stevig, maar ik vraag me af hoe goed ze blijven als je ze aan je backpack vastmaakt. Je hebt hier weliswaar een ander soort tag voor beschikbaar, maar hij kan zo beschadigd raken.
– Wanneer een tag beschadigd raakt en de QR-code hierdoor niet meer leesbaar is bestaat de kans dat deze niet meer werkt. Om deze reden zijn de tags met een NFC-chip extra interessant.
– Je moet goed opletten welke contactgegevens je aan de QR-code koppelt. Zo lijkt het me zeer onverstandig om je adresgegevens te koppelen aan een tag die aan je sleutelbos (met huissleutel) zit. Helaas kan je op dit moment nog niet per tag de contactinformatie instellen, wat dit probleem wel op zou kunnen lossen.
– Als je naar landen reist waar men niet bekend is met de techniek van een QR-code kan je je afvragen of zij dit wel zullen scannen.

Het nieuwe design oogt er fris en kleurrijk.
Conclusie

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de slimme bagagelabels van Thnx. Het feit dat je zelf kan aangeven welke contactgegevens je zichtbaar wilt maken, de uitgebreide app en het feit dat je bij het scannen van de tag direct een bericht krijgt spreken me enorm aan. Daarnaast zijn de nieuwe versies van de tags klein, handig en van erg goede kwaliteit. Misschien dat de oudere reizigers hier nog wat moeite mee zullen hebben, maar voor de moderne reiziger zijn deze tags een nuttige investering.


Als jij had meegedaan aan de winactie en maakte je kans op Smart Travel Pack van Thnx t.w.v. €27

Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

58 gedachten over “Raak niets meer kwijt met de tags van Thnx (incl. 20% kortingscode THNX_REISPRINS)

 • Wij gaan volgend jaar lange tijd op reis en ik zit met dezelfde angst als jij hahah, wat als we onze backpack kwijtraken. Dus ik denk dat dit een goede optie is om hem dan weer terug te vinden! ??????

  Beantwoorden
  • Hoi Debbie! Ik denk dat iedereen die angst wel eens heeft, misschien kan jij volgend jaar met een zorg minder op pad 😉

   Beantwoorden
  • Een prima oplossing, en inderdaad alleen relavante info weggeven. email en telefoonnummer zouden voldoende moeten zijn.

   Beantwoorden
   • Hoi Robert, dat lijkt mij inderdaad ook wel voldoende. Over een paar weken hoor je of ze jouw kant op komen 😉

    Beantwoorden
   • Ow, dit is handig!!! Ik ben al twee keer ergens een tas vergeten, dus vrees dat dit wel heel handig voor mij is!

    Beantwoorden
 • Sabine Weusink

  Wij reizen heel veel en het zou een heel fijn gevoel geven om een digitale label aan mijn koffer te hebben. ?
  Dan kun je met nog minder stress op vakantie. Ik zou erg blij zijn als ik win.?

  Beantwoorden
 • Wow, echt een schitterende actie, ik heb het zelf al twee keer meegemaakt dat mijn bagager niet was. Dat is geen leuk begin van je vakantie, ik loot echt onwijs graag mee!! ????

  Beantwoorden
  • HOi Willy! Dat is inderdaad geen leuk begin van je vakantie, misschien kan ik er over een paar weken wel een aantal jouw kant op sturen 😉

   Beantwoorden
 • Super handig!! We hebben nu altijd een naamtagarmbandje om de lievelingsknuffels van onze kids heen zitten tijdens het reizen omdat ze zonder niet slapen. Deze kleine tags zijn veel mooier/stoerder (het blijven jongens ondanks hun knuffels) om als kettinkje aan een knuffel te bevestigen en snijden ook niet zo in de stof!

  Beantwoorden
  • Hoi Sonja, aan die optie had ik nog niet eens gedacht maar zeker de moeite waard om mee te doen aan deze winactie! Misschien kunnen de knuffels over een paar weken wel voorzien worden van deze tags 😉

   Beantwoorden
 • Claudia de Kok

  Super handig en veilig gevoel voor mijn mooie reis naar Peru!

  Beantwoorden
  • Hoi Claudia, Peru is een mooi vooruitzicht! Vergeet de Facebookpagina niet te liken om mee te doen met de winactie 😉

   Beantwoorden
 • Will Langenberg

  Wow, hoef ik mij tijdens het reizen iets minder zorgen te maken.
  Wist niet dat dit bestond, handig, hoor!
  Heel graag doe ik mee

  Beantwoorden
  • Hoi Will! Met deze nieuwe ontwikkeling hoef je je inderdaad minder zorgen te maken. Vergeet de Facebookpagina niet te liken om mee te doen met de winactie ?

   Beantwoorden
 • Dineke wiersema

  Dit vind ik wel een slimme oplossing, beter dan al je gegevens zo maar bloot te geven met een gewoon label!

  Beantwoorden
  • Hoi Dineke! Daar ben ik het helemaal mee eens ;-). Vergeet de Facebookpagina niet te liken om mee te doen met de winactie!

   Beantwoorden
  • Hoi Marian, ik had ze ook nog niet eerder gezien…maar misschien komen ze over een paar weken wel jouw kant op!

   Beantwoorden
 • Ik doe mee, lijkt mij echt handig en persoonlijke gegevens hangt niet meer zichtbaar aan tas/koffers geeft een veiliger gevoel!

  Beantwoorden
  • Hoi M. Chen! Leuk dat je mee wilt doen aan deze actie, vergeet de Facebookpagina niet te liken om mee te doen met de winactie 😉

   Beantwoorden
 • Wat een geweldig praktisch product! Ja dit zou ik heel graag willen gaan gebruiken op al mijn tripjes ?

  Beantwoorden
 • Super handig en veilig en ideaal voor mijn mooie girlstrip naar Ibiza komende september!

  Beantwoorden
 • Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Dit lijkt mij nou echt ideaal voor op reis.

  Beantwoorden
  • Hoi Danielle, ik denk dat inderdaad weinig mensen dit weten, vandaar ook mijn review 😉 Vergeet de Facebookpagina niet te liken om mee te doen ?

   Beantwoorden
 • Wij reizen graag en op het vliegveld zie je nog steeds mensen met een label met voluit hun adres: vinden inbrekers ook fijn. Wij hebben alleen onze telefoonnummers op onze labels staan, maar dit lijkt me wel erg handig en zeker het proberen waard!

  Beantwoorden
  • Hey Bianca! Dat lijkt me zeker een goede reden, misschien komen er wel een aantal jouw kant op na 18 juni!

   Beantwoorden
 • Het lijkt mij echt ontzettend handig, want niemand kan zomaar je gegevens lezen wanneer de tas niet bewaakt is. Goed artikel dus, er zijn oplossingen! We gaan regelmatig op reis, dus het zou echt van pas komen voor ons!

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Els, je was nog precies op tijd om mee te doen! Misschien gaan ze dus wel mee naar jouw volgende reis 😉

   Beantwoorden
 • aangezien ik graag reis lijkt dit me echt enorm handig! ik waag graag mijn kansje!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.