Artikelen

Het vakantiegevoel met een dagje een oldtimer huren!

Het feit dat we nog altijd niet die mooie grote verre reis kunnen maken blijft helaas nog een terugkerend onderwerp in onze artikelen. Toch doen wij er alles aan om de sleur op een leuke manier te onderbreken. Zo hebben we al een korte trip naar Alkmaar gemaakt en hebben we binnenkort nog een paar leuke korte reisjes op de kalender staan. Met het oog op de komende versoepelingen ziet de toekomst er daarnaast een stuk rooskleuriger. We zijn inmiddels dan ook al concrete plannen aan het maken voor een mooie roadtrip voor komende zomer. Onlangs kwam er ook een erg leuke activiteit op ons pad die we met beiden handen besloten aan te grijpen. We konden namelijk een dag het vakantiegevoel krijgen door een oldtimer te huren. Daar zijn we natuurlijk direct op ingegaan. In dit artikel lees je alles over de geweldige dag die we hebben gehad in een echte Ford Mustang uit 1966.

We Love Oldtimers

Begin maart 2021 kregen we het aanbod om een dagje rond te mogen rijden in een oude oldtimer. Het bericht bleek afkomstig van Weloveoldtimers.nl. Huureenoldtimer.nl is onderdeel van dit bedrijf dat in 2013 door Jeroen Tokmetzis is opgericht. Het begon destijds met de kenmerkende Volkswagenbus Blue Ocean, maar inmiddels heeft men de beschikking over meer dan 58 oldtimers. Het bedrijf bestaat ondertussen uit 7 werknemers en richt zich vooral op trouwvervoer en dagjes weg.

Voor een dagje oldtimer huren moet je dus naar Hoogblokland toe, want daar zit het bedrijf. Vlak boven Gorinchem is het lekker centraal gelegen en kan je dus veel kanten op om je dagje weg voor te plannen. Ook in de oldtimers is er voldoende keuze. De bekende Volkswagen busjes zijn ruimschoots aanwezig en in verschillende kleuren te verkrijgen. Daarnaast beschikt men ook over een aantal Volkswagen Kevers, Citroën 2CV (lelijk eendje), een Mini cooper en verschillende cabrioletten. Hier zitten onder andere een Porsche en een MG tussen, maar ons oog viel gelijk op de Ford Mustangs uit 1966. Ik ben dan weliswaar geen groot autoliefhebber, en al zeker geen kenner, maar het leek ons erg leuk om hier eens een dagje in rond te rijden.

De voorbereiding

Tja, je hebt een dagje zo’n prachtige oldtimer. Maar wat ga je dan doen? Gelukkig hoef je hier zelf niet te veel over na te denken, want We Love Oldtimers heeft verschillende routes voor je klaarliggen. Met maar liefst 9 routes moet er vast wel iets voor je tussen zitten. Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, echte Hollandse molens of leuke stadjes, voor iedere liefhebber zit er een mooie route bij. De routes zijn uitgebreid omschreven en brengen je langs de mooiste plekjes. Wij mochten dus de Ford Mustang huren en kozen voor de zogenaamde Bloesemroute. De regio waar het bedrijf zicht bevindt staat vol met fruitbedrijven en zeker in de maanden April en Mei staan deze fruitbomen dus in volle bloei. Het leek ons dus een goede keuze om voor deze route te gaan.

Een paar dagen voor vertrek kregen we nog een e-mail vol met duidelijke uitleg. Zo stond erin vermeld hoe laat we verwacht werden, de routes die we konden kiezen en hoe de auto werkt. Vooral dit laatste vonden wij erg handig. We hadden immers nog nooit in zo’n oude Amerikaanse wagen gereden dus het aangeleverde YouTube filmpje kwam goed van pas. We besloten nog wel om 50% van het eigen risico af te kopen door 10% van de totale huursom te betalen, je weet immers maar nooit wat er kon gebeuren. Om de ervaring compleet te maken werd er zelfs nog een Spotify playlist aangeleverd.

Heb je ook zin gekregen om eens een dagje door Nederland te rijden in een prachtige oldtimer?

Kijk dan vooral eens rond op de website van We Love Oldtimers!

Onze ervaring

Op maandag 26 april 2021 was het zover en gingen we op pad. We vertrokken vroeg want om 9:00 uur werden we verwacht in Hoogblokland. Na een korte uitleg konden we vertrekken. We besloten om eerst de auto maar eens buiten het zicht te parkeren en zelf te onderzoeken hoe alles werkte. Toen dit gedaan was kon het avontuur beginnen. We hadden dus gekozen voor de bloesemroute en die bracht ons echt langs de mooiste plekken van deze regio. De route bevat 19 stops, maar aangeraden wordt om er bij een hele dag ongeveer 7 uit te kiezen. Achteraf bleek dit aantal precies te kloppen want met 7 stops hadden we dag perfect gevuld.

Verse appeltaart

We kwamen rond 10:15 uur aan bij het zogenaamde Geofort, dat helaas pas om 11:00 uur open ging. We reden dus snel verder naar Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier hebben we de auto geparkeerd onder de prachtige bloesem en een korte wandeling gemaakt over die eeuwenoude familielandgoed. Na een korte plaspauze bij de Stapelbakker reden we verder naar Fruitbedrijf de Hoenderik. De zon was inmiddels flink gaan schijnen. Met het verschuiven van een paar simpele klemmen konden we met een druk op de knop het dak laten zakken en lekker met een open dak verder rijden. Eenmaal aangekomen namen we plaats op een van de houten picknicktafels en hebben genoten van de heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

Buren

We hadden er ongeveer 50 kilometer opzitten toen we in het plaatsje Buren aankwamen. Buren is een echte Oranjestad aangezien Willem van Oranje er in 1551 trouwde met Anna van Buren. Zeker een dag voor koningsdag was dat goed te zien vanwege de vele versieringen. Het was inmiddels al na de middag en we hadden honger gekregen. Omdat het maandag was bleek veel horeca jammer genoeg gesloten, maar na een lekker broodje bij de plaatselijke bakker konden we weer verder. We besloten om een aantal stops over te slaan en reden naar Fort Honswijk. Dit stuk besloeg maar liefst 60 kilometer en bracht ons door plaatsen als Rhenen, Amerongen en Wijk bij Duurstede. De route voerde voor een lang deel langs de Lek wat een prachtig uitzicht opleverde. Na het maken van een paar mooie foto’s zijn we via een stukje snelweg via Fort Everdingen en Landwinkel van Buuren Fruit naar het tankstation gereden om de wagen weer afgevuld terug te brengen. Met ongeveer 140 kilometer hebben we een prachtige route gereden.


Conclusie

We kijken terug op een geweldige dag. Het was echt een ervaring om in de prachtige Ford Mustang uit 1966 een dagje te touren. De auto zag er geweldig uit en reed heerlijk. De route was uitstekend en de verschillende stops waren erg leuk. Onderweg kregen we veel leuke reacties van voorbijgangers. Het was heerlijk weer en met een zonnetje op onze gezichten hebben we veel van de mooie omgeving gezien. Gedurende de dag kregen we echt het vakantiegevoel, en daar waren we echt weer eens naar op zoek. Natuurlijk is dit niet het goedkoopste dagje uit, maar als je echt eens een bijzondere dag wil beleven ben je hier op het juiste adres!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.