Artikelen

De 11 grootste steden ter wereld die wij hebben bezocht

In al die jaren dat we reizen zijn we inmiddels al in heel wat landen en steden geweest. Tijdens lange reizen houden we enorm van afwisseling en combineren daarom vaak de natuur met het bezoeken van steden. Daarnaast maken we ook regelmatig citytrips. Ondanks dat we allebei uit een klein dorp komen trekken de enorme steden ons erg aan, al zijn we vaak ook weer blij als we vervolgens in een rustigere omgeving terecht komen. Er is altijd iets te beleven, je vindt er allerlei soorten eten en er is van alles te zien. Toch zouden we er nooit willen wonen. Dit alles geldt zeker voor de grootste steden ter wereld. Over de precieze definitie van een stad kan je discussiëren, zeker wanneer verschillende steden in de loop van de jaren aan elkaar zijn gegroeid. Wij zijn echter uitgegaan van de uitgebreide meting van Worldpopulationreview.com. In dit artikel geven we je dan ook een overzicht van de grootste steden ter wereld qua inwoners die wij door de jaren heen hebben bezocht.


1. Tokio

De grootste stad ter wereld is Tokio, en deze stad hebben wij in 2017 bezocht tijdens onze rondreis door Japan. We verbleven hier in het Shiba Park Hotel. Tokio kent in totaal maar liefst 37,4 miljoen inwoners. Hierin wordt het volledige gebied meegerekend dat in het Tokio metrostelsel valt.

Wist je dat?
Tokio heette in het verre verleden overigens Edo en is sinds 1886 de hoofdstad van Japan. Daarvoor was Kioto de hoofdstad van Japan.


2. São Paulo

Tijdens onze rondreis door Zuid-Amerika van 4 maanden bezochten we in oktober 2018 São Paulo. São Paulo is nummer 4 op grootste steden ter wereld, maar de grootste stad van Zuid-Amerika. De stad heeft maar liefst 22 miljoen inwoners. We verbleven hier in het Royal Jardins Boutique Hotel.

Wist je dat?
São Paulo heeft de grootste concentratie Japanners in een stad buiten Japan. In totaal wonen er ongeveer 300.000 Japanners, die voornamelijk in de wijk Liberdade wonen.


3. Osaka

Als nummer 10 op de wereldranglijst van grootste steden kan je Osaka terugvinden. Na Tokio staat er dus opnieuw een Japanse stad die we bezochten tijdens onze rondreis door Japan van 2017. Osaka heeft meer dan 19 miljoen inwoners, en wij verbleven hier in het Granvia Osaka Hotel.

Wist je dat?
Osaka heeft zijn eigen specifieke sushi. De rechthoekige sushi wordt ook wel oshi genoemd en is afkomstig uit Osaka.


4. Istanbul

Als 13e stad op de wereldranglijst vind je Istanbul. De Turkse stad bezochten wij tijdens een citytrip in 2012 en verbleven er in het prachtige Titanic City Taksim Hotel. Istanbul heeft ongeveer 15 miljoen inwoners, wat bijna 10 miljoen meer is dan de hoofdstad Ankara.

Wist je dat?
Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee werelddelen ligt. De stad wordt namelijk opgesplitst door de rivier de Bosporus waardoor een gedeelte van de stad in Azië ligt en een gedeelte in Europa.


5. Buenos Aires

Direct na Istanbul vind je op de 14e plaats Buenos Aires. De Argentijnse hoofdstad bezochten wij in augustus 2018 tijdens onze rondreis door Zuid-Amerika. We verbleven hier in het America del Sur Hostel. Buenos Aires heeft ook ongeveer 15 miljoen inwoners, waardoor ongeveer 1 op de 3 Argentijnen in Buenos Aires woont.

Wist je dat?
Dwars door Buenos Aires loop de Avenida 9 de Julio. Sinds 1936 is dit de breedste straat ter wereld, waarvan de e stoepen bijna 140 meter uit elkaar liggen. Om deze straat te realiseren zijn veel oude gebouwen in de jaren 30 afgebroken behalve de statige Franse ambassade.


6. Rio de Janeiro

Op de 20e plaats kan je Rio de Janeiro vinden, de grootste stad van Brazilië. Wij sloten onze reis door Zuid-Amerika van 2018 af in deze geweldige stad. We verbleven in Rio de Janeiro in het uitstekende Hoshtel. Rio de Janeiro heeft ongeveer 13,5 miljoen inwoners.

Wist je dat?
Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië. In 1960 werd Brasilia echter door toenmalig president Juscelino Kubitschek opgericht als de nieuwe hoofdstad. Deze stad werd hier speciaal voor gebouwd en de locatie werd gekozen omdat deze een veel centralere ligging zou hebben en daarom neutraler terrein zou zijn.


7. Lima

Op de 30e plaats is vrij verrassend Lima te vinden. De hoofdstad van Peru was het startpunt van onze reis door Zuid-Amerika van 2018 en daarmee ook van onze reis door Peru. We verbleven hier voor het eerst in een hostel, en wel het Backpacker Family Club Hostel wat inmiddels is omgedoopt in het Ecopackers Hostel. Lima is met 10,7 miljoen inwoners met grote afstand de grootste stad van Peru en 1 op de 3 inwoners van Peru woont dan ook in deze stad.

Wist je dat?
Lima is verrassend genoeg de enige hoofdstad van Zuid-Amerika die aan de kust is gelegen. Lima ligt aan de Stille Oceaan en de kust bestaat voornamelijk uit kliffen. Mede door het milde klimaat en de mist die in grote delen van het jaar de stad bedekt is Lima echter helaas geen strandbestemming.


8. Londen

Op de 35e plaats vinden we de eerste Europese bestemming die wij hebben bezocht, namelijk Londen. De hoofdstad van Engeland is waarschijnlijk onze meest bezochte bestemming en meestal proberen we dit te koppelen aan het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Londen heeft met 9,3 miljoen inwoners beduidende meer inwoners dan Birmingham dat de tweede stad van Engeland is.

Wist je dat?
In 2012 werd The Shard geopend in Londen. Met een hoogte van 309 meter hoogte was dit niet alleen het hoogste gebouw van Londen, maar ook van heel Europa. Het piramidevormig gebouw biedt op de 72e verdieping een uitkijkplatform over de hele stad. In de loop van de jaren zijn er 5 hogere gebouwen in Europa gekomen die zich allemaal in Rusland bevinden.


9. New York

De eerste stad uit uit de Verenigde Staten van Amerika die we terugvinden is New York op de 42e plaats. We verbleven hier de laatste dagen van onze rondreis door de Verenigde Staten van Amerika en Canada in 2012 en sliepen in het Excelsior Hotel vlakbij het Central Park. New York kent 8,3 miljoen inwoners waarmee het 3,3 miljoen inwoners meer heeft dan Los Angeles.

Wist je dat?
Het bekendste beeld van New York is het Vrijheidsbeeld. Het 46 meter hoge beeld werd in juli 1884 gemaakt in Frankrijk, en geschonken aan de Verenigde Staten. Het beeld arriveerde in juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York en bestond uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten. In april 1886 was het nieuwe voetstuk klaar, waarna het in 4 maanden weer in elkaar werd gezet.


10. Kuala Lumpur

In 2015 hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Maleisië die startte in Kuala Lumpur, de stad die we terugvinden op de 45e plaats. We sliepen hier in het goed gelegen Swiss Garden Hotel. Kuala Lumpur heeft maar liefst 8 miljoen inwoners waardoor 1 op de 4 Maleisiërs in de hoofdstad woont.

Wist je dat?
Ook Kuala Lumpur heeft een kenmerkend hoog gebouw, en in dit geval zijn er dat zelfs twee: de Petronas Twin Towers. Bij de inwijding van het gebouw in 1998 was het zelfs het hoogste gebouw ter wereld, maar inmiddels staat het nog op de 16e plaats. De Petronas Twin Towers blijven echter de hoogste identieke gebouwen ter wereld met een hoogte van maar liefst 452 meter.


11. Toronto

In 2012 hebben we een rondreis gemaakt door de Verenigde Staten van Amerika en Canada waarbij we Toronto hebben bezocht. Deze stad vinden we dan ook terug op de 96e plek met maar liefst 4,2 miljoen inwoners. We verbleven hier in het Metropolitan Hotel, wat inmiddels helemaal vernieuwd is tot The SoHo Hotel. Met Toronto ronden we dan ook het overzicht af van de 11e grootste steden ter wereld die wij zelf wel eens hebben bezocht.

Wist je dat?
Toronto wordt vaak genoemd als een van de meest leefbare steden ter wereld. Dit komt onder andere door de milieuvriendelijkheid, hoge welvaart en relatief weinig misdaad in vergelijking met andere grote steden in Noord-Amerika.


Wat is de grootste stad ter wereld die jij al wel eens hebt bezocht?

Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.