20162017EuropaNoorderlicht - Oslo & Tromsø (27/12/2016-01/01/2017)NoorwegenReisverslagen

We gaan in Noorwegen op jacht naar het noorderlicht!

Over 7 dagen is het zover, en gaan we opnieuw een droomreis maken. Na onze zomerse natuurpracht in Panama & Costa Rica gaan we nu een andere droom proberen te verwezenlijken. We gaan op 27 december voor 6 dagen naar Noorwegen met als hoofddoel het zien van het noorderlicht. In deze blog vertellen we je hoe deze reis eruit gaat zien.

Noorderlicht

Het noorderlicht (of het poollicht..wat jij wilt) zou een van de meest wonderlijke natuurverschijnselen van de wereld moeten zijn. Heel kort samengevat zou dit voor een heel bijzonder dansend groen licht moeten zorgen. Dit licht wordt veroorzaakt door de magnetische velden die zich rond de poolcirkels van de aarde bevinden. (Voor meer info check Noorderlicht Wikipedia)

Reisbeschrijving

De reis is ditmaal helemaal zelf samengesteld en gaan we als volgt beleven.We beginnen op dinsdag 27 december 2016 waar we om 10:45 vertrekken vanaf Schiphol richting Oslo:

We zullen een dag in Oslo doorbrengen en overnachten in het Radisson Blu Scandinavia Hotel. Vervolgens zullen we een dag later op 28 december 2016 om 10:25 door doorvliegen naar Tromsø: