11 TipsArtikelenCuraçaoNoord-Amerika

Onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao

Zoals we inmiddels al talloze keren hebben verteld hebben we in december 2021 een prachtige reis naar Curaçao gemaakt. Op onze website kan je hier een groot aantal reisverslagen over terugvinden. We hebben hier de mooiste stranden gezien, maar ook veel leuke activiteiten gedaan. Je kan dus veel meer doen op Curaçao dan je zou denken. Daarom hebben we onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao op een rijtje gezet!


1. Eet leguaan bij Jaanchie’s
De levende menukaart van Jaanchie’s

Een van de bekende restaurants van het eiland is Jaanchie’s. Helemaal in Westpunt vind je hier het schattige restaurantje. Het restaurant bestaat al sinds 1936 en wordt tegenwoordig gerund door Jan Christiaan. “Jaanchie” erfde het restaurant van zijn vader, de originele “Jaanchie”. Het geheime ingrediënt is volgens hem de zogenaamde “Vitamine L”, oftewel een beetje liefde. Het restaurant is al een bezienswaardigheid op zich., Het staat vol met bijzondere spullen en de kleine vogeltjes vliegen dwars door het restaurant heen.

Er is geen menukaart, want Jaanchie komt zelf aan tafel vertellen wat er allemaal te eten valt. Een van de bijzondere gerechten is leguaan. Jaanchie’s is dan ook nog een van de weinige plekken op het eiland waar je dit kan eten. Snel gaat het allemaal niet, dus je moet wel even geduld hebben. Het restaurant is iedere dag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Voor een hoofdgerecht en verplicht ijsje betaal je maar NAf 35 (ongeveer €17,80) en voor dat geld ga je goed gevuld weer van tafel.


2. Blijf slapen in het Morena Resort
De woonkamer van ons mooie appartement in het Morena Resort

Wij hadden voor deze keer via ABC Travel een volledig verzorgde reis naar Curaçao geboekt. Daar zat de huur van onze auto bij inbegrepen, net als ons verblijf in het Morena Resort. Dat was een geweldige keuze, want het Morena Resort is ons enorm goed bevallen. Het complex heeft in totaal 99 appartementen en villa’s, van 1 slaapkamerappartementen voor koppels tot villa’s voor 8 personen. Ons appartement was erg netjes, met een uitstekend bed, een goede douche en een mooi ingerichte woonkamer.

Ook hebben alle verblijven een eigen balkon of terras. Daardoor was het nog tot laat in de avond heerlijk om lekker privé buiten te zitten. Op het terrein zijn 2 zwembaden te vinden waar je heerlijk kan genieten. De zwembaden hebben zout water waardoor je geen last hebt van chloor. Daarnaast is er een uitstekend restaurant te vinden en is het park helemaal autovrij. Het resort is gelegen in de Jan Thielbaai, op loopafstand van een supermarkt en het strand. Wij hebben genoten van de rust op het park en zouden het dan ook zeker aanraden. Daarom is het een van onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao!


3. Beklim de Christoffelberg
Samen op de foto op de top van de Christoffelberg

Een tijdje terug hebben we een artikel geplaatst met onze gids voor het beklimmen van de Christoffelberg. Het is dan ook niet zo gek dat deze activiteit op de lijst staat van onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao. Als je graag wat actief bezig wil zijn is dit de ideale activiteit om naast een sportieve uitdaging ook nog het eiland op een bijzondere manier te kunnen zien. De Christoffelberg is namelijk met 372 meter het hoogste punt van het eiland. Het beklimmen van de de berg kan je iedere ochtend doen tussen 6:00 uur en 10:00 uur. Door de warmte is het verstandig om vroeg op pad te gaan.

Als volwassene betaal je 25 NAf (+/- €12,50) entree en kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen NAf 8,75 (+/- €4,50). In ongeveer 1 1/2 uur klim je naar de top van de berg en kan je genieten van het prachtige uitzicht. Zorg wel voor goede schoenen, smeer je goed in en neem voldoende drinkwater mee voor onderweg. Als je je daar allemaal aan houdt heb je vast en zeker een geweldige ochtend!


4. Ga schildpadden spotten bij Playa Piskado
Bij Playa Piskado kan je het beste schildpadden spotten!

Helemaal in het uiterste westen van Curaçao vind je een van onze favoriete stranden, Playa Piskadó. In een van onze eerdere artikelen heb je al eens kunnen lezen wat onze favoriete stranden zijn. Dit strand steekt er wat ons betreft bovenuit vanwege de zeeschildpadden die je hier kan vinden. Vanwege de vele vissersbootjes die hier actief zijn worden er veel resten de zee in gegooid. De zeeschildpadden zijn hier duidelijk van op de hoogte en zijn dus in grote getale aanwezig. Vanaf de kleine pier kan je ze al zien zwemmen, maar het is nog leuker om hier heerlijk te snorkelen.

Voor 2 bedjes en 1 parasol betaal je hier 20 NAf (+/- €10) en er bevindt zich ook een zogenaamde “snack” waar je naast friet en hamburgers natuurlijk ook vis kan kopen. Playa Piskadó werd dan ook al snel een van onze favoriete strandjes van het eiland. Zeg nou zelf, wat is nou leuker dan het snorkelen tussen zeeschildpadden? Wat ons betreft is dit daarom absoluut een van onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao!


5. Doe de Local Food Walk met Dundu Tours
Met de Local Food Walk van Dundu Tours krijg je overal wat lekkers te eten!

Naast de heerlijke stranden en de natuur leren we ook altijd graag wat bij over de cultuur van een bestemming. Op een eiland als Curaçao ligt dat niet voor de hand, maar gelukkig zijn er verschillende aanbieders van rondleidingen door de hoofdstad Willemstad. Een van deze aanbieders is Dundu Tours, opgericht door Jacqueline Mulder-Presentacion. Zij bieden 4 verschillende tours aan: een stadswandeling door Willemstad, een E-scooter Tour, een gepersonaliseerde tour en de Local Food Walk. Hier betaal je $60 per persoon voor maar is absoluut de moeite waard.

Dit is namelijk de tour die wij ook hebben gedaan. In ongeveer 3 uur hebben veel van Otrabanda gezien en heerlijk gegeten. Het waren voornamelijk bescheiden hapjes die lokaal bereid waren en bij de mensen thuis werden aangeboden. Een mooie gelegenheid om wat meer mee te krijgen van de inwoners van Curaçao en om natuurlijk lekker iets te eten. Heb je ook al trek gekregen en wil je zelf ook zo’n tour doen? Lees dan maar eens goed het artikel door over Dundu Tours op onze website.

‘De leukste activiteiten doe je betaalbaar, met Kortingskaart Curaçao!

Ga jij binnenkort naar Curaçao en wil je tijdens je reis genieten van de beste aanbiedingen op het eiland?

Dat komt dan goed uit, want in samenwerking met Kortingskaart Curaçao mochten wij 1 groepskaart weggeven ter waarde van €49.95!
Hiermee heb je korting voor maximaal 5 personen voor 10 dagen bij meer dan 30 bedrijven. Want de leukste activiteiten doe je betaalbaar, met Kortingskaart Curaçao!

De winnares is inmiddels bekend, Imca Blom van Taste travel, heel veel plezier met deze prijs!


6. Drink een lekkere frisse shake
Overal op het eiland vind je kraampjes met de lekkerste shakes

Over heel het eiland zie je ze staan, de kraampjes met “shakes”. Dit is een verschijnsel dat je in heel Latijns-Amerika ziet en ook op Curaçao. Wij zijn hier erg over te spreken. Heel simpel gezegd zijn het kraampjes die smoothies en milkshakes aanbieden. Deze drankjes zijn allemaal op basis van fruit. Zo heb je de meest uiteenlopende smaken, van banaan en ananas tot papaja en aardbeien. Smoothies zijn puur op basis van fruit, en bij shakes wordt er ook nog een flinke hoeveelheid melk toegevoegd. Volgens goed lokaal gebruik wordt er ook nog altijd een flinke schep suiker in gegooid.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, want een goed gevulde beker kost je 7 NAf (+/- €3,50). Na een lange dag aan het warme strand liggen is dit een uitstekende optie om even bij te tanken zoals wij ook deden bij Curaçao Shakes aan de kant van Weg naar Westpunt.


7. Koop een lokale simkaart van Flow om overal bereik te hebben
De zogenaamde “chippie” van Flow is perfect om overal op het eiland bereikbaar te zijn.

Onze zevende tip voor Curaçao is het kopen van een lokale simkaart. Eigenlijk geldt deze tip voor bijna iedere bestemming buiten Europa. Het aanschaffen van een lokale simkaart kan je namelijk heel veel kosten besparen aangezien je niet een zogenaamde “buitenland bundel” aan hoeft te schaffen bovenop je huidige abonnement. Belminuten zijn bij een lokale simkaart niet zo interessant, maar data wel. Zo is een lokale simkaart superhandig om op Curaçao je navigatie te gebruiken, of via WhatsApp of Instagram die jaloersmakende foto’s naar je vrienden en familie te sturen.

Op onze website vind je dan ook een uitgebreid artikel over het kopen van een lokale simkaart op reis. Op Curaçao kozen wij voor Flow. Bij Flow kan je heel makkelijk een Chippie Tourist SIM kopen. Deze kan je kopen bij de verschillende Flow winkels op het eiland. Heb wel een beetje geduld, want het kan even duren voor je geholpen wordt. Voor ongeveer €25 heb je 3GB data en 300 minuten lokaal bellen. Wat ons betreft superhandig en daarom een van onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao !


8. Ga een dagje naar Klein Curacao met Mermaid Boat Trips
Klein Curaçao is een prachtig bounty eiland

Misschien had je er nog nooit van gehoord, maar op 10 kilometer afstand van Curaçao ligt het 1,7 km2 kleine eilandje Klein Curaçao. Het kleine eilandje is volledig onbewoond en je kan er dan ook alleen maar een vuurtoren en een oud scheepswrak vinden. Daarnaast staan er ook een paar gebouwen die horen bij de 2 aanbieders van dagtours naar Klein Curaçao. Een van die aanbieders is Mermaid Boattrips, waarmee wij tijdens ons verblijf op Curaçao een dag op pad zijn geweest. Eerder hebben we hier al een uitgebreid artikel over geschreven met alle informatie die je nodig hebt voor een dagje naar Klein Curaçao.

Deze dagtrip is niet goedkoop, maar voor ongeveer €120 per persoon heb je een geweldig dag. Na 1 1/2 uur varen kom je op het eiland aan en volgt het ontbijt. Daarna is het tijd om te chillen aan het parelwitte strand, te snorkelen of het eiland te ontdekken. Een foto bij de vuurtoren of een van de scheepswrakken mag namelijk niet ontbreken. Na de uitgebreide barbecue lunch kan je weer lekker verder gaan voordat de boot aan het einde van de middag weer koers zet richting Curaçao. Een dag op dit bounty eiland mag dan ook niet ontbreken naar onze mening en staat daarom niet voor niks op deze lijst met 11 tips voor jouw trip naar Curaçao!


9. Bezoek het Shete Boka National Park
Boka Tabla, de eerste stop in Shete Boka National Park

Dat Curaçao veel moois te bieden heeft is inmiddels wel duidelijk. Naast de mooie stranden en het prachtige Christoffel Nationaal Park is er nog een natuurpark dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Dat is namelijk het Shete Boka National Park. Op ongeveer 1 uur rijden van de Jan Thielbaai ligt dit park, op ongeveer 2 kilometer van de ingang van het Christoffelpark. Ook over het Shete Boka National Park hebben we onlangs een uitgebreid artikel geschreven. Wat je kan verwachten is de ruige kust van het eiland. Het water van de Caribische zee klapt hier met veel geweld tegen de rotsen aan wat in de loop van vele jaren heeft gezorgd voor een aantal prachtige inhammen. “Shete Boka” betekent dan ook net zoiets als “zeven inhammen”, en dat dekt ook precies de lading.

Trek een paar goede schoenen vanwege de scherpe ondergrond, smeer je goed in en ga zeker een kijkje nemen. Het park is ieder dag geopend van 9:00 uur tot 16:30 uur en voor NAf 17,50 (ongeveer €8,80) per volwassene en NAf 2,00 (ongeveer €1) per kind kan je hier makkelijk ongeveer 1 1/2 uur doorbrengen. Als je dan toch in het westen van het eiland zit kan je na een bezoek aan dit park direct een bezoekje brengen aan het eerder genoemde Jaanchie’s Restaurant. Zo pak je in een keer 2 van onze 11 tips mee voor jouw trip naar Curaçao .


10. Bezoek Playa Lagun
Vanaf het terras van Bahia Beach Bar & Restaurant heb je een prachtig uitzicht op de baai

Ook bij onze 10e tip verwijzen we nog maar eens terug naar het artikel over onze favoriete stranden op Curaçao. Een strand wat je volgens ons namelijk echt niet mag missen is Playa Lagun. Voor ons was dit de perfecte plek voor een dagje naar het strand. We houden nou eenmaal niet van enorme drukte, en we de voorzieningen hoeven ook niet enorm uitgebreid te zijn. Playa Lagun is een heerlijk rustig strand dat gelegen is tussen de rotsen. Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats die al bijna op het strand is. Voor 7,50 NAf (+/- €3,60) kan je hier een heerlijk ligbed huren en omdat er voldoende beschutting is kan je altijd wel een plekje in de schaduw vinden.

Wij vonden het erg grappig dat er ook kippen rondlopen over het strand, al moet je er wel heel goed op letten dat je geen eten laat slingeren. Als je iets wilt eten of drinken kan dit ook. Je loopt hiervoor naar de trap aan de rechterkant van het strand. Hiermee loop je zo naar de Bahia Beach Bar & Restaurant. Hier kan je vervolgens onder het genot van een drankje en hapje genieten van het adembenemende uitzicht. Een echte aanrader dus!


11. Koop wat leuke souvenirs in Willemstad
Als je in Willemstad bent koop je natuurlijk ook een souvenir in de Ronde Markt

Een bezoek aan Willemstad mag natuurlijk niet ontbreken bij een reis naar Curaçao. Mocht je hier niet verblijven dan is de stad heel makkelijk te bereiken. Je parkeert de auto gratis en makkelijk op het Abraham M. Chumaceiro Bulevar plein en loopt zo de stad in. Voor een leuke souvenir moet je even een rondje maken in de Ronde Markt. Deze cirkelvormige overdekte markt staat vol met kraampjes met lokale verkopers. Van badlakens, beeldjes, schilderijtjes en houtsnijwerk tot speelgoed en koelkastmagneten, je gaat hier zeker iets vinden om dit eiland nooit te vergeten. Als je er dan toch bent stap je ook net zo makkelijk binnen bij Plasa Bieu. Deze foodhall heeft verschillende eetkraampjes waar je de beste lokale specialiteiten kan vinden voor een schappelijke prijs. Als je daarna de Drijvende Markt en de Pontjesbrug ook nog gezien hebt is je bezoek aan Willemstad helemaal compleet.

‘Haal het maximale uit je vakantie op Curaçao, ook met een klein budget!

6 gedachten over “Onze 11 tips voor jouw trip naar Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.