ArtikelenNederland

Een bijzondere citytrip in de wikkelboat in Rotterdam

Vanwege het coronavirus hebben we een tijd geleden al besloten om deze zomer geen verre reis te maken. Wij willen geen risico nemen en een mogelijke reis in het water zien vallen en besloten daarom om onze wensen maar een tijdje door te schuiven. Dit betekent natuurlijk niet dat we nergens heen gaan, want op 22 juli gaan ook wij namelijk een kort reisje maken in Nederland. Eerder was er al een artikel over te vinden op de website van 3 op Reis, want we gaan een bijzondere citytrip maken naar Rotterdam, waar we zullen verblijven in een wikkelboat.

De twee wikkelboats gelegen in de Red Apple Marina jachthaven in Rotterdam.
De twee wikkelboats gelegen in de Red Apple Marina jachthaven in Rotterdam.
Wikkelboat

Eerst even wat uitleg over de accommodatie waar we zullen verblijven. We gaan namelijk 2 nachten slapen in de Wikkelboat. Dit is een drijvende versie van het wikkelhouse. Dit zal je misschien ook niet direct iets zeggen, maar dit is een woning gemaakt van golfkarton. Met een hele speciale gepatenteerde methode wordt dit rond een enorme mal gewikkeld terwijl er ondertussen ook lijm wordt toegevoegd. Op deze manier ontstaat er een keiharde en isolerende structuur. Hiermee worden losse segmenten gemaakt van 5m2 die samengesteld een wikkelhouse kunnen vormen. Zet je deze op een platform in het water, dan spreek je dus over een wikkelboat.

Sinds 2017 ligt de wikkelboat in de meest centraal gelegen en nieuwste jachthaven van Rotterdam, de Red Apple Marina. Het voordeel is dat deze op een steenworp afstand van Station Blaak en de Markthal ligt. Het idee is afkomstig van Jelle de Haan en Sander Waterval die vanaf hun woningen uitkeken op de jachthaven. Daar ontstond het idee om een drijvende accommodatie op het water te plaatsen.

In totaal liggen er 2 wikkelboats in deze haven, die beiden plaats bieden aan 4 personen. De Wikkelboat 2 heeft echter als voordeel dat deze een jacuzzi op het dek heeft staan waar je ’s avonds heerlijk in kan ontspannen. Daarnaast is de huur van 2 Stark E-bikes inbegrepen bij de Wikkelboat 2. De wikkelboat is voorzien van allerlei moderne snufjes zoals slimme sloten en een “digitale butler”, en beschikt ook nog eens over een barbecue. Een overnachting is misschien niet de goedkoopste optie voor een citytrip naar Rotterdam, maar de wikkelboat maakt er zeker een bijzondere trip van.

Booking.com
Ons verblijf

Een paar maanden terug waren we midden in de coronacrisis op zoek naar een mogelijkheid om er dit jaar toch nog even op uit te kunnen in eigen land. Onze voorkeur ging daarbij uit naar een speciale overnachting in een plek waar iets te beleven valt. Daarom kozen we na het goede contact met de eigenaren voor de wikkelboat.

We zullen er 2 nachten verblijven, van 22 t/m 24 juli 2020 en kijken er in deze tijd erg naar uit. We hebben de Wikkelboat 2 dus kunnen genieten van de aanwezige jacuzzi. Daarnaast zullen we zeker gebruik maken van de elektrische fietsen om de stad te verkennen. Hou dus zeker onze website, Facebookpagina en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van ons unieke verblijf.

Misschien kan jij ons wel vertellen waar we absoluut moeten gaan eten, waar we een kijkje moeten gaan nemen of wat we echt moeten gaan doen in Rotterdam?

Laat onder het bericht dan een reactie achter met jouw tips en wie weet zie jij over een paar weken wel langskomen dat we een van jouw tips aan het uitproberen zijn!

We kijken erg uit naar ons verblijf in deze bijzondere accommodatie.
We kijken erg uit naar ons verblijf in deze bijzondere accommodatie.
[bdotcom_bm bannerid=”10227″]

Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Een gedachte over “Een bijzondere citytrip in de wikkelboat in Rotterdam

  • Halina Welboren-van Mullem

    Nooit van een Wikkelboot gehoord, interessant en zo leer je nog eens wat.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.