ArtikelenAziëJordanië

De voordelen van de Jordan Pass

Een tijdje terug hebben we al verteld over onze reis voor komende zomer. Van 11 t/m 25 augustus gaan we dit jaar voor het eerst richting het Midden-Oosten. We gaan dan namelijk 2 weken door Jordanië reizen. We kijken enorm uit naar deze reis en zijn ons daarom goed aan het voorbereiden. Een van de tips die we overal terug zien komen is het aanschaffen van een Jordan Pass. Wat de Jordan Pass is en wat de voordelen er van zijn lees je in dit artikel!

Jordan Pass

Er zijn wereldwijd veel bestemmingen waar je een zogenaamde toeristenkaart kan kopen. Vaak betreft dit een kaart voor een stad, zoals we in Kopenhagen hebben gehad. Met deze kaart kan je meestal de bekendste toeristische attracties gratis, of tegen een flinke korting bezoeken. Bij de Jordan Pass gaat het echter om een kaart die je in het hele land kan gebruiken. Daarnaast kan je er mee dan 40 attracties volledig gratis mee bezoeken.

Je hebt 3 varianten die je online via de website van de Jordan Pass aan kan schaffen. De zogenaamde Jordan Wanderer kost je 70 JD (€94), de Jordan Explorer 75 JD (€100). De Jordan Expert kost je 80 JD (€107,50). Je kan met de Jordan Pass altijd meer dan 40 attracties volledig gratis bezoeken. Denk hierbij aan Wadi Rum, Jerash, de Amman Citadel, de Kerk van de Apostelen in Madaba en natuurlijk Petra. Petra is de grootste toeristische trekpleister van Jordanië en daar zit dan ook het verschil in tussen de varianten. Bij de Jordan Wanderer heb je namelijk 1 dag toegang tot Petra. Met de Jordan Explorer is dit 2 dagen, en met de Jordan Expert 3 dagen.

Je kan de Jordan Pass alleen als buitenlandse toerist mininaal 7 dagen voor vertrek aanschaffen, en enkel via via de website van de Jordan Pass. Na aankoop moet je de Jordan Pass binnen 12 maanden gebruiken. Wanneer je de Jordan Pass voor het eerst hebt laten scannen bij een van de attracties kan je hem vervolgens 2 weken lang door het hele land gebruiken. Je moet wel minimaal 3 nachten in Jordanië verblijven om de voordelen van de Jordan Pass te kunnen plukken.

Met de Jordan Pass kan je meer dan 40 attracties door heel Jordanië gratis bezoeken
De voordelen

Vaak heb je bij het aanschaffen van een dergelijke kaart het gevoel dat je de kosten er niet uit zal halen. Bij de Jordan Pass is dat écht niet het geval. Als buitenlandse toerist kan je er dan eigenlijk ook niet omheen om hem aan te schaffen. Ik heb de voordelen van de Jordan Pass dan ook even voor je op een rijtje gezet.

– Een van de grootste voordelen van de Jordan Pass is dat hier de kosten voor je visum al mee zijn afgedekt. Een visum voor Jordanië kost je normaal gezien 40 JD (+/- €53). Hiermee heb je dus al de helft van je Jordan Pass terugverdiend als je bij aankomst op het vliegveld je reeds aangekochte Jordan Pass laat zien.

– Als je naar Jordanië gaat dan ga je ook zeker Petra bezoeken. Een bezoek aan Petra is inbegrepen bij de Jordan Pass. Dit zou je normaal 50 JD (€67) voor 1 dag, 55 JD (€74) voor 2 dagen en 60 JD (€80) voor 3 dagen kosten. Met alleen een bezoek aan Petra en je visumkosten bespaar je dus al meer dan €25!

– Tel daar nog de andere toegangsprijzen bij op en je zal al heel snel merken dat je dit heel veel geld gaat besparen. Zo zou toegang tot Jerash je 10 JD (€13) kosten en Wadi Rum 5 JD (€6,50). Veel andere bezienswaardigheden zoals De Kerk van de Apostelen, het Romeinse Theater in Amman of de Amman Citadel kosten je maar een paar Jordaanse dinar. Bij elkaar opgeteld kunnen de besparingen dus enorm oplopen.

De Jordan Pass kan je al voor je reis online bestellen via de website van de Jordan Pass. Je kan deze wel alleen kopen met je creditcard. Je hoeft dus ter plekke niets meer te doen. De Jorden Pass is uiteindelijk niets meer dan een JPG bestand dat je opslaat in je smartphone, of dat je uitprint op papier. Deze laat je scannen bij de ingang van de attractie en vervolgens kan je zo doorlopen!

– Tenslotte krijg je ook nog eens een heleboel gratis digitale brochures toegestuurd die vol staan met leuke tips mooie locaties in Jordanië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.