Artikelen

Reisprins bestaat 1 jaar en dat gaan we vieren!

Ja je leest het goed, Reisprins bestaat 1 jaar! Na onze reis door Zuid-Amerika van 2018 besloten we om onze persoonlijke reisblog “Erik en Judith’s Reisblog” om te zetten in een professionelere website. Al vrij snel was de naam en het logo (nogmaals bedankt Hanneke!) er en konden we de website op 27 november 2018 lanceren. Het doel bleef nog altijd om vanuit onze persoonlijke ervaringen onze grote passie voor reizen te delen, maar dan voor een iets breder publiek.

Naast onze reisverslagen, dat nog altijd de basis blijft van onze website, besloten we daarom om de website verder uit te breiden met verschillende artikelen. Erg in trek zijn bijvoorbeeld de lijstjes met “11 tips” zoals die al verschenen zijn van Rio de Janeiro, Buenos Aires en São Paulo, maar ook de reisroutes van Japan, de Verenigde Staten en Mexico bleken een goede toevoeging te zijn.

Vrienden van Reisprins

Een van mijn favoriete rubrieken die ik afgelopen jaar aan de website heb toegevoegd is Vrienden van Reisprins. Het concept is heel erg simpel: een volledig artikel waarin een van onze reisvrienden vertelt over zijn of haar reizen. In ons persoonlijk leven hebben we op allerlei manieren inmiddels verschillende mensen ontmoet door heel Nederland en België die dezelfde passie delen. Er zullen dus zeker nog heel wat opvolgers van Mario, Joep en Steff komen.

Wil jij ook wel eens een interview af laten nemen voor de rubriek “Vrienden van Reisprins”?

Neem dan gerust contact met ons op!

Winacties

Iets wat afgelopen jaar ook veelvuldig voorbij is gekomen zijn de zogenaamde “winacties”. Samenwerkend met verschillende bedrijven hebben we afgelopen jaar verschillende producten mogen testen, maar vooral weg mogen geven. Succesvolle winacties waren bijvoorbeeld de prachtige hamamdoeken van Happy Towels, het bamboeondergoed van Bamig, of de digitale bagagelabels van TagOnce. Nog leuker om weg te geven zijn de boeken die we mochten recenseren zoals Wegwee van Ap Dijksterhuis, Trotter Reizen en Pinnen in Mongolië van Liesbeth Rasker.

Waarschijnlijk vragen mensen zich wel eens af wat het doel van die winacties is? Daar kunnen we eigenlijk heel eerlijk over zijn. Als website zijn we actief bezig om het bereik te vergroten. Hoe meer mensen de website weten te vinden, hoe meer mensen voordeel kunnen halen uit onze artikelen. Onze winacties helpen daar aan bij doordat de verschillende reacties op de artikelen, onze Instagram pagina en onze Facebookpagina ons beter vindbaar maken. Daarnaast vinden we het ook gewoon heel erg leuk om anderen blij te maken hiermee!

Statistieken

Allemaal leuk dat de website 1 jaar bestaat en dat we wekelijks nieuwe artikelen plaatsen, maar worden die eigenlijk wel gelezen? Vol trots kunnen we zeggen dat dit zeker het geval is! Benieuwd naar onze statistieken?

– Het totaal aantal weergaven sinds de lancering op 27 november 2018 heeft inmiddels bijna de 22.000 bereikt.

– Deze 22.000 weergaven zijn afkomstig van een totaal van bijna 12.500 bezoekers.

– Het best bekeken artikel op de website gaat over de kosten die we gemaakt hebben tijdens onze reis door Zuid-Amerika. Dit artikel heeft inmiddels meer dan 1.000 weergaven.

– Ook de reisroutes door Japan (+700 weergaven) en Europa (+600 weergaven) scoren goed.

– We worden ook steeds beter gevonden op zoekmachines. Zo hebben we meer dan 3.500 weergaven te danken aan de zoekmachines waarmee we gevonden zijn.

– De meeste bezoekers komen echter bij ons terecht via onze Facebookpagina (+8.000 weergaven), die inmiddels 473 likes heeft. Dit aantal mag zeker nog groeien, dus wees vrij om al je vrienden voor onze pagina uit te nodigen ;-).

– Tenslotte hebben we ook nog een Instagramaccount waarop we actief zijn en op dit moment ongeveer +1200 volgers hebben.

Mooie statistieken dus voor een eerste jaar, maar we hopen de komende jaren zeker nog verder door te groeien met jullie hulp!

Dat moet gevierd worden!

Dit 1 jarig jubileum laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom hebben we in de maand december een heleboel speciale acties!

– Zo hadden we een speciale samenwerking met de website Backpackkit.nl, waarvoor we vanaf 1 december een week lang een unieke kortingscode mochten geven waarbij je 11% korting op je bestelling kon krijgen.

– Ook de ANWB werkte mee aan onze verjaardag en daarom mochten we tussen 2 en 9 december ook een exemplaar van het ANWB Fijn Weekend inspiratiegids t.w.v. €19,95 weg geven!

– Daarna hebben we van 9 t/m 15 december een te gekke winactie gehad waarbij een stijlvolle rugzak van TruBlue, de The TruBlue Original+ Sedona met TruBlue Regenhoes t.w.v. €74,95 weg mochten geven! Omdat niet iedereen kan winnen mochtenen we ook nog een unieke kortingscode weggeven waarmee je t/m 31 december 2019 15% korting kreeg op je bestelling!

– Vanaf 16 december zijn we gewoon lekker doorgegaan en kwam er een uitgebreide review van het boek “Zuid Amerika, 15 reizen weg van de massa” van de makers van het reismagazine Columbus Travel, waarvan we ook een exemplaar weg mochten geven.

– Tenslotte was het de beurt aan een prachtig reisverhaal want er is een uitgebreide review van het nieuwe boek “Cappuccino in het Midden-Oosten” van schrijfster Anika Redhed. Tussen 23 december en 4 januari kon je ook nog eens kans maken op een exemplaar van dit boek en deed Anika er ook nog een reisdagboek bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.