ArtikelenCuraçaoNoord-Amerika

Onze favoriete stranden op Curaçao

Aan het einde van 2021 hebben we nog een prachtige reis naar Curaçao gemaakt. Dit heb je kunnen lezen in de reisverslagen die we daar hebben gemaakt. We zijn erg actief geweest op het eiland en bijvoorbeeld Shete Boka National Park bezocht en de Christoffelberg beklommen. Ook hebben we een Local Food Walk met Dundu Tours gedaan en zijn we met Mermaid Boattrips naar Klein Curaçao geweest. Onze favoriete bezigheid was echter misschien wel het ontdekken van de talloze mooie stranden die Curaçao te bieden heeft. Daarom hebben we onze favoriete stranden op Curaçao voor je op een rijtje gezet!


Playa Abou / Grote Knip
Grote Knip

Een van de bekendste stranden van Curaçao is Grote Knip, of Playa Abou zoals het door de lokale bevolking wordt genoemd. Het strand wordt zo genoemd vanwege de nabijgelegen Plantage Knip, en het landhuis Knip. Je vindt er een grote parkeerplaats waar je heel makkelijk de auto kan parkeren. Het strand is ingeklemd tussen verschillende rotsen. De zonaanbidders komen hier goed aan hun trekken. Ook als je de schaduw op wil zoeken kan je hier makkelijk een beschut plekje vinden onder het groen. Daarnaast kan je er uitstekend snorkelen.

LOCATIE: Grote Knip is een van de meest westelijk gelegen stranden van het eiland op ongeveer 45 kilometer afstand van Willemstad.
TOEGANGSPRIJS: Gratis
HUUR BEDJES: Je huurt al een bedje voor 7,50 NAf (+/- €3,60)
ETEN/DRINKEN: Bij de parkeerplaats staat een kraampje met shakes en smoothies. Aan het strand zelf zit een zogenaamde “snack” waar je eten en drinken kan bestellen zoals friet en hamburgers.


Klein Curaçao
Klein Curaçao

Dit strand is een klein beetje valsspelen. Het ligt namelijk niet op Curaçao, maar op Klein Curaçao. Klein Curaçao ligt op ongeveer 10 kilometer van Curaçao en heeft maar een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer. De stranden zijn er stralend wit en het water kraakhelder. Je moet hier wel extra goed uitkijken voor de felle zon, want je verbrand hier nog sneller dan ergens anders. Snorkelen kan je hier ook uitstekend. Het wemelt er werkelijk van de vissen en ook heb je hier een grote kans om schildpadden te spotten.

LOCATIE: Klein Curaçao ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Curaçao. Je kan dit het beste bereiken via de verschillende bedrijven die dagtrips aanbieden.
TOEGANGSPRIJS: Met Mermaid Boattrips kan je voor €120 per volwassene en €60 per kind een dagje naar dit prachtige eiland.
HUUR BEDJES: Mermaid Boattrips heeft zijn eigen bedjes die je gratis mag gebruiken.
ETEN/DRINKEN: Bij de dagtrip zit zowel het ontbijt als een barbecue lunch inbegrepen, net als onbeperkt frisdrank.


Playa Piskadó / Playa Grandi
Playa Piskadó / Playa Grandi

Natuurlijk mag Playa Piskadó of Playa Grandi niet ontbreken op de lijst van onze favorieten stranden op Curaçao. Het staat namelijk vooral bekend vanwege de prachtige onderwaterwereld. Als je van snorkelen houdt en graag met je duikbril onder water zit te loeren moet je hier naartoe. Het is een echt vissersstrandje en het water ligt daarom vol met vissersbootjes. Ook vind je aan het strand een overkapping waar de vissers de vis schoonmaken. De resten gooien ze terug in de zee. Dat trekt veel schildpadden aan. Als je die wil zien moet je dus zeker naar dit strand gaan. Zelfs als je niet zo van snorkelen houdt is de kans groot dat je ze al kan zien vanaf de kleine pier. De auto kan je heel makkelijk parkeren, bijna tot op het strand. Als daar geen plek is moet je even doorrijden en kan je ook boven bij het kerkje parkeren.

LOCATIE: Playa Piskadó ligt nog westelijker dan Grote Knip, helemaal in het puntje van het eiland op ongeveer 46 kilometer afstand van Willemstad.
TOEGANGSPRIJS: Gratis
HUUR BEDJES: Voor 2 bedjes en 1 parasol betaal je 20 NAf (+/- €10)
ETEN/DRINKEN: Als je een beetje geluk hebt staat er een frietkar waar je ook broodjes kan bestellen. Wat dichter bij het strand vind je ook een “snack” waar je naast de gebruikelijke friet en hamburgers natuurlijk ook vers gebakken vis kan kopen.


Playa Lagun
Playa Lagun

Als je graag een lekker rustig strand hebt dan moet je naar Playa Lagun. We zijn hier geweest en kwamen helemaal tot rust. Het strand is gelegen tussen de rotsen, maar een heel stuk kleiner dan Grote Knip. Er zijn dan ook een stuk minder mensen. Er is een kleine parkeerplaats waarmee je heel dicht bij het strand kan parkeren. Door de ligging is het water lekker rustig en kan je dus ook hier heerlijk snorkelen. Ook duiken is een goede optie, want er zit ook een duikschool. Natuurlijk kan je kan hier goed bruin bakken, maar er is ook voldoende groen om een plekje in de schaduw te vinden. Wel lopen hier vrij veel kippen rond die snel op je af kunnen komen zodra ze iets te eten zien. Leguanen kan je hier ook veel vinden.

LOCATIE: Playa Lagun ligt ook in het westen van Curaçao. Vanaf Willemstad is het ongeveer 40 kilometer rijden.
TOEGANGSPRIJS: Gratis
HUUR BEDJES: Voor een bedje betaal je hier 7,50 NAf (+/- €3,60).
ETEN/DRINKEN: Ondanks dat dit een klein strand is zijn de faciliteiten om iets te eten of te drinken erg goed. Een aanrader is zeker de Bahia Beach Bar & Restaurant. Via een trap aan de rechterkant van het strand loop je zo naar boven. Vanaf boven kan je dan met een prachtig uitzicht genieten van een hapje en een drankje. Als je via de parkeerplaats wat verder van het strand af zal lopen kan je ook nog het restaurant Discover Lagun vinden.


Playa Porto Mari
Playa Porto Mari

Als je echt een hele dag naar het strand wil gaan en van alle gemakken voorzien wil zijn dan moet je de auto pakken naar Playa Porto Mari. Dit strand heeft namelijk alle denkb Als je vervolgens naar het strand loopt zie je direct al een winkeltje waar je nog de laatste badmode aan kan schaffen. Ook is er een duikschool te vinden. Het meest in het oog springend is echter de uitgebreide horeca die je hier kan vinden. Dit alles zorgt er wel voor dat het een zeer druk bezocht strand is. Het val daarom niet altijd mee om een plekje in de schaduw te vinden. Playa Porto Mari staat ook bekend vanwege de varkentjes die je hier op het strand kan vinden. Wij hebben er bij ons bezoek overigens geen gezien.

LOCATIE: Voor Playa Porto Marie moet je ook richting het westen rijden, maar na 29 kilometer ben je er al vanuit Willemstad. Je passeert hierbij de plaats Sint Willibrordus.
TOEGANGSPRIJS: Omdat Playa Porto Mari zich op het privégebied van de Plantage PortoMari bevindt betaal je 5 NAf (+/- €2,50) toegang per persoon.
HUUR BEDJES: Voor een bedje betaal je hier 7,50 NAf (+/- €3,60).
ETEN/DRINKEN: Zoals al eerder aangegeven is de horeca hier uitstekend. Je vindt hier een uitgebreide bar waar men allerlei drankjes serveert. Daarnaast is er ook een restaurant met een prachtig groot overdekt terras. Wij hebben hier genoten van een uitgebreide maaltijd en een lekkere cocktail.


Playa Forti
Playa Forti

Als je op zoek bent naar een parelwit strand met heerlijke ligbedjes en alle luxe zit je op Playa Forti verkeerd. Eigenlijk is er maar een goede reden om naar dit strand te gaan, en dat is voor de adrenalinekick. Vanaf de rotsen kan je hier namelijk van 12 meter hoogte zo de zee inspringen. Mocht je nu niet zo’n held zijn dan is het ook gewoon geweldig om te kijken hoe anderen de sprong wel wagen. Het zand is behoorlijk donker en grof. Er liggen ook veel kiezels en stenen. Het is toch een van onze favoriete stranden van Curaçao omdat we hier heerlijk hebben gegeten bij Restaurant Playa Forti met een geweldig uitzicht!

LOCATIE: Playa Forti ligt vlak onder Playa Grandi / Playa Piskadó op ongeveer 46 kilometer afstand van Willemstad.
TOEGANGSPRIJS: Gratis
HUUR BEDJES: Er is hier geen mogelijkheid tot het huren van bedjes
ETEN/DRINKEN: Bij Playa Forti kan je verschillende leuke restaurants vinden met een geweldig uitzicht op de zee. De restaurants bevinden zich bovenop de klif, aan de kant van de weg. Zo kan je terecht bij het Blue View Sunset Terrace. Hier heb je ook een mooi zicht op de mensen die van de klif afspringen. Dit doen ze namelijk vanaf de rand van het terras van Restaurant Playa Forti. Hier hebben wij na onze beklimming van de Christoffelberg heerlijk gegeten en even goed uitgerust.


Jan Thielbaai
Jan Thielbaai

Het laatste strand op dit overzicht is de Jan Thielbaai. Zoals veel Nederlanders was dit de locatie waar we verbleven. Het wemelt er dan ook werkelijk van de Nederlandse toeristen. Als je daar niet van houdt moet je er zeker niet heen. Dit heeft er wel voor gezorgd dat de faciliteiten hier uitstekend zijn. Je struikelt er werkelijk bijna over de ligbedden en ook zijn er douches en wc’s aanwezig. Daarnaast kan je er sporten en is er een duikschool. Ook is er een ruime parkeerplaats voor je auto en er is een ruime keuze uit restaurants. Om die reden vonden we dit strand dan ook vooral leuk om ’s avonds te bezoeken. Het was heerlijk om met je voeten in het zand en de zee op de achtergrond te genieten van het avondeten.

LOCATIE: De Jan Thielbaai ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Willemstad. De Caracasbaaiweg is wel een van de drukste wegen van het eiland dus hou daar rekening mee!
TOEGANGSPRIJS: Om toegang te krijgen tot het strand van de Jan Thielbaai betaal je 6 NAf (+/- €3). Als je in een van de omliggende resorts verblijft kan je een pasje krijgen waarmee je gratis toegang hebt.
HUUR BEDJES: Een bedje huur je voor 6 NAf (+/- €3) per stuk.
ETEN/DRINKEN: Aan de Jan Thielbaai is er voldoende keuze om iets te eten ten te drinken. De bekendste plek hiervoor is de Zanzibar. Je kan hier geweldig eten en drinken. Ook zijn er geregeld events zoals livemuziek en het beroemde Happy Hour op zaterdag. Een andere favoriet van ons was Zest. Vooral de picknicktafels aan het strand van het zogenaamde Zest Beach Café beviel ons heel er goed. Een eindje verder kan je vervolgens ook nog Koko’s vinden en Tinto. Honger hoef je hier dus niet te lijden!


Wat is jouw favoriete strand op Curaçao?

Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.