2019ArtikelenMexicoMexico (20/07/2019 - 09/08/2019)Noord-AmerikaReisverslagen

De voorbereidingen op onze reis door Mexico!

Na onze reis van 4 maanden door Zuid-Amerika van vorig jaar wisten we al vrij snel wat onze volgende bestemming zou gaan worden. We hebben ons zo vermaakt in Latijns-Amerika dat we deze kant weer op wilden gaan. We zochten een bestemming met cultuur, natuur, stranden en lekker eten en drinken en dus hadden we onze locatie al snel gevonden; Mexico! Vanwege het feit dat we beiden weer gewoon een baan hebben momenteel zitten we beperkt aan een periode van 3 weken. Om deze reden hebben we gekozen om enkel het schiereiland Yucatan bezoeken.n In dit artikel geven we uitleg over de voorbereidingen op onze reis door Mexico.

Route

Zoals eerder aangegeven hebben we ons dit jaar gericht op de oostkust van Mexico, het schiereiland Yucatan. Dit schiereiland bevat de staten Campeche, Yucatan en Quintana Roo. We vertrekken hier heen op zaterdag 20 juli 2019 en zullen op zaterdag 10 augustus 2019 weer thuis komen. We hebben dus in totaal 21 dagen in deze regio, die we goed willen besteden.

Cancún (+/- 2 nachten) Hier willen we 2 nachten verblijven. We komende eerste dag aan het eind van de middag aan en willen daarom niet direct doorreizen. Cancún is een wereldberoemd toeristenoord en wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. We hebben op verschillende plaatsen gelezen dat Cancún geen aantrekkelijke locatie is en daarom willen we hier na 2 nachten doorreizen. We hebben hier inmiddels een kamer geboekt in het La Villa du Golf à Cancun Hotel dat goed aangeschreven staat.

Isla Holbox (+/- 3 nachten) – Hier willen we (minimaal) 3 nachten verblijven. Waarschijnlijk reizen we hier door na ons verblijf in Cancún. Isla Holbox is een tropisch eiland met ongeveer 1500 inwoners en zou een waar tropisch paradijs moeten zijn. We lezen hier veel positieve dingen over. We zullen met de auto naar Chiquilá moeten rijden en daar de auto parkeren. Vanuit hier vertrekt er ieder half uur een ferry naar het eiland. Op Isla Holbox zou je heerlijk moeten kunnen ontspannen en van het relaxte eiland moeten kunnen genieten. Je kan er echter ook een eilanden tour doen en met walvishaaien zwemmen.

Valladolid (+/- 3 nachten) – Vanuit Isla Holbox verwachten we door te reizen naar Valladolid. Dit is een kleine stadmet ongeveer 45.000 inwoners en vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. Het zou een goede uitvalsbasis zijn voor bezienswaardigheden in de direct omgeving. Op ongeveer 45 minuten rijden van Valladolid ligt namelijk Chichén Itza, een van de zeven moderne wereldwonderen. Ook andere Maya tempels zijn vanuit Valladolid te bezoeken. Daarnaast kan je vanuit Valladolid ook verschillende cenotes bezoeken die zich zelfs midden in de stad bevinden. Een cenote is een grot/poel in deze regio die water bevat en waar je (in heel helder water) kunt zwemmen. In Yucatán zijn meer dan 3.000 cenotes te vinden. Tenslotte kan je vanuit Valladolid ook het Las Coloradas Pink Lake bezoeken.

Mérida (+/- 3 nachten) – Hierna willen we waarschijnlijk doorreizen naar Mérida, wat de hoofdstad van de staat Yucatán is en ongeveer 750.000 inwoners heeft. Mérida zelf zou zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De stad zou veel bezienswaardigheden hebben, veel leuke eetgelegenheden en vooral op zondag zou het afgesloten centrum erg gezellig moeten zijn. Ook vanuit Mérida zijn er veel bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Maya complex van Uxmal en de gele stad Izamal. Daarnaast zou het ook de moeite waard zijn om boottocht te maken in Celestun.

Bacalar (+/- 3 nachten) – De kans is groot dat we na Mérida doorrijden naar Bacalar. Dit zal een flinke rit zijn, dus zullen we meerdere dagen in Bacalar blijven. Bacalar heeft ongeveer 10.000 inwoners en wordt vooral bezocht vanwege de nabij gelegen Lagune van Bacalar. Bijna alle activiteiten zijn dan ook gerelateerd aan deze lagune. Zo zou je hier geweldig moeten kunnen snorkelen, zwemmen en kajakken. Daarnaast lezen we ook goede verhalen over het nabij gelegen Mahahual, wat we ook met de auto zouden kunnen gaan bezoeken.

Tulum (+/- 3 nachten) – Hierna reizen we waarschijnlijk door naar Tulum. Tulum zou een heerlijk relaxt hip dorpje moeten zijn wat inmiddels erg populair is geworden onder de touristen. Naast het feit dat je hier heerlijk moet kunnen relaxen kan je hier ook leuke activiteiten doen. Zo lezen we op verschillende plekken dat je hier heerlijk kan fietsen, zwemmen in cenotes en kunt de Maya ruïnes van Tulum kan bezoeken. Daarnaast liggen er interessante plaatsen als Akumal en Cobá in de omgeving die ook de moeite waard zouden moeten zijn.

Playa del Carmen / Isla Mujeres / Puerto Morelos (+/- 2 nachten) – Op 9 augustus vliegen we vanuit Cancún weer terug naar Nederland. Daarom is het handig om in ieder geval de laatste nacht een locatie te hebben die op korte rijafstand ligt van het vliegveld. Om deze reden is de kans groot dat we de laatste 2 nachten zullen verblijven in Playa del Carmen, Isla Mujeres of Puerto Morelos. Playa del Cerman zou enorm toeristisch zijn en wordt op veel plekken afgeraden. Isla Mujeres zou hiervoor een goed alternatief zijn maar mogelijk een minder praktische optie vanwege het feit dat dit een eiland is. Deze laatste dagen zullen waarschijnlijk vooral in het teken staan van ontspannen en het voorbereiden op de terugvlucht.

Op Mymaps van Google heb ik alle locaties en bezienswaardigheden in een kaart gezet om zodoende ter plekke makkelijk de interessante locaties te kunnen vinden:

Vliegtickets

Het eerste wat er gedaan moest worden nadat we onze bestemming bepaald hadden was het kopen van vliegtickets. Zoals altijd gebruik hier ik de website Skyscanner voor. Via deze zoekmachine ben ik op zoek gegaan naar tickets met vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar Cancún op 20 of 21 juli, met een terugreis op 9 of 10 augustus. Door te spreiden over verschillende datums en verschillende vliegvelden werd de kans vergroot op gunstige vliegtickets. Uiteindelijk hebben we de tickets gevonden bij Thomas Cook Airlines voor de volgende vluchten

Zaterdag 20 juli 2019 – Brussels Airlines SN2173 9:00 uur – 9:20 uur – Brussel naar Manchester

Zaterdag 20 juli 2019 – Thomas Cook Airlines MT2630 10:40 uur – 15:05 uur – Manchester naar Cancún

Vrijdag 9 augustus 2019 – Thomas Cook Airlines MT2843 15:50 uur – 7:20 uur – Cancún naar Manchester

Zaterdag 10 augustus 2019 – Brussels Airlines SN2174 10:05 uur – 12:25 uur – Manchester naar Brussel

Ook de stoelen zijn al gereserveerd dus we zijn helemaal klaar voor onze vlucht naar Mexico!

Auto huren

De keuze voor dit gedeelte van Mexico werd mede gemaakt door het feit dat op verschillende websites wordt aangegeven dat je hier goed met een huurauto rond kan reizen. Dit gedeelte van Mexico zou erg veilig moeten zijn. Daarnaast zouden we wegen hier van goede kwaliteit moeten zijn en is het over het algemeen niet enorm druk op de weg.

Dus moesten we op zoek naar een goed autoverhuurbedrijf. Gelukkig is er een groot aanbod in Mexico en zitten alle bekende namen hier zoals Europcar, Sunnycars en Avis. Wij hebben echter gekozen voor Alamo. Alamo is wereldwijd actief en biedt een goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo hebben wij voor ongeveer €22,50 per dag een compact car gehuurd inclusief een No-risk garantie. Wanneer je vanuit Nederland bij Alamo een auto huurt wordt dit geregeld door Target Travel Services. Zij zijn ook de partij waar we de no-risk garantie hebben afgesloten en indien nodig het te betalen bedrag kunnen claimen.

Auto huren? Go alamo.nl

Overnachtingen

Ons plan is om gedurende de reis onze overnachtingen te boeken. Zoals gebruikelijk zullen we hier voornamelijk Booking.com voor gebruiken. Voor de eerste 2 overnachtingen hebben we al wel een hotel geboekt, het La Villa du Golf à Cancun Hotel in Cancún. Een eerste overnachting is niet alleen praktisch maar ook voor veel landen noodzakelijk om toegang te krijgen tot het land.

Aangezien ik het erg leuk vind om mooie, leuke en bijzondere overnachtingen voor onze reis uit te zoeken heb ik een lijst aangemaakt op Booking.com. Op deze manier hoef ik niet veel meer te zoeken tijdens de reis als blijkt dat deze accommodaties nog beschikbaar zijn.

En nu?

De bestemming, vliegtickets, auto en eerste overnachtingen zijn geregeld en nu? Natuurlijk moet je je goed voorbereiden, maar je moet niet heel je reis van dag tot dag en volplannen. We hebben tenslotte 21 dagen de tijd en willen genieten van de bezienswaardigheden, de omgeving, het land, de mensen, het eten, het drinken en vooral de vrijheid!

[bdotcom_bm bannerid=”5498″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.