2015AziëMaleisiëMaleisië (10/08/2015-27/08/2015)Reisverslagen

Maleisië, de roadtrip gaat verder naar Penang (Dag 7)

Nadat we het afgaande alarm van de auto af hadden kunnen krijgen (de batterij van de afstandsbediening was leeg) zijn we na het ontbijt weer vertrokken vanuit de Cameron Highlands, waar we de afgelopen dagen verbleven. Vandaag gingen we vanuit het hart van Maleisië richting de kust om uit te komen bij het eiland Penang. In dit reisverslag lees je alles over deze zevende dag!

Zondag 16 augustus 2015 (Dag 7)

Er stond een rit van ongeveer 155 kilometer op het programma naar Penang met een tussenstop in Ipoh. De eerste helft van onze rit bracht ons naar Ipoh waar verschillende mooie grottempels te zien zouden zijn. De rit naar Ipoh was voornamelijk langs kleinere wegen waardoor we er rond 11 uur aankwamen.

Sam Poh Tong tempel

We hebben als eerste de Sam Poh Tong tempel bezocht, een Chinese Boeddha tempel. Als je de tempel doorloopt komt je uit bij een binnentuin met “schilpaddenvijver”. Her verband met de tempel wist ik niet zo snel te vinden, maar schildpadden zijn altijd leuk !

Ling Sen Tong

Daarna hebben we snel nog een kijkje genomen bij de naastgelegen tempel Ling Sen Tong. Deze tempel had meer weg van een Chinees pretpark, maar was goed onderhouden en was door de prachtige kleuren erg leuk om even te zien. Voordat we het vergeten, ook nog even een foto van onze prachtige huurauto waarmee we de afgelopen dagen door Maleisië hebben gereden.

Penang Bridge

Hierna zijn we doorgereden naar Penang. Via de 13 kilometer lange Penang Bridge zijn we uiteindelijk aangekomen in de stad Georgetown dat ligt op dit eiland in Maleisië. Hier ligt ons Bayview Georgetown Hotel, want ons wederom goed bevalt. De kamer is erg ruim, het zwembad was lekker en het personeel was zeer vriendelijk. Ook het uitzicht over de stad is erg mooi vanuit de kamer die voorzien is van extra grote ramen voor het uitzicht.

Georgetown

We hebben even een korte wandeling gemaakt door de stad na een kleine middagmaaltijd:In de avond zijn we onder het genot van een drankje en een hapje Arsenal gaan kijken een café om de hoek van het hotel. De inwoners van Maleisië zijn helemaal verzot van Engels voetbal en dat merk je ook hier in Penang. Veel mannen lopen in shirts van Liverpool, Manchester United en Arsenal, maar ook auto’s en motorhelmen zijn er mee versierd.

We wilden eerst in de rooftop bar van het hotel gaan kijken, maar daar belandden we per ongeluk op het verjaardagsfeest van een Maleisische jongedame die in een prachtige rode jurk haar 21e verjaardag ging vieren…dus snel maar weg gegaan. Morgen zijn we nog een dag op Penang, dus morgen meer !

[bdotcom_bm bannerid=”4358″]

0 gedachten over “Maleisië, de roadtrip gaat verder naar Penang (Dag 7)

  • net zelf terug van vakantie dus eerst maar eens jullie avonturen zitten lezen. Erg leuk weer. Jullie maken weer genoeg mee volgens mij! Geniet ervan samen en straks goed uitkijken in de jungle he!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.