2014EuropaLetlandReisverslagenVilnius & Riga (12/28/2014-02/01/2015)

Letland, onze laatste dag in Riga (Dag 6)

Ondanks het feit dat we al weer lekker terug thuis in Nederland zitten, toch nog even een blog om onze reis af te ronden. We vertelden in onze vorige reisblog namelijk dat we nog een bezoekje wilden brengen aan de markthallen van Riga voordat we Letland zouden verlaten. In deze reisblog vertellen we hoe dit is gegaan!

Vrijdag 2 januari 2015 (Dag 6)

Nadat we gisterenochtend alle tijd hebben genomen voor het ontbijt en het uitchecken bij het Tallink Hotel zijn we door de regen richting de markthallen van Riga gegaan. Deze markthallen werden in het verleden gebruikt voor de opslag van Zeppelins. Eenmaal aangekomen bij de markthallen bleek het een vrij rustige dag op de markt, wat ook niet zo gek is voor 2 januari.

Markthallen van Riga

Ondanks de rust, en dat er behoorlijk wat kraampjes gesloten waren hebben we hier nog goed rond kunnen kijken en mooie foto’s kunnen maken. Het blijft toch altijd een indrukwekkend zicht, en het geeft een aardig beeld van de lokale eet- en leefgewoontes. Een goed voorbeeld hiervan was de kenmerkende kledingstijl voor de vrouwen die hier terug te vinden was die veel bond en glitters bevat.

DSC_4569
DSC_4571
DSC_4572
DSC_4575
DSC_4578
DSC_4579
DSC_4582

Na het bezoek aan de markt zijn we voor de laatste keer de stad in gegaan om souvenirs in te slaan. Met een goed gevulde koffer vol chocolade, “Riga Black Balsam”, en enkele leuke souvenirs hebben we tenslotte de taxi genomen naar het mooie vliegveld van Riga om rond 19:15 weer vanuit Letland in Eindhoven aan te komen.

Litouwen en Letland

Terugkijken was het weer een schitterende reis. Weinig mensen weten waarschijnlijk dat Litouwen en Letland zulke leuke steden te bieden hebben met veel historie. Daarnaast was het reizen uitstekend, en de hotels van prima kwaliteit en dat allemaal voor een prijs die waarschijnlijk net ietsje lager ligt dan in Nederland. Daarnaast is in beiden landen nu de euro ingevoerd, wat het toerisme waarschijnlijk flink zal doen toenemen.

[bdotcom_bm bannerid=”4435″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.