2018ArgentiniëBoliviaBraziliëPeruReisverslagenUruguayZuid-AmerikaZuid-Amerika (11/07/2018-10/11/2018)

Nog 4 maanden tot onze grote reis door Zuid-Amerika!

Over exact 4 maanden is het zover en vliegen we naar Peru waar we onze reis voor 4 maanden door Zuid-Amerika zullen gaan beginnen. We hebben al een aantal prachtige reizen gemaakt, maar we hebben nog nooit eerder gebackpackt en een dergelijke lange reis gemaakt. Er zullen dus veel nieuwe dingen op ons pad komen. Om flexibel en uitgebreid te kunnen reizen willen we de reis zelf zo min mogelijk plannen, maar uiteraard komen we er niet onderuit om ons op bepaalde vlakken goed voor te bereiden.

Vliegickets

Het eerste wat we hebben geregeld waren uiteraard de vliegtickets voor onze reis door Zuid-Amerika. Na wat research op internet bleek dat we niet te lang moesten wachten om tickets te kunnen krijgen voor een goede prijs, aangezien de prijzen vanaf januari stijgen. Begin december besloten we daarom op zoek te gaan naar tickets die ons rond 9 juli 2018 naar Lima (Peru) zouden vliegen, en rond 10 november 2018 vanuit Rio de Janeiro (Brazilië) weer huiswaarts konden laten komen.

Na wat zoeken via verschillende websites als World Ticket Center, Skyscanner, Vliegtickets.nl en Kilroy besloot ik om een oude bekende in te schakelen. Voor onze reis naar Costa-Rica en Panama hebben we namelijk gebruik gemaakt van Uniglobe  Smart Business Travel en daar heb ik opnieuw een poging gewaagd. Voor een significant lagere prijs dan ik op welke website ook kon vinden hebben ze voor ons de volgende vlucht samengesteld:

11 Juli 2018: 11:05 uur – 14:25 uur – Amsterdam – Houston

11 Juli 2018: 16:40 uur – 23:15 uur – Houston – Lima

9 November 2018: 22:55 uur – 13:10 uur – Rio de Janeiro – Zürich

10 November 2018: 17:35 uur – 19:20 uur – Zürich – Amsterdam

 Backpacks

Aangezien we voor het eerst gaan backpacken moesten we natuurlijk ook nog een goede backpack aanschaffen. Dit leek ons een uitstekend cadeau voor de kerst en dus zijn we bij Bever in Bergen op Zoom backpacks uit gaan zoeken. Omdat we 4 maanden met deze backpacks rond willen gaan trekken leek het ons verstandig om deze niet online te kopen maar met behulp van een verkoopster met kennis deze in de winkel te kopen.

Na het passen van verschillende modellen bleken de Deuter backpacks ons het best te zitten. We hebben gekozen voor de Deuter Aircontact 50+10 voor Judith, en de Deuter Aircontact 55+10 voor mijzelf. Hier zouden we al onze spullen voor onze reis door Zuid-Amerika in kwijt moeten kunnen!

De rugzak waarmee Judith 4 maanden door Zuid-Amerika moet gaan trekken.
Bustickets Peru

Ondanks het feit dat we onze reis zo min mogelijk willen plannen hebben we wel besloten om alvast bustickets te bestellen voor in Peru. Na wat zoeken op internet ben ik terecht gekomen bij het bedrijf PeruHop. PeruHop biedt zogenaamde “hop on hop off” tickets aan waarmee onbeperkt kan reizen binnen een gekozen route.

Je kan dus zelf bepalen wanneer je weer verder gaat naar de volgende stop, en deze routes beslaan heel Peru. Dit leek ons een erg geschikte manier om onze reis mee te beginnen en daarom hebben we, na wat contact met PeruHop, de route van Lima in Peru naar La Paz in Bolivia hebben geboekt. Op deze manier komen we in de steden die we graag willen bezoeken, kunnen we ons eigen tempo bepalen en eindigen we deze busroute in Bolivia.

..en nu?

De eerste dingen zijn geregeld nu, maar we hebben nog heel wat voorbereidingen te gaan. Zo gaan we over 2 weken naar de GGD om te kijken of we nog enkele inentingen moeten krijgen, nemen we nog met de Rabobank contact op over een nieuwe creditcard en de verzekeringen, en uiteraard moeten we nog wat kleding aanschaffen.

Achja, we hebben nog 4 maanden tot onze reis door Zuid-Amerika!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.