2018PeruReisverslagenZuid-AmerikaZuid-Amerika (11/07/2018-10/11/2018)

Peru, we zijn in Lima! (Dag 1 & 2)

Nadat we er maandenlang naar uit hadden gekeken was het woensdag 11 juli dan eindelijk zover en vertrokken we voor onze grote reis. Om de kosten wat te drukken zijn we niet rechtstreeks gevlogen, maar met een tussenstop in Houston Texas. Daarna zijn we doorgereisd naar het beginpunt van onze grote reis, Lima in Peru. In deze eerste reisblog lees je hier alles over!

Woensdag 11 juli 2018 (Dag 1)

Nadat we om 11 uur vanaf Schiphol vertrokken kwamen we daar ongeveer 9 1/2 uur later aan. We hadden 2 uur om over te stappen, maar dit bleek vrij kort te zijn bij de Amerikaanse douane. Nadat we er eindelijk doorheen waren zijn we met grote haast naar onze gate gegaan en hebben we nog net op tijd onze vlucht naar Lima in Peru kunnen pakken.

Weer 6 uur later waren we dan eindelijk in Lima aangekomen. Middels PeruHop hadden we ook een shuttlebus van het vliegveld naar ons hotel kunnen regelen en we kwamen dan ook net na middernacht in het Family Club Backpackers House aan. De kamer bleek vrij ruim en schoon te zijn, en we vielen na deze lange reis allebei als een blok in slaap. We werden vanochtend wel weer op tijd wakker, maar dit was een goede start tegen de jetlag.

Donderdag 12 juli 2018 (Dag 1)

Na het ontbijt zijn we om 9:45 vertrokken vanuit het hostel met een Free Walking Tour. Onze enthousiaste gids Franco bracht ons met de metro/bus naar het oude centrum van Lima, waar we uitgebreid uitleg kregen.

We kwamen middels de tour onder andere op het Plaza San Martin en het Plaza Mayor. Hier kregen we uitleg over de historie, gebouwen en de gebruiken in Lima. Ook hebben we nog een museum en kerk bezocht.

We sloten de tour af door samen met de hele groep het middageten te gaan nuttigen. We hebben Peruviaans gegeten en zelfs de eerste glaasjes Pisco Sour en Inka Kola op!

Hierna zijn we op eigen houtje nog verder gegaan en hebben we het San Francisco klooster bezocht, wat vooral bekend is vanwege zijn ondergrondse begraafplaats. De minder enthousiaste gids loodste ons in rap tempo langs de verschillende kamers, maar het was zeker leuk om te zien.

Hierna namen we wederom de zogenaamde Metro/Bus terug naar het hostel, maar besloten nog een tussenstop te maken in het Parque Reserva. Voor een kleine euro entree konden we hier genieten van de prachtigste fonteinen die later ook nog verlicht zouden worden.

Op de terugweg ook nog iets gegeten en nu terug in het hostel, morgen nog een dag in Lima!

0 gedachten over “Peru, we zijn in Lima! (Dag 1 & 2)

 • Weer een goede start, heel veel plezier! Het wordt weer genieten!

  Beantwoorden
 • Ellen de Jonge

  Heel veel plezier, ik geniet mee via jullie blog.

  Beantwoorden
 • Ziet er weer super mooi uit. Heel veel plezier
  Tineke

  Beantwoorden
 • Wauw nu al spannend ?
  Een hele mooie reis , geniet ervan , veel plezier en doe voorzichtig ?
  Wij volgen jullie ?

  Beantwoorden
 • Ha Judith en Erik, klinkt goed! Nog heel veel reisplezier! Groeten fam Luijkx vanuit Venetië.

  Beantwoorden
 • Wat hebben jullie veel gezien en gedaan op jullie eerste dag in Liam. Geniet verder!

  Beantwoorden
 • Heel veel plezier, ook van jullie pa, die vertelde over jullie reis, hij is hier aan het verven!

  Beantwoorden
 • Johan en Jeanne Vermeulen.

  Ziet er al veel belovend uit. Lima is een mooie, maar reusachtig grote stad. Van ons woont er een vriendin. Lekker genieten en we volgen jullie! ?

  Beantwoorden
 • Bianca Daamen

  Weer leuk om jullie te volgen. Veel plezier en lekker genieten. Groetjes, Bianca

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.