2018BraziliëZuid-AmerikaZuid-Amerika (11/07/2018-10/11/2018)

Brazilië, Ilha Grande (Dag 112/113)

Dinsdag 30 oktober 2018 (Dag 112)

Gisterenochtend dachten we rustig te kunnen ontbijten toen ons verteld werd dat de transfer naar Ilha Grande vanuit Paraty om 8:30 uur al klaar stond i.p.v. de afgesproken 9:30 uur. Wat haastig en met een stuk cake in de mond stapten we het busje in van EasyTransfer. Dit busje zou ons in ongeveer 3 uur naar Conceicão de Jacareí brengen, vanwaar de boot naar Ilha Grande vertrok. Wij zaten maar met 4 man in het busje, maar bij de boot aangekomen stonden er nog 4 busjes klaar. Met een goed gevulde boot vertrokken we naar het eiland. Judith merkte al snel op dat het een groot eiland was, vandaar ook dat dit bekende eiland in Brazilië de naam Ilha Grande had gekregen.

We werden vlak bij Pousada Ancoradouro afgezet, die we over het strand moesten bereiken. Onderdeel van de pousada zijn de zogenaamde appartementjes waarvan wij er 1 hebben, de Ancoradouro Flats.

Na het inchecken zijn we gelijk naar het zogenaamde centrum van het kleine dorpje Abraão gegaan. Dit is de grootste plaats van het eiland, maar is nog altijd lekker kleinschalig. Hier hebben we een hamburger genomen direct aan het strand en nog even rondgewandeld. Het was wat bewolkt gisteren dus hielden we het bij wat rondkijken.

Vandaag zou het beter weer worden dus hebben we gisteren direct kaartjes voor de boot gekocht. Na een Mexicaanse maaltijd en nog een drankje aan het strand zat deze eerste mooie dag op Ilha Grande erop.

Woensdag 31 oktober 2018 (Dag 113)

Voor vandaag werd goed weer voorspeld, en dat kwam helemaal uit. Na het ontbijt zijn we dan ook naar de pier gelopen waar we op de boot konden stappen. Na ongeveer 45 minuten varen kwamen we bij Praia do Pouso aan. Vanuit hier was het nog ongeveer 20 minuten lopen naar Praia Lopes Mendes. Dit strand was ons al meerdere malen aangeraden en terecht.

Het was een prachtig schoon wit zandstrand met helder water en genoeg plaats om lekker onze handdoeken weg te leggen. De zon scheen goed dus we kozen een plekje in de schaduw uit en gingen na een duik in de zee rustig liggen.

Rond 15:00 uur vonden we het mooi geweest en na de flinke wandeling waren we nog net op tijd voor de boot terug naar Abraão. We hebben echt genoten van dit prachtige strand en hadden veel geluk dat het vandaag zo een zonnige dag was.

Voor vanavond hadden we bij een heel dichtbij liggend restaurantje gezien dat ze een barbecue avond hadden. We stonden dus om 19:00 uur paraat om aan te schuiven. We hebben een lekkere en gezellige avond gehad direct aan het strand.

Morgen worden we om 10:00 uur opgehaald met de boot vanaf Ilha Grande waarna we naar de laatste bestemming in Brazilië worden gebracht; Rio de Janeiro. Daar blijven we t/m 9 november, waarna we weer terug vliegen naar Nederland. Volgende keer dus meer vanuit Rio!

[bdotcom_bm bannerid=”3472″]

0 gedachten over “Brazilië, Ilha Grande (Dag 112/113)

  • Ha Erik en Judith nog dubbel genieten hoor ik geniet van jullie verslag van het mijne hoor je nog

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.