ArtikelenCuraçaoNoord-Amerika

De voorbereidingen op onze reis naar Curaçao!

Zoals we een tijd terug al hadden verteld in een van onze eerdere artikelen gaat het eind november dan toch echt gebeuren. We gaan weer op reis! Deze keer gaan we naar een bestemming die mensen mogelijk niet direct bij ons vinden passen. We gaan namelijk naar Curaçao. Dat doen we deze keer niet met twee personen, want ook de ouders van Judith gaan mee. Dit betekent niet dat we 10 dagen lang plat op onze rug aan het zwembad of aan het strand gaan liggen. Natuurlijk zal er best zo’n dag tussen zitten, maar we willen wel graag iets van het eiland gaan zien. In dit artikel vertel ik je dan ook over de voorbereidingen op onze reis naar Curaçao!

Google My Maps

Wat ik eigenlijk altijd doe voor we op reis gaan is een kaart aanmaken in Google Maps. Ik gebruik hierbij de speciale optie My Maps. Hierbij heb je de mogelijkheid om een aangepaste kaart te maken. In het onderstaande voorbeeld zie je My Google Maps voor onze reis naar Curaçao. Deze kaart kan je vervolgens vullen met verschillende lagen.

De lagen gebruik ik voornamelijk om specifieke onderwerpen aan te kaarten. Zo heb ik een laag aangelegd waarin ons hotel verwerkt zit en de plaats waar we de huurauto op moeten halen. Ook heb ik een laag gevuld met stranden, bezienswaardigheden en leuke plaatsen om iets te eten en drinken. Door deze categorieën aan te geven met een eigen kleur en symbool zijn ze snel te herkennen op een kaart. Eenmaal op plaats van bestemming kan ik vervolgens via Google Maps heel makkelijk de navigatie aanzetten naar de plaats van bestemming. Zo kunnen we bij aankomst heel makkelijk het Morena Resort vinden, waar we 10 dagen zullen verblijven.

Een lokale simkaart via Flow

Zoals gezegd maak ik op reis graag gebruik van Google Maps. Je kan dan ervoor kiezen om de kaart te downloaden en offline te gebruiken. Een andere optie is echter om een lokale simkaart aan te schaffen. In een ander artikel op onze website heb ik al eens eerder verteld over de voordelen hiervan en welke providers een goede optie zijn in de doos ons bezochte landen.

Ook op Curaçao gaan we daar dus gebruik van maken. Op het eiland heb je eigenlijk 2 grote aanbieders en dat zijn Digicel en Flow. De mobiele service van Flow staat ook wel bekend als “Chippie” en zo wordt dit nog altijd aangeduid op de officiële kanalen van deze provider. Wij mogen gebruik maken van een lokale simkaart van Flow tijdens ons verblijf op Curaçao. Op die manier kunnen we niet alleen gebruik maken van onze navigatie, maar kunnen we je ook via onze social media account op de hoogte blijven houden van onze belevenissen!

Natuurlijk kijken wij ook graag op andere blogs rond om te zoeken naar inspiratie. Zo vonden we op de website van We Are Travellers veel goede tips, maar ook op Reisjunk en Reisdoc zijn erg veel nuttige artikelen te vinden!

Restaurants

Via onze Facebookpagina en ons Instagram account hebben we de afgelopen tijd behoorlijk rondgevraagd naar leuke tips om te eten en te drinken. We kregen een heleboel leuke tips waarvan we er zeker een aantal gaan bezoeken. We hebben er daarom een aantal op een rijtje gezet!

  • Restaurant Bijna Thuis, ouderwetse Hollandse pot met op maandag vaste prik stamppot.
  • Frietboetiek Jan Thiel, mochten we toe zijn aan een typisch Nederlands bakje friet.
  • Plasa Bieu, de authentieke oude markt van Curaçao waar veel lokaal eten te vinden is.
  • Anders Shakes, een klein kraampje met, naar het schijnt, heerlijke frisse fruitshakes!
  • De Visserij Piscadera, voor de meest verse vis van het eiland moet je hier zijn. Reserveren is niet mogelijk.
  • Williwood, voor de wereldberoemde geitenburger moet je naar deze plek toe.
  • Karakter, voor een wat luxere maaltijd met uitzicht op de zee.
  • Jaanchie’s Restaurant, de plek op het eiland voor een bijzondere en authentieke maaltijd. Hier staat namelijk leguaan op het menu!
  • Zanzibar Beach & Restaurant, de plek voor een lekkere lunch, goede maaltijd en een gezellige happy hour. Op loopafstand van het hotel.
Een trip naar Klein Curaçao

Wat door veel mensen werd aangeraden is een trip naar Klein Curaçao. Op zo’n 25 kilometer afstand van Curaçao ligt dit kleine onbewoonde eilandje. Met een dagtour kan je hier naartoe om rond te kijken, te snorkelen en natuurlijk lekker te eten en drinken. Wij hebben eens goed rondgekeken en besloten om met Mermaid Boat Trips op pad te gaan. Op donderdag 2 december worden we dan ook al vroeg in de morgen verwacht om te vertrekken. Dit is zeker een van de activiteiten waar we erg naar uitkijken.

Dundu Tours Curaçao

Naast lekker eten en drinken en genieten van de prachtige natuur willen we ook nog iets meekrijgen van het leven op het eiland. Via Instagram kwamen we dan ook de lokale tours van Dundu Tours tegen. Jacqueline Mulder-Presentacion runt dit bedrijfje en geeft zelf als echte local de tours. In haar traditionele dundu neemt ze je mee in één van de 4 tours. Je kan kiezen uit de Stadswandeling Willemstad, E-scooter tour, Local food walk of een gepersonaliseerde tour. Wij hebben alvast contact gehad over de Local Food Walk, dus we kunnen uitkijken naar een zeer smakelijke tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.