2016Costa RicaNoord-AmerikaPanama & Costa Rica (01/08/2016-19/08/2016)Reisverslagen

Costa Rica, een avontuurlijke dag naar Alajuela (Dag 17)

Nu ik deze blog zit te schrijven is het op een paar kleine lichtjes na vrij donker op onze kamer, want ongeveer 30 minuten geleden viel met een enorme knal een gedeelte van de stroom weg. Maar daar later meer over, want het was toch al een vrij avontuurlijke dag. Gisteren vertelden we al dat we verder zouden reizen naar onze volgende bestemming. In deze blog vertellen we dan ook hoe we vandaag verder zijn gereisd naar Alajuela, onze laatste bestemming in Costa Rica!

Woensdag 17 Augustus 2016 (Dag 17)

Na het ontbijt zijn we met een volgeladen auto weer op weg gegaan naar Paquera, waar we om 11:00 weer de boot naar Puntarenas zouden nemen. Na enkele kilometers onderweg was er echter een brug afgesloten. Het leek alsof de werkzaamheden nog wel even zouden duren en dus volgden we de auto voor ons naar een alternatieve route.

Alternatieve route

Al snel kwamen we er achter dat deze alternatieve route wel erg avontuurlijk was, toen we bij een bruggetje aankwamen die wel erg moeilijk te bereiken was. Een oude man op de fiets gaf aan dat het zou moeten lukken, maar voor we het wisten zaten we vast met onze auto tussen de losliggende stenen. Judith is vervolgens samen met de man de auto terug gaan duwen zodat we ons alsnog om konden draaien. We gingen maar terug naar de afgesloten brug waar inmiddels een behoorlijke rij auto’s stond.

Nadat we geïnformeerd hadden bij de wegwerkers gaven ze aan dat we nog een half uur moesten wachten, wat we ditmaal maar gewoon gedaan hebben. Na ongeveer 20 minuten konden we alsnog de weg vervolgen en kwamen we gelukkig alsnog op tijd aan zodat we om 11 uur richting Puntarenas konden varen.

Puntarenas

In Puntarenas wilde ik graag nog even stoppen bij het voetbalstadion waar we enkele dagen eerder nog langs waren gekomen. Puntarenas speelt in de Segunda Divison van Costa Rica, in een prachtig klein oud stadion zoals je enkel nog in deze delen van de wereld ziet (en in Antwerpen!) We stopten om enkele foto’s te maken, maar aan de overkant stond een oude man al naar mij te  zwaaien. Hij gaf aan dat we best even het stadion in konden en enkele meters verder ging er een deur open waar iemand ons binnen liet. Hij stelde ons voor aan ‘de coach’, al weten we niet zeker of dit wel waar was.

Van deze man mocht ik zelfs het veld op en kreeg ik nog een bal mee voor op de foto’s. We moesten hier erg om lachen maar vonden het wel uniek hoe makkelijk dit allemaal kon!

Alajuela

We vervolgden onze weg naar Alajuela, waar ons laatste hotel van de reis naar Panama en Costa Rica stond. We konden flink doorrijden over de goede wegen en kwamen rond 14:00 in het Buena Vista Hotel aan waar we direct een lunch hebben genuttigd.

Hierna zijn we de auto weer ingestapt en zijn we naar de City Mall gereden. Dit is een gloednieuw winkelcentrum op 20 minuten rijden van het hotel en is het grootste winkelcentrum van Midden-Amerika. We hebben er de rest van de middag rondgelopen, beetje geshopt en gegeten in het foodcourt. Vooral het toetje was overheerlijk!


Terug in het hotel wilden we ons langzaam klaarmaken voor de nacht toen er een enorme knal kwam en het in één klap pikdonker was. We wisten niet wat er aan de hand was, maar met zaklampen zijn we naar beneden gegaan. Het zal waarschijnlijk een soort kortsluiting zijn geweest en na ongeveer een uur was de stroom weer terug. Nu kunnen we eigenhandig het licht uit doen om te gaan slapen!

[bdotcom_bm bannerid=”4318″]

0 gedachten over “Costa Rica, een avontuurlijke dag naar Alajuela (Dag 17)

  • Het word tijd dat jullie terug komen of ik volg jullie niet meer. Zo een reis om wel ZO jaloers op te worden. Enkel waarom moet je nou weer met RAFC vergelijken Eric? Toffe verhalen van jullie beide ik heb er heel hard van genoten,thanks.
    Grtjs Jaak

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.