ArtikelenCuraçaoNoord-Amerika

Een dagje naar Klein Curaçao met Mermaid Boattrips

Zoals je vast wel gezien hebt zijn we een tijdje terug op reis geweest naar het prachtige Curaçao. We hebben daar een geweldige tijd gehad. Zo zijn we onder andere een dagje naar Klein Curaçao geweest met Mermaid Boattrips. Als je ook plannen hebt om naar Curaçao te gaan moet je dit artikel dan ook zeker lezen, want we gaan je alles vertellen over de trip naar Klein Curaçao!

Klein Curaçao

Laten we eerst maar eens wat uitleg geven over Klein Curaçao. Voor veel mensen zal dit eiland namelijk helemaal niet bekend zijn. Klein Curaçao is een eiland met een oppervlakte van 1,7 kilometer en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Curaçao. Het is een kaal rotsachtig eilandje dat een broedplaats is voor verschillende schildpadden. Naast enorm veel vissen kan je daarom ook zomaar eens een schildpad tegenkomen in het water. Het zand is werkelijk parelwit en daarom staat het bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. Het eiland is volledig onbewoond.

Het enige echte gebouw op het eiland is de Vuurtoren van Klein Curaçao. Deze ligt midden op het eiland. De vuurtoren is geplaatst vanwege de vele schepen die op het eiland strandden, doordat ze het eilandje niet (of te laat) zagen opdoemen. Je kan daarom nog altijd een aantal scheepswrakken zien liggen aan de ruwe kant van het eiland. In 1850 werd er daarom een vuurtoren gebouwd. Deze werd in 1877 herbouwd nadat deze door een orkaan was verwoest. In 1913 werd dit nogmaals gedaan, en in 2017 werd de vuurtoren voor de laatste maal gerestaureerd.

Mermaid Boattrips

Als je een dagje naar Klein Curaçao wil gaan moet je hier een dagtrip voor boeken. Je kan dit terplekke boeken via je hotel, maar vooral in het hoogseizoen loop je dan het risico dat dit niet meer mogelijk is op de door jou gewenste dag. Het is dus zeker aan te raden om deze tour thuis al te boeken. De bekendste en grootste aanbieder van deze dagtrip is Mermaid Boattrips. Mermaid Boattrips is opgericht in 1986 door de toen 35-jarige Bart Schoonen. Na 15 jaar verkocht hij zijn boot aan Cor Mons en Jack Mijnhof. Cor Mons werd later eigenaar van het bedrijf samen met zijn vrouw Veronica. In 2011 werd er afscheid genomen van de oude “Mermaid” en werd de nieuwe boot officieel in de vaart genomen.

Mermaid Boattrips biedt 6 dagen per week trips aan naar Klein Curaçao. Alleen op maandag wordt er niet uitgevaren. Het is geen goedkoop tripje, want als volwassene betaal je namelijk €120 per persoon, en €60 per kind. De boot vertrekt om 6:45 uur in de ochtend. Je kan er voor kiezen om bij je hotel opgehaald te worden, dan gebeurt dit met de limousines die Mermaid Boattrips in eigen beheer heeft. Vanuit Jan Tielbaai is dit gratis, als je hotel wat verder weg ligt moet je hier wel extra voor betalen. De boottocht duurt ongeveer 1 1/2 uur en de boot kan flink tekeer gaan. Pilletjes tegen zeeziekte zijn dus geen overbodige luxe.

Het grote voordeel van Mermaid Boattrips is dat ze een eigen strandhuis hebben op Klein Curaçao. Hierdoor kan je gebruik maken van toiletten, een zoetwater douche, ligbedjes en snorkels. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook krijg je bij aankomst een ontbijt bestaande uit drinken en broodjes ham en kaas. Rond de middag krijg je ook een barbecue maaltijd aangeboden. Hierbij kan je kiezen uit hamburgers, kip, spareribs en verschillende sauzen, salades en vers fruit. Frisdrank kan je overigens de hele dag onbeperkt drinken, maar voor alcoholische dranken moet je wel wat extra betalen. Rond 16:00 uur ’s middags gaat de boot weer terug naar Curaçao.


PRAKTISCHE INFORMATIE

KOSTEN: €120 per volwassene / €60 per kind.
TIJD: 6:45 uur vertrek richting Klein Curaçao, 16:00 uur retour naar Curaçao.
ETEN: Ontbijt (broodjes ham/kaas) en Lunch (Uitgebreide barbecue met vlees/salades/fruit) is bij de prijs inbegrepen.
VERVOER: Ophalen bij hotel is mogelijk. Vanuit Jan Thielbaai is dit gratis, andere plekken zijn extra kosten aan verbonden.
KLEIN CURAÇAO: Strandhuis met ligbedjes, zoetwater douche, toiletten en snorkels om te gebruiken.


Onze ervaring

Op vrijdag 3 december hebben wij zelf Klein Curaçao bezocht met Mermaid Boattrips. Tijdens onze reis naar Curaçao hebben we verschillende reisverslagen geschreven en daar kan je dan ook teruglezen over deze dag. We hebben dan ook een vrij duidelijk mening over deze dagtrip: ga het zeker doen als je naar Curaçao gaat!

De communicatie met Mermaid Boattrips verliep uitstekend voorafgaan aan de trip. Op de dag zelf werden we netjes op tijd opgehaald van ons hotel en ook de bootreis op zich verliep goed. Zoals eerder vermeld raden we wel aan om iets in te nemen tegen zeeziekte als je hier snel last van hebt. De boot ging namelijk flink tekeer. Ook op de boot kon je ook nog drinken krijgen. Het enige nadeel op de boot zijn de bankjes. Die zitten werkelijk voor geen meter, en dat is behoorlijk vervelend tijdens een tocht van 1 1/2 uur.

Eenmaal op het eiland krijg je een duidelijke uitleg van wat de dag gaat brengen. Je bent vrij om te gaan waar je wilt en middels een duidelijke en luide bel wordt duidelijk gemaakt dat het ontbijt of de lunch van start gaat. Het ontbijt wat prima. De barbecue die we als lunch hadden was uitstekend. Je kon onbeperkt spareribs, hamburgers en kip nemen en er waren ook meer dan genoeg salades en sauzen. Gedurende de dag kon je ook onbeperkt frisdrank pakken, wat zeker ook een dikke plus was.

De terugvaart verliep ook goed en we werden weer netjes volgens afspraak bij ons hotel afgezet. De hele dag was het personeel vriendelijk en behulpzaam, dus we hebben niets te klagen over deze geweldige dag. Een dikke aanrader dus!

Een gedachte over “Een dagje naar Klein Curaçao met Mermaid Boattrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.