ArtikelenEngelandEuropa

Bekijk Londen van boven vanaf de beste uitkijkpunten

Londen is echt een stad waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. We zijn er inmiddels dan ook al talloze keren geweest en kunnen niet wachten om er weer eens heen te gaan. Doordat we er al zo vaak geweest zijn kunnen we ook geen genoeg krijgen van het plaatsen van artikelen over deze geweldige stad. Zo hebben we eerder al onze favoriete hotels in Londen op een rijtje gezet, de food markets waar je het lekkerste eten van de stad kan vinden, en een heel artikel gewijd aan een treinreis naar Londen. Wat zeker de moeite waard is om in Londen te doen is de stad eens van grote hoogte bekijken. Londen biedt hier verschillende mogelijkheden voor. Wij hebben daarom de beste uitkijkpunten in Londen voor je op een rijtje gezet!


Sky Garden
De Sky Garden

Een van de uitkijkpunten die we inmiddels al meerdere malen hebben bezocht is de Sky Garden. De Sky Garden bevindt zich op de 38e en bovenste verdieping van een van de meest kenmerkende wolkenkrabbers van de stad waarvan de bouw in 2014 voltooid was. De Sky Garden ligt heel centraal en op loopafstand van Monument Station. De bovenste verdieping heeft een stadstuin die een 360 graden zicht over de stad biedt vanaf ongeveer 160 meter hoogte.

Het grote voordeel van de Sky Garden is dat de toegang helemaal gratis is. Je hoeft alleen maar kosteloos je kaartje te reserveren via de officiële website. Zorg er wel voor dat je dit op tijd doet, want bepaalde datums en tijdslots raken snel vol! De Sky Garden is op van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, en in het weekend van 11:00 uur tot 21:00 uur. In de Sky Garden vind je ook een bar zodat je onder het genot van een drankje rustig over de stad kan uitkijken.


London Eye
The London Eye

Het volgende uitkijkpunt dat we hier bespreken is waarschijnlijk een van de meest bekende, de London Eye. Het reuzenrad is in 1998 gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling. Gelegen aan de Theems maak je in 30 minuten een volledige rond in een van de kenmerkende capsules. De London Eye ligt tegenover de Big Ben en je hebt dan ook een prachtig uitzicht over het historische centrum van de stad. Het rad is 135 meter hoog.

Een rondje in de London Eye is in tegenstelling tot de Sky Garden een stuk prijziger. Op de officiële website van de London Eye koop je namelijk pas een kaartje vanaf £24,50, wat toch al snel een €27 is. Je kan er dagelijks terecht vanaf 10:00 uur, en afhankelijk van de dag sluit hij tussen 18:00 uur en 20:30 uur. Check dus zeker even de officiële website voor je een bezoekje wilt gaan brengen!


The View From The Shard
The View From The Shard

Het hoogste gebouw van Europa is The Shard, en bevindt zich ook in Londen. Het 310 meter hoge gebouw is in 2012 geopend en valt op door de piramidevorm en volledige glazen bedekking. Vanaf de 69e verdieping kan je terecht op The View From The Shard. Dit is het gedeelte dat ingericht is als uitkijkpunt over de stad. Het indrukwekkende gebouw ligt aan de zuidzijde van de Theems en direct gelegen aan London Bridge Station.

Een bezoek aan The View From The Shard is ook geen goedkope bedoeling want je betaalt £28 (€31) voor een kaartje. Ook hier kan je het kaartje het beste kopen via de officiële website. Misschien heb je wel geluk en tref je net een speciale aanbieding aan. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd in The Shard waardoor de openingstijden kunnen wijzigen. Hou daarom de website in de gaten. Normaal gezien kan je er dagelijks terecht vanaf 10:00 uur tot 20:00 uur en is het op maandag en dinsdag gesloten.


St. Paul’s Cathedral
St. Paul’s Cathedral

Een van de bekende toeristische trekpleisters van Londen is St. Paul’s Cathedral. De kathedraal stamt uit 1710 en heeft een hoogte van 108 meter, waarmee het tot 1962 het hoogste gebouw van Londen was. Het is dan ook niet zo vreemd dat hier ook een uitzichtpunt in verborgen zit. Je moet hier wel een goede conditie voor hebben. De trap naar de koepel telt namelijk 530 treden, maar dan heb je ook echt een spectaculair overzicht over Londen. In ongeveer 2 minuten lopen van St. Paul’s Station ben je er al.

Op de officiële website van St. Paul’s Cathedral koop je voor £17 (€19) een kaartje. Aan de deur betaal je hier £20 (€22) voor, dus het is zeker de moeite om eerst even online een kaartje te kopen. Je kan er van maandag t/m zaterdag terecht tussen 10:00 uur en 16:30 uur. St. Paul’s Cathedral is dus niet geschikt om een mooie zonsondergang te zien, maar als je toch het plan hebt om deze kathedraal te bezoeken is het uitzichtpunt zeker de moeite waard.


Tower Bridge
Tower Bridge

De laatste optie die we hebben in de beste uitkijkpunten van Londen is het zicht vanaf de Tower Bridge. Deze iconische brug over de Theems is voltooid in 1894 en is 244 meter lang. Het mooie ervan is dat je hem ook van binnen kan bekijken. Het meest interessant hiervan is het wandelpad dat zich op 42 hoogte bevindt. Deze is in 2014 namelijk voorzien van glazen vloerdelen, waardoor je niet alleen een prachtig uitzicht hebt, maar ook nog eens de auto’s over de brug kan zien passeren. Het uitzicht is echter ook echt de moeite waard. Omdat je je namelijk boven de rivier bevindt heb je weinig last van de gebouwen en heb je een erg ver zicht.

Voordeel van het bezoek aan de Tower Bridge is dat de prijs vrij gunstig is. Voor ongeveer £10,60 (€12) heb je al een kaartje dat je op de officiële website kan bestellen. Je kan dagelijks genieten van het uitzicht van de Tower Bridge vanaf 9:30 uur tot 18:00 uur. Naast het uitzicht krijg je ook nog eens een kijkje in de Tower Bridge, wat echt een unieke ervaring is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.