ArtikelenCuraçao

Curaçao, een nieuwe poging!

Ken je die mop van dat stel dat naar Curaçao ging? Die gingen niet! Dat was zo’n beetje de samenvatting van ons reis naar Curaçao van vorig jaar december. We hadden mooie plannen om jaar af te sluiten op dit Caribische eiland maar helaas gooide corona een paar weken voor vertrek roet in het eten. Ook het alternatief om naar Bonaire te gaan bleek op het laatste moment helaas niet mogelijk. Gelukkig is er dit jaar veel meer mogelijk. Zo hebben we in augustus al een prachtige roadtrip gemaakt door Denemarken, Zweden en Duitsland. Tijdens deze reis kregen we de smaak weer zo te pakken dat we direct besloten om in december er nog een paar weken op uit te trekken. De keuze was snel gemaakt. We wilden graag een zonnige plek opzoeken waar we kunnen genieten van mooie stranden en enkele leuke activiteiten kunnen gaan doen. Eigenlijk waren we er al snel achter. We wagen gewoon een nieuwe poging om naar Curaçao te gaan!

Curaçao

Ondanks dat we hier in een eerder artikel al iets over verteld hebben toch wat korte informatie over onze bestemming. Met 444 km² en ongeveer 150.000 inwoners is Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en onderdeel van de zogenaamde ABC-eilanden. Echt heel groot is Curacao echter niet, want het is maar 66 kilometer lang, en op het breedste punt heb je het over een afstand van 11 kilometer. De ABC-eilanden zijn trouwens Aruba, Bonaire en Curaçao en deze landen behoren tot de Benedenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Op deze eilanden heerst een tropisch klimaat, en het is er dan ook het hele jaar door gemiddeld tussen de 28 en 30 graden.

Corona

Sinds een aantal maanden zijn er al behoorlijk wat positieve stappen gezet wat betreft het reizen. Zo zijn er behoorlijk wat landen waarbij je zowel ter plaatse als bij thuiskomt niet meer in quarantaine moet. Ook kan je in Europa veel landen binnenkomen met het digitale coronabewijs. Voor veel landen buiten Europa is dit echter nog altijd lastig. Bij Curaçao valt dit gelukkig erg mee. Op dit moment ziet het er wel naar uit dat wij voor vertrek een negatieve PCR-test moeten laten zien die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen. Ook ter plaatse moeten we binnen 48 uur nog een antigeentest ondergaan. Wanneer we terug naar Nederland gaan voldoet ons vaccinatiebewijs.

Zonbestemming

Zoals we vorig jaar ook al hadden aangegeven is Curaçao misschien niet echt een bestemmingen die mensen van ons zouden verwachten. Dit komt omdat het natuurlijk bekend staat als een echte zonbestemming. Veel mensen kiezen ervoor om ieder dag lekker aan het zwembad of strand te gaan liggen luieren. Dat Curaçao best nog wel meer te bieden heeft kwamen we al snel achter. Zo heeft het ook een aantal leuke culturele bezienswaardigheden. Daarnaast bevat het land natuurlijk veel verschillende prachtige stranden met eigen specifieke kenmerken waar zowel boven als onder water veel natuurschoon is te bewonderen. Ook kan je op Curaçao 3 nationale parken vinden, waar ook nog andere natuur is te ontdekken. Tenslotte zagen we direct dat er ook nog voldoende mogelijkheden zijn om leuke activiteiten te doen, zoals een boottocht naar Klein Curaçao.

ABC Travel

Na ons besluit om voor Curaçao te gaan kwamen we aan bij de volgende stap; het boeken van de reis. Normaal gezien zouden we heel makkelijk zelf onze vliegtickets, accommodatie en auto hebben gehuurd. Omdat het coronavirus en alle bijkomende gevolgen nog steeds niet uit de wereld is besloten we om toch weer voor een pakketreis te kiezen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat deze kleurcode verandert voor onze reis, of tijdens onze reis, dat er wereldwijd regels aangescherpt worden, of dat wij zelf ziek raken. We zouden het erg vervelend vinden om dan met lege handen te staan en alle moeite zouden moeten doen om nog íets van ons geld terug te krijgen of om thuis te komen. Wanneer dit namelijk gebeurt bij een bureau dat bijvoorbeeld aangesloten is bij het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds ben je hier veel beter voor ingedekt.

Onze wensen

We namen daarom net als vorig jaar contact op met ABC Travel. Dit kleine reisbureau is al 25 jaar een specialist op het gebied van reizen naar de Nederlandse Antillen. Vorig jaar konden ze aan al onze wensen voldoen en ons een mooie reis inclusief huurauto bieden met verblijf op het Morena Resort. Toen de reis helaas geannuleerd moest worden hebben ze ons heel snel en correct geholpen. Ook verliep de communicatie altijd heel erg goed dus besloten we om direct weer bij ABC Travel aan te kloppen met onze volgende wensen:

– We wilden een reis van 10 dagen maken tijdens de eerste 2 weken van december. Aangezien wij niet afhankelijk zijn van de schoolvakanties leek ons dit een mooie periode.
– Verblijf in een appartement of hotel met ontbijt en ruime, frisse, moderne kamers met een eigen balkon of terras.
– Een huurauto voor het gehele verblijf van 10 dagen.

We kregen al heel snel een reactie en ABC Travel bood ons precies hetzelfde hotel aan als vorige keer. Aangezien we hier destijds als enorm enthousiast over waren besloten we hier direct akkoord mee te gaan. Wij waren echter niet de enigen die hier enthousiast over waren geraakt. De ouders van Judith waren ook onder de indruk van dit aanbod en stelden daarom de vraag of ze met ons mee mochten. Wij zijn de flauwste niet, dus na snel contact met ABC Travel was de reis zo omgezet naar 4 personen.

De reis

We hebben dus weer een mooie reis in zicht om naar uit te kijken. Op maandag 29 november 2021 vertrekken we om 11:20 vanuit Schiphol naar Curaçao om daar om 16:20 uur lokale tijd aan te komen. Daar zal een ruime huurauto voor ons klaar staan waarmee we naar het Morena Resort kunnen rijden. 10 dagen lang kunnen we dan met deze auto het eiland ontdekken om op donderdag 9 december 2021 om 16:50 uur lokale tijd weer in het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. De andere dag zullen we daar rond 7:00 uur in de ochtend aan moeten komen. We kunnen nu al niet meer wachten!


Tips?

Curaçao is een bestemming die in 2019 nog door 190.000 Nederlandse toeristen bezocht is. De kans is dus vrij groot dat je nog wel leuke tips voor ons hebt. En daar zijn we precies naar op zoek!

We zijn ons inmiddels goed aan het inlezen, maar kunnen natuurlijk altijd extra tips gebruiken. We hebben de beschikking over een eigen auto dus zijn op zoek naar interessante culturele bezienswaardigheden, leuke authentieke restaurants, de meest bijzondere stranden en de leukste activiteiten.

Ben jij dus al wel eens in Curaçao geweest, woon je er of heb je er misschien wel een leuk bedrijf?

Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons een e-mail via info@reisprins.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.