ArtikelenNieuw ZeelandOceanië

Een camper huren in Nieuw-Zeeland bij Wendekreisen

Zoals jullie in onze reisverslagen hebben kunnen lezen hebben we maar liefst 23 dagen met een campervan over het zuidereiland van Nieuw-Zeeland rondgereden. We hadden deze camper in Nieuw-Zeeland gehuurd bij Wendekreisen en in dit artikel vertellen we je daar alles over!

Wendekreisen

Je hebt een enorm aanbod van verhuurbedrijven in Nieuw-Zeeland. Neem alleen al Britz, Maui, Jucy en Mighty. Wij kozen echter voor Wendekreisen. Dit familiebedrijf is 1930 opgericht en heeft een vestiging in Auckland op het Noordereiland, en in Christchurch op het Zuidereiland. Ze hebben de beschikking over ongeveer 200 campervans en 15 stationwagens. De campervans worden door het bedrijf zelf gemaakt, op basis van een bestaande bus.

Ze zijn allemaal self contained. Dat betekent dat ze allemaal beschikken over een schoonwater tank, een vuilwater tank, een vuilnisbak, een wasbak en zelfs een eigen toilet. De meeste campervans van Wendekreisen beschikken daarnaast ook over een eigen keuken en douche. Hierdoor is het toegestaan om op de zogenaamde freedom campings te gaan staan. Hier zijn nauwelijks voorzieningen, maar deze campings staan vaak midden in de natuur en zijn spotgoedkoop. Soms zijn ze zelfs helemaal gratis.

Wendekreisen staat niet bekend om de meest luxe campervans, maar ook zeker niet om de budget campervans. Ze hebben dan ook een enorm uitgebreid aanbod van verschillende campers. Het bedrijf wil daarom ook de beste prijs-kwaliteit verhouding bieden die er op deze overvolle markt in Nieuw-Zeeland mogelijk is. De prijzen zijn daarom niet extreem hoog, en ze doen vooral hun best om kwaliteit te leveren voor die prijs.

Wil je ook naar Nieuw-Zeeland en dit prachtige eiland gaan verkennen via een campervan van Wendekreisen?

Stuur ons dan een mailtje via info@reisprins.nl en wij helpen jou aan 5% korting!

Onze ervaring

We hebben 23 dagen lang gebruik gemaakt van de Koru Star 2ST Premium van Wedekreisen. De camper was 2 meter breed en 6 meter lang, Het was een handgeschakelde campervan met een gasfornuis, toilet én douche. We hebben er de hele reis enorm van genoten. Voor 2 personen had hij lekker veel ruimte om te zitten en ook om in te koken. Het zitgedeelte inclusief tafel kon omgebouwd worden tot een verrassend groot tweepersoonsbed. Het bed had een afmeting van 183 x 180 cm.

Onder één zitgedeelte was er ruimte voor opslag, net als in de uitschuifbare laadbak achterin de campervan. Ook in de verschillende kastjes bovenin de camper was voldoende ruimte voor opslag. Ook zat er een mooie apothekerskast in waar genoeg plek was voor de boodschappen, net als in de koelkast met een inhoud van 85 liter.

We zijn dan ook enorm te spreken over onze campervan. Bij aankomst kregen we uitgebreid uitleg van een van de medewerksters van Wendekreisen en we konden alle vragen stellen. Ook kregen we nog een noodnummer mee dat we 24/7 konden bellen. Gelukkig hebben we dit niet nodig gehad. Ook het aanvullen van het water en het legen van het vuile water bleek verrassend gemakkelijk na de uitleg van de medewerkster.

De camper koste €2840 voor 23 dagen, wat neerkomt op €123,50 per dag. Natuurlijk zijn er veel goedkoper opties te vinden, maar voor de prachtige campervan van deze hoge kwaliteit en prima service vinden wij het echt een koopje!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.