ArtikelenNieuw ZeelandOceanië

Driftaway Queenstown, de meest luxe camping van Nieuw-Zeeland

Tijdens ons verblijf in Nieuw-Zeeland hebben we 23 dagen lang gebruik kunnen maken van een campervan van Wendekreisen. Met deze campervan hebben we een groot gedeelte van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland bekeken. We verbleven hier dan op campings die we een paar dagen voor aankomst online boekten. De meest luxe camping die we in Nieuw-Zeeland hebben bezochten was Driftaway Queenstown. In dit artikel vertellen we je meer over deze camping.

Frankton

Queenstown is een van de meest populaire bestemmingen van Nieuw-Zeeland. Ondanks dat de stadHu maar 10.000 inwoners heeft stroomt de stad het hele jaar door over met toeristen. Deze komen hier voornamelijk omdat de stad in de winter een populaire wintersportbestemming is. Daarnaast kan je er in de zomer heel goed terecht voor allerlei extreme activiteiten. Je moet hierbij denken aan bungeejumpen, raften en en mountainbiken.

Frankton is een nederzetting aan het Wakatipu meer, net als Queenstown. Waar het vroeger nog een aparte stad was wordt het tegenwoordig gezien als een voorstad van Queenstown. Je zit hier een stuk rustiger dan in het hectische Queenstown en met de bus of watertaxi ben je zo in de stad. Daarnaast zit je in Frankton heel dicht bij het vliegveld. Driftaway Queenstown ligt daarom ook eigenlijk in Frankton, en niet in Queenstown.

Driftaway Queenstown

Na een beetje zoeken op internet kwamen wij terecht bij het Driftaway Queenstown park. Dit vakantiepark is in maart 2022 geopend en dat is goed te zien. Al bij het aanrijden zie je dat het park nog erg nieuw is. Het beschikt over een groot aantal onverharde plaatsen zonder stroom, een flinke aantal verharde plaatsen met stroom en tenslotte ook nog verharde plaatsen met stroom én zicht op het meer. Daarnaast zijn er op het park ook verschillende huisjes te huur. Zo zijn er een aantal volledig zelfvoorzienende huisjes voor 2 of 4 personen. Daarnaast zijn er ook huisjes zonder keuken, badkamer en toilet die geschikt zijn voor maximaal 3 personen.

In het midden van het park kan je alle faciliteiten vinden. Een gebouw van twee verdiepingen biedt alles wat je nodig hebt. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches die van alle gemakken voorzien zijn. Daarnaast is er een enorme keuken met zitgedeelte vanwaar je een mooi zicht hebt op het meer. Tenslotte zijn er op het buitenterras een aantal barbecues. Op de benedenverdieping is een ruime speelkamer, tv kamer. Hier kan je ook de wasserette vinden waar je tegen betaling gebruik kan maken van wasmachines en drogers. Om het helemaal af te maken kan je zelfs nog (voor een stevige prijs) gebruik maken van een van de drie hot tubs met uitzicht op het meer.

Onze eigen ervaring

We hebben 3 nachten verbleven op het Driftaway Queenstown en zijn zeer te spreken over dit park. De faciliteiten zijn van een niveau dat we nergens in Nieuw-Zeeland hebben gezien. De douches waren uitstekend, al mocht het omkleedhokje wel een beetje groter zijn. De keuken was enorm en van alle gemakken voorzien. We hebben hier dan ook met veel plezier gekookt en tijdens het eten van het geweldige uitzicht genoten.

Het hele park wordt goed onderhouden en doet erg schoon aan. Dit geldt zeker ook voor de douches, toiletten en de keuken. Die zijn tijdens ons hele verblijf brandschoon gebleven. De locatie is niet perfect, maar met een goede busverbinding en een leuke watertaxi ben je voor je het weet in Queenstown. De hot tubs zijn helaas wel erg prijzig om gebruik van te maken. Het hele vakantiepark is natuurlijk niet goedkoop, maar dat kan bijna niet anders bij deze kwaliteit. Als je bereid bent om íets meer te betalen (het verschil met andere parken is echt niet zo groot), dan raden we dit vakantiepark zeker aan voor jouw verblijf in Queenstown!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.