ArtikelenNieuw ZeelandOceanië

Het stijvolle Lylo ho(s)tel in Auckland

Tijdens onze reis voor Nieuw-Zeeland hebben we onder andere met de campervan van Wendekreisen het Zuidereiland ontdekt. Dat was nog niet alles. Want hierna zijn we naar het Noordereiland gegaan. Hier zijn we gestart in Auckland, waar we sliepen in het Lylo hostel. Wat we in Auckland allemaal gedaan hebben kan je teruglezen in het reisverslag op onze website. Of is het eigenlijk meer een hotel? In dit artikel vertellen we je alles over deze bijzondere accommodatie in Auckland

Lylo

Eind 2022 werd in Auckland het Lylo Auckland hotel geopend. Of is het eigenlijk meer een hostel? Lylo probeert het beste van beiden kanten te combineren. Zo zijn er slaapvertrekken met zogenaamde pods waarmee je tot maximaal 10 personen op een kamer ligt. Daarnaast zijn er ook kamers voor twee personen mét of zonder een eigen badkamer. Alle kamers zijn stijlvol en hip ingericht, waarbij de tweepersoonskamers ook nog beschikken over een flinke tv.

Naast de kamers zijn er verschillende gezamenlijke ruimtes waarvan gebruik gemaakt kan worden. Een relaxruimte genaamd “The Outlook” een stamtafel genaamd “The Boardroom” en een zitgedeelte genaamd “Typewrite Room” zijn allemaal stijlvol ingericht en voorzien van alle gemakken. Het biedt veel zitplaatsen en plek om te werken. Daarnaast kan je er natuurlijk een gezamenlijke keuken vinden met bijbehorende zitplaatsen. Uiteraard mag ook de wasserette niet ontbreken, waar je voor $5 je kleren zelf kan wassen.

Aansluitend aan Lylo Auckland kan je Miss Lucy’s Auckland vinden. Dit is de horeca die direct aan het hostel is gelegen. Vanuit het hostel kan je hier (bijna) iedere avond terecht voor een drankje of iets te eten. Ook dit gedeelte is stijvol ingericht en biedt ook de gelegenheid tot activiteiten of het spelen van een spelletje.

Onze ervaring

Zelf verbleven we 4 nachten in het Lylo Auckland. Voor ons paste dit hotel precies in ons straatje. We vinden hostels over het algemeen wel gezellig en erg praktisch, maar zijn niet op zoek naar een plek in een grote slaapzaal. De king size ensuite kamer was dan ook perfect voor ons, ook al had de kamer geen ramen. Net zoals alle andere slaapkamers in het hotel trouwens. Hier keken we in eerste instantie wat tegenop, maar dit viel reuze mee. We hebben er heerlijk geslapen.

De ruimtes waren erg mooi en hip ingericht en alles wordt goed onderhouden. We zagen de schoonmaakploeg regelmatig bezig en ook de kamers waren goed schoon bij aankomst. De liggen van het hotel is perfect, in hart van Auckland. De prijs is misschien niet helemaal wat je bij een hostel verwacht, een pod kost je $55 per nacht (ongeveer €30) en een privékamer met eigen badkamer start bij $159 (ongeveer €90). Denk hierbij wel aan het feit dat Nieuw-Zeeland gewoon een erg duur land is en je voor deze kwaliteit bijna nergens in Auckland iets kan vinden voor die prijs.

Het enige waar we een minder gevoel bij hadden tijdens ons verblijf bij Lylo Auckland is het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes. Vooral de gebruikers maakten er een behoorlijke bende van. De keuken stond vol met vuile afwas en overal stond afval. Ook de tafels werden niet goed opgeruimd. Misschien zijn wij als (eind) dertigers wat ouder dan de doelgroep, maar het is toch een kleine moeite om je spullen op te ruimen. Als dan toch blijkt dat dit een té grote moeite is voor de bezoekers zal je als hotel toch echt naar een oplossing moeten zoeken.


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.