ArtikelenCuraçaoNoord-Amerika

Onze gids voor jouw bezoek aan Shete Boka National Park op Curaçao

Eind 2021 hebben we een prachtige reis gemaakt naar Curaçao. Zoals je van ons gewend bent hebben we daar niet stilgezeten. Zo hebben we onder andere een dagtrip naar Klein Curaçao gemaakt, en hebben we de Christoffelberg beklommen. Natuurlijk hebben we ook de mooiste stranden bezocht. Een van de eerste activiteiten die we hebben gedaan op Curaçao was echter het bezoeken van het Shete Boka National Park. In dit artikel vertellen we je precies wat hier allemaal bij komt kijken!

Shete Boka National Park

Eerst geven we even kort uitleg over het Shete Boka National Park op Curaçao. Dit nationale park grenst namelijk aan het grootste nationale park van het eiland, het Christoffelpark. Het is opgericht in 1994 en is ongeveer 200 hectare groot. Letterlijk betekent “Shete Boka” iets als de “Zeven Inhammen” en dat is dan ook precies wat je hier gaat vinden. Het park is namelijk een verzameling van enorme rotspartijen aan de ruwe kust van het eiland. Het zeewater slaat daar met zoveel kracht tegenaan dat bepaalde delen helemaal uitgehouwen zijn. Er staat je dus flink wat natuurgeweld te wachten.

Het park is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 16:30 uur. Na 16:00 uur kan je het park niet meer op, en om 16:30 wordt verwacht dat iedereen het park heeft verlaten. Als volwassene betaal je NAf 17,50 (ongeveer €8,80), voor een kind tussen de 6-12 jaar betaal je maar NAf 2,00 (ongeveer €1) en kinderen onder de 6 jaar mogen zelfs gratis mee.

Het Shete Boka National Park ligt op ongeveer 49 kilometer afstand van de Jan Thielbaai, wat op dit eiland ongeveer 1 uur rijden is. Het is een mooie activiteit om in de ochtend uit te voeren. Je brengt namelijk ongeveer 1 1/2 uur door in het nationale park. Zorg wel voor een paar goede schoenen en smeer je heel goed in. Je loopt namelijk onbeschut in de volle zon, dus voor je het weet ben je verbrand!

Boka Tabla

Er zijn verschillende uitzichtpunten die je kan bezoeken in het Shete Boka National Park. De eerste is Boka Tabla. Je kan hiervoor je auto heel makkelijk parkeren bij de ingang en via een pad naar het uitzichtpunt lopen. Je loopt hier over een keihard rotspad. Goed schoeisel is dus zeker geen overbodige luxe, want op een paar slippers kan je zomaar je tenen openhalen aan deze ondergrond. Boka Tabla biedt een heel wijd uitzicht. Ook is hier een houden dek waarvan je mooi kan toekijken hoe de zee tegen de rotsen aan klapt. Als je vanaf hier een pad neemt naar beneden kom je ook in de zogenaamde grot terecht. Hier kan je pas echt de kracht van het water ervaren. Middels een platform gemaakt van stalen roosters kan je hier in een grot het water op je af zien komen. Pas wel goed op, want het is hier vrij glad en erg donker!

Boka Kalki en Boka Pistol

Na hier rondgekeken te hebben namen wij de auto en reden we middels een ruige zandweg naar een parkeerplaats bij Boka Kalki. Vanaf de parkeerplaats loop je naar een enorme inham. Deze stop is vergelijkbaar met Boka Tabla. Het is er echter nog wat ruiger, en ook wemelt het hier van de kleine hagedissen. Als je goed oplet zie je ze overal tevoorschijn schieten.

Vanuit hier pakten wij de auto om nog wat verder te rijden. Helemaal in het uiterste puntje ligt namelijk Boka Pistol. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er hier geschoten. Dit gebeurt gelukkig niet met kogels, maar met water. Door de klotsende zee is hier een punt gecreëerd waar het water als een soort geiser omhoog wordt gespoten. Dit is dan ook een erg populaire plek. Vanuit een houten overkapping stonden er veel mensen te kijken en foto’s te maken. Het spectaculaire schouwspel is dan ook zeker de moeite waard om wat langer te bekijken.

Boka Wandomi

Als laatste zijn wij naar Boka Wandomi gereden. Hiervoor reden we eerst terug naar de hoofdingang om vanuit daar naar Boka Wandomi te rijden. Boka Wandomi is een van de meest fotogenieke plekken op het Shete Boka National park op Curaçao. Dat komt omdat je hier de zogenaamde “natural bridge” kan vinden. Ook hier kan je de auto weer goed parkeren. Daarna is het nog wel eventjes lopen. Eenmaal aangekomen zie je hier een natuurlijke brug die door het water helemaal is uitgesleten. Met Boka Wandomi sloten wij ons bezoek aan het Shete Boka National park op Curaçao af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.