ArtikelenReisproducten

Een houten City Map van Linescapes

In het verleden hebben we al vaker producten besproken waarmee je een blijvende herinnering aan je reis in huis kan halen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het fotobehang van Foto4art wat we in onze slaapkamer hebben hangen, de unieke poster van Postertime, of wat dacht je van een foto van aluminium van Studentendrukwerk.nl. Onlangs hebben we via de website van Reismuts.nl zelf een prachtige houten City Map van Linescapes gewonnen. Na het contact met dit bedrijf is hier een leuke samenwerking uitgekomen. In dit artikel vertellen we je alles over de prachtige producten die Linescapes aanbieden, en daarnaast kan je ook nog eens kan maken op een houten City Map van Linescapes naar keuze!

Linescapes.nl

Zoals je van ons gewend bent geven we je eerst een beetje uitleg over het bedrijf Linescapes. Linescapes is een Nederlands bedrijf opgezet in Utrecht door de broers Errol & Chris. De heren hebben een passie voor het maken en creëren. Ze werkten voorheen ook al samen aan verschillende projecten. Voor de broers was het dan ook een logische volgende stap om samen dit bedrijf op te zetten. Als broers kennen ze elkaar kwaliteiten natuurlijk door en door. Errol is een getraind acteur en Chris een product ontwerper. Chris werkte jarenlang als product designer, ingenieur en maker. Het gebruik van machine voor prototyping zoals lasers en 3D-printer zijn hem dan ook niet vreemd, en zo bundelen zij hun creatieve krachten in Linescapes.

Heel kort gezegd maakt Linescapes stijlvolle houten landkaarten, die je ter decoratie weg kan hangen of zetten. Een belangrijk onderdeel van Linescapes is de duurzaamheid waarmee ze hun product op de markt willen zetten. Alles wat ze doen proberen ze dan ook zo duurzaam mogelijk te doen. Zo wordt er alleen gekeurd hout en karton gebruikt. Daarnaast zal je in het hele productieproces geen plastic zien. Al het hout wordt hergebruikt of gerecycled, het karton wat over blijft van de verpakkingen gaat zelfs naar basisscholen voor hun topo- en knutsellessen. Tenslotte planten ze voor elke bestelling ook nog eens een boom samen met Onetreeplanted.

Onze Linescapes City Map van Londen.
City Maps en World Maps

Dat klinkt natuurlijk heel leuk allemaal, maar wat maken de heren nu eigenlijk precies?

Zoals al eerder beschreven kan je het product het beste samenvatten als stijlvolle houten landkaarten die je ter decoratie weg kan hangen of zetten. Op die manier kan je jouw favoriete stad in huis halen en je interieur een persoonlijk tintje geven. In principe richt Linescapes zich voornamelijk op City Maps en World Maps, maar ook een design op verzoek hoort tot de mogelijkheden.

De World Maps spreken voor zich en zijn wereldkaarten, al is er ook de mogelijkheid om er bijvoorbeeld een van Nederland te laten maken. Bij de City Maps kan je een houten landkaart laten maken van jouw favoriete stad. Dit kunnen steden in Nederland zijn zoals Rotterdam, Den Haag, Haarlem of Amsterdam. Ook buitenlandse steden als Londen, New York of Parijs zitten in het assortiment.

De City Maps kan je in 3 verschillende maten laten maken:

– 40 cm x 30 cm
– 20 cm x 15 cm
– 80 cm x 60 cm

Daarnaast kan er gekozen worden uit verschillende materialen, zoals donker hout of zwart MDF. Deze wordt vervolgens zeer nauwkeurig met een laser verwerkt zodat zelfs het kleinste straatje op de kaart te zien is. Zoals je op de foto’s kan zien hebben wij gekozen voor zwart MDF en de kaart van Londen. Zeker op een witte muur vonden wij dit mooi afsteken en komen de lijnen mooi tot hun recht. Ophangen is overigens ook geen probleem, want iedere bestelling wordt voorzien van een setje bevestigingsmaterialen. Je kan er zelfs je boor voor in de kast laten staan, want met een paar simpele stickertjes hangt hij zo aan de muur.

Hij heeft een mooi plekje gekregen op de overloop.

In samenwerking met Linescapes mochten we een houten City Map naar keuze weggeven, de winnaar is inmiddels bekend.

Lindsay Hunter, van harte gefeliciteerd met een City Map naar keuze!

Onze ervaring

Doordat we een exemplaar hadden gewonnen konden we zelf ervaren hoe het proces verliep. Wat betreft de stad waren we er al heel snel uit en wilden we een exemplaar hebben van Londen. Dat is immers onze favoriete stad en we kunnen niet wachten om er weer eens heen te gaan. De bestelling ging soepel en het contact met oprichter Chris was erg aangenaam. We kozen de afmeting 80 cm x 60 cm omdat we hierbij de lijnen het mooist tot zijn recht vonden komen. Daarnaast vonden we ook het zwart MDF erg stijlvol, dus de bestelling was zo geplaatst.

Ondanks de houten City Map van Linescapes op maat word gemaakt kreeg ik al binnen een paar dagen bericht dat hij onderweg was met DPD. Helaas kwam hij niet onbeschadigd aan. Gelukkig kreeg ik snel een nieuw exemplaar toegestuurd. Het product was zeer netjes ingepakt, en er werd inderdaad geen gebruik gemaakt van plastic, maar enkel papier en karton. Ook zat er een klein envelopje bij met stickers om de City Map te monteren. Aangezien hij erg dun is weegt hij erg weinig en zijn de stickers meer dan voldoende.

Wij zijn dan ook erg blij met onze City Map van Londen. Hij is mooi strak afgewerkt in het mat zwart en was makkelijk op te hangen. Wat ons betreft is het dus zeker een mooie manier om de herinnering aan jouw favoriet stad in leven te houden. Een mooi item dus om jezelf cadeau te doen, of om te geven aan die reislustige vriend of vriendin!

De lijnen zijn zeer gedetailleerd verwerkt middels een laser.
De City Map van Linescapes heeft een mooie matte afwerking.

Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

29 gedachten over “Een houten City Map van Linescapes

 • Helemooie aktie zou het graag willen winnen omdat we binnenkort 5 jaar getrouwd zijn zou geweldig zijn

  Beantwoorden
   • Jord Vandenplas

    Oh wat een super leuke winactie! Moest ik winnen zou ik het cadeau doen aan mijn mama!

    Beantwoorden
    • Hoi Jord, leuk dat je mee wil doen aan onze winactie. Vergeet je niet het bericht op Facebook te delen en onze Facebookpagina te liken om kans te maken?

     Beantwoorden
     • Jord Vandenplas

      Hey! Ik heb dit normaal gezien gedaan? Is dit gelukt?

     • Oh leuk, ik doe graag mee! Nu we geen verre reizen kunnen maken, zou ik zo’n herinnering aan de muur wel heel tof vinden!

     • Hoi Maaike, wat leuk dat je meedoet aan onze winactie! Misschien kan jij er straks wel een uitkiezen 😉

    • Wat een toffe actie! Met de actie van Reismuts kon ik niet mee doen (aangezien ik voor Reismuts blog ????), dus dan waag ik nu graag hier een kansje! ???? Vind ze namelijk echt ontzettend gaaf!

     Beantwoorden
     • Hoi Lindsay, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Ze zijn zeker gaaf! Vergeet je niet ons Facebookpagina te liken om kans te maken? 😉

     • Lindsay Hunter

      Natuurlijk hebben we de facebookpagina al geliked! Volg je daar al een tijdje 🙂

   • Wat gaaf! De knoop is doorgehakt: ik ben ingetrokken bij m’n vriend! Z’n huisje kan echter nog wel wat sfeer én aankleding gebruiken. Daar zorgt zo’n tof exemplaar zeker weten voor! Duimen maar! ????

    Beantwoorden
 • Wat gaaf om zoiets aan de muur te hebben! Ik doe graag mee.

  Beantwoorden
  • Hoi Marian, leuk dat je mee wilt doen aan onze winactie. Vergeet je niet het bericht op Facebook te delen en onze Facebookpagina te liken om kans te maken?

   Beantwoorden
 • Facebookpagina geliked – facebookbericht gedeeld
  en nu wordt het duimen….

  Beantwoorden
 • Wow!! Super leuk, hij is echt heel mooi geworden! Ik waag ook graag een kansje, heb mijn vriend in London ontmoet en hier reizen we nog vaak naartoe. Deze stad zou dus ook bij mij een speciaal plekje aan de muur krijgen!

  Beantwoorden
 • Siglinde Van Den Bossche

  Wat een superleuk concept is dit! Dit zou ik ook erg graag aan mijn muur willen hangen ????

  Beantwoorden
 • Wauw wat ziet dit er super gaaf uit!
  Op dit moment bezig met een wereldreis, dus genoeg mooie plekken die ik hiervoor kan gebruiken.

  Beantwoorden
  • Hoi Jos, leuk dat jullie meedoen aan onze winactie. Ik volg jullie regelmatig op Instagram, hopelijk worden de mogelijkheden om te reizen snel wat groter voor jullie 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.